diumenge, 31 de maig de 2009

Colombia: 6.210 nens morts en combat per les FARC

Es calcula de 4 a 6 mil nens combaten en grups armats de les FARC i el ELN. Molts reclutats des dels sis anys; Les FARC envia nen(e)s a la guerra 6,210 d'ells ja van morir en combat..Les FARC continuen reclutant i usant nens, i no s'han compromès a detenir aquesta pràctica. Segons els càlculs de Human Rights Watch, les FARC tenen a la majoria dels nens combatents de Colòmbia. Partint d'una estimació conservadora, entre el 20 i el 30 per cent dels combatents de les FARC són menors de 18 anys.

Els Estats Units respondran si l'ambició nuclear de Corea del Nord amenaça els aliats

"No ens quedarem de braços creuats mentre Pyongyang desenvolupa la seva capacitat per a escampar la destrucció", ha alertat el secretari de defensa dels EUA des de Singapur El desafiament nuclear de Corea del Nord ha posat en alerta la Casa Blanca. Més encara des que s'ha conegut que Pyongyang està preparant el llançament d'un míssil balístic intercontinental de llarg abast. Ho han revelat fonts sud-coreanes, que assenyalen que la prova es podria fer d'aquí a dues setmanes. El secretari de defensa nord-americà, Robert Gates, ha fet un advertiment seriós contra Pyongyang i ha assegurat que Washington està disposat a reaccionar si el règim nord-coreà amenaça els Estats Units o els seus aliats a l'Àsia. Per als EUA, el programa nuclear nord-coreà constitueix un perill per a la pau i l'estabilitat a l'Àsia. "No ens quedarem de braços creuats mentre Pyongyang desenvolupa la seva capacitat per a escampar la destrucció", ha alertat el secretari de defensa dels EUA des de Singapur, on se celebra la conferència asiàtica de Seguretat. El cap del Pentàgon no ha detallat com seria la resposta, però ha insistit que els EUA no contempla en aquests moments incrementar les seves forces a Corea del Sud o el Japó. Amb tot, ha deixat clar que el seu país mai no acceptarà Corea del Nord com un estat amb armes nuclears. Gates ha comparat la situació nord-coreana amb la d'Iran, encara que ha estimat que el programa nuclear coreà està més avançat, i demana "sancions dures" perquè els dos països compleixin la normativa internacional. Els Estats Units mantenen gairebé 30.000 soldats a Corea del Sud i, de moment, no tenen la intenció de reforçar la seva presència militar i donen prioritat a la via diplomàtica. www.avui.cat

dimecres, 27 de maig de 2009

Israel veu Veneçuela i Bolívia al darrere del pla nuclear iranià

La premsa israeliana publica un informe del ministeri d’Exteriors que argumenta que Caracas i La Paz proveeixen d’urani Teheran Veneçuela i Bolívia venen urani al programa nuclear iranià, segons un informe secret del ministeri d’Exteriors d’Israel elaborat amb motiu de l’assemblea general de l’Organizació d’Estats Americans (OEA) de la setmana que ve. La premsa israeliana recull que el document, de tres pàgines, analitza les relacions de l’Iran amb l’Amèrica Llatina i destaca que Veneçuela i Bolívia “subministren” urani al programa nuclear de Teheran. El text indica que, amb la venda d’urani, la intenció del president veneçolà, Hugo Chávez, és minar la diplomàcia nord-americana en els seus esforços per aconseguir que l’Iran sotmeti el seu programa nuclear a supervisió internacional. Fermesa de Teheran Els països occidentals i Israel temen que el règim de Tehe ran estigui desenvolupant armes nuclears, encara que el president i candidat a la reelecció Mahmud Ahmadinejad assegura que el seu programa només té finalitats pacífiques. Dilluns, en una roda de premsa, el president iranià insistia que el seu país no negociarà la interrupció del programa nuclear. Oficialment, el portaveu del ministeri d’Exteriors d’Israel, Igal Palmor, va dir que el seu govern “no comentarà el contingut de l’informe” i va assegurar que “es tracta d’una filtració que no havia d’haver succeït”. “No era la nostra intenció que es produís, i lamentem que l’informe hagi vist la llum pública”, va matisar. Elaborat pel viceministre d’Exteriors, Dani Ayalon, que participarà com a observador en l’assemblea de l’OEA, que es farà a San Pedro Sula (Hondures) dimarts i dimecres que ve, el document intern analitza la situació a l’Amèrica Llatina i la creixent “penetració” de l’Iran en alguns països del continent. “L’Iran mira de prendre posicions estratègiques a l’Amèrica Llatina i desgraciadament estem veient una cooperació molt estreta entre Ahmadinejad i el règim radical d’Hugo Chávez i això ens ha de preocupar a tots”, sosté Ayalon. FONT

Corea del Nord amenaça d'atacar Corea del Sud després de llançar un altre míssil

Dissabte que ve, els Estats Units, el Japó i Corea del Sud es reuniran a Singapur per analitzar l'estat de la qüestió La situació a les dues Corees s'escalfa cada vegada més. Els veïns del nord han amenaçat d'atacar els veïns del sud després de llançar aquesta matinada un nou míssil de curt abast, el cinquè des de diumenge, que ha impactat al mar del Japó. Dissabte que ve, els Estats Units, el Japó i Corea del Sud es reuniran a Singapur per analitzar l'estat de la qüestió. El llançament es produeix dos dies després de l'assaig nuclear que va provocar un gran enrenou de la comunitat internacional i menys de 24 hores després que el règim nord-coreà anunciés el llançament de dos míssils més de curt abast.

FONT

dilluns, 25 de maig de 2009

Corea del Nord anuncia que ha fet una nova prova nuclear

El Consell de Seguretat de l'ONU ja ha anunciat una reunió d'urgència per avui mateix i els Estats Units ja han iniciat consultes amb els seus aliats i han afirmat que estan "molt preocupats" pel nou assaig nord-coreà

 Corea del Nord ha fet aquesta matinada una prova nuclear. Així mateix ho ha confirmat el govern nord-coreà. És la segona prova que fa aquest país després de la de l'any 2006, que els va suposar la condemna de l'ONU i la imposició de sancions internacionals. Segons Corea del Sud i el Japó, l'actuació nord-coreana ha provocat un terratrèmol artificial que, en algunes zones, ha arribat als 4,7 graus de l'escala de Ritcher. El nou assaig nuclear de Corea del Nord ha estat portat a terme "amb èxit" i amb "un nivell superior en termes de poder explosiu i tecnologia" en comparació amb la prova de l'octubre del 2006, segons ha informat l'agència nord-coreana KCNA. El govern nord-coreà ha assegurat, a més, que la prova vol millorar la seva capacitat de defensa. Segons sembla, l'assaig ha estat subterrani i s'ha fet a uns 15 quilòmetres del primer centre de proves nord-coreà, a la localitat de Kilju, situada al nord-oest del país. Hores després, el govern de Pyongyang, que ha afirmat que la prova ha estat "segura", és a dir, que no s'ha detectat cap filtració a l'exterior de material radioactiu, hauria disparat míssils balístics de curt abast.

Reacció internacional

La nova prova nuclear de Corea del Nord ha tingut una ràpida reacció de la comunitat internacional. El Consell de Seguretat de l'ONU ja ha anunciat que avui mateix analitzarà la situació en una reunió d'urgència. Corea del Sud i el Japó han avançat que demanaran al Consell que imposi sancions a Pyongyang. Els ministres d'Exteriors de tots dos països ho han anunciat a Hanoi, on assisteixen a la reunió del Fòrum Àsia-Europa. Per la seva banda, els Estats Units ja han iniciat consultes amb els seus aliats i han afirmat que estan "molt preocupats" pel nou assaig nord-coreà. Primer assaig L'octubre de 2006, un primer assaig nuclear va provocar l'aprovació de sancions de l'ONU, però posteriorment, Pyongyang va acordar el tancament del seu principal reactor. L'any passat, Washington va retirar Corea del Nord de la llista de països que donen suport al terrorisme. El mes passat, Corea del Nord es va retirar del grup de sis països amb els quals negociava la seva desnuclearització, per protestar contra la condemna internacional pel llançament d'un coet.

FONT:

diumenge, 3 de maig de 2009

Sindicalisme i Marxisme. Per Josep Planchart .És inqüestionable que l’evolució del món està estretament lligada a un procés de formes d’expressió religiosa. La religió ha determinat l’organització social i política dels països, i ha influït decisivament en llur vida en totes les seves manifestacions. No existirien les piràmides a Egipte sense l'ideal d’eternitat que professaven els habi­tants d’aquelles terres. No hauria estat possible una filo­sofia com la dels grecs o els romans, sense una proliferació de deïtats, amb les seves meravelloses llegendes. I és una realitat que els pobles van evolucionant i evolucionen en relació directa amb llurs res­pectives creences religioses. 
A religió evolucionada o progressista, per dir-ho en mots d’actualitat, correspon poble en prosperitat. A religió obscurantista, correspon poble estancat a decadent. I avui encara, la religió és una determinant polític de primer ordre. La subsistència de Bèlgica i les dificultats d’unificació d'Irlanda són fets d’índole religiosa. La inquisició imposà la unitat de la fe a Espanya, cosa que serví després per ter la seva dominació política. No és un fet ocasional que dins el món cristià els reformistes i els altres Protestants hagin avançat més que els d’obediència romana. Naturalment que el que acabo d’exposar es contradiu amb el concepte del materia­lisme històric que sosté que el factor determinant del procés dels pobles ha estat l’economia. Si pel que hem exposat resulta molt clar el paper jugat i que encara juga la religió, quelcom semblant succeeix pel que fa a l’evolució econòmica d’un país, en funció de l’estructura dels seus sindicats. I si tractem aquest tema, no podem sostreure’ns de parlar de marxisme. Situem-nos a l’any 1867, data de publicació del primer volum de Das Kapital de Karl Marx, que per molts ha estat es com la seva Bíblia o l’Alcorà. En síntesi, la filosofia marxista es base en els següents fets: 
  • Els canvis en la producció faran néixer en el si de la vella societat les forces socials que la derrocaran. 
  • Amb l’abolició de les classes socials, desapareixerà l'Estat. 
  • Llavors es passarà del govern de les persones a l’administració de les coses. 
La societat sense classes serà el regne de la llibertat, en oposició a la societat clas­sista, que es el regne de la necessitat. No soc profeta per ende­vinar el què diria o escriuria avui Marx, però el que tots sabem és que les seves prediccions s’han complert en el sentit revers del que va preveure. No han estat precisament les societats industrialitzades on s’ha pogut fer la revolució marxista, sinó en les d’estructura primària. L’abolició de les classes socials a l'URSS no ha fet desaparèixer l'Estat, sinó que ha creat l'Estat mes prepotent del món. Als Estats socialistes, el govern de les persones s’ha incremental i les roses son administrades amb un control absolutista. Les societats socialistes solament subsisteixen mitjançant règims dictatorials i totalitaris. Quart de temps s’aguantarien els actuals regims d’Hongria, Iugoslàvia, Polònia, Rumania, Txecoslovàquia o l’Afganistan sense la presència directa o indirecta de les tropes soviètiques? El mètode deductiu de Marx, que substitueix el mètode inductiu d’Engels, ha esdevingut un fracàs de visió històrica. Però això no pot estra­nyar-nos, ja que Marx era alemany, d’ascendència jueva i pertanyia a una família burgesa. Com a bon alemany era complicat; tenia un sentit místic per l’ascendència jueva, i a més, el complex de classe tant propi de la burgesia. En els països avançats, els sindicats han abandonat tota vel·leïtat marxista, per desfasada i antiquada. 
Àdhuc, en el darrer Congrés del Partit Comunista Itàlia, es presentà una proposició demanant el canvi de símbol de la falç i el martell. La proposició no prosperà, però en tot el congrés no es parlà mai de “marxisme”, com si fos un mot tabú. Els sindicalistes avui han de tenir consciència que el seu fi es obtenir un millorament de vida dels treballadors, al marge de la seva ideologia, i això s’assoleix defensant l’economia de l’empresa i no pas ensorrant -la. Fer ara plantejaments classistes es com si volguéssim obligar el nos­tre jovent a ballar el rigodó a les discoteques. Molts sindica­listes encara viuen a l’edat de pedra, fent inscripcions com aquella de ‘obrero parado patrón colgado' Els sindicalistes als països desenvolu­pats, han pres consciència que el que més rendeix és aprofitar-se del sistema capitalista. Al donar-nos notícia que la Volkswagen havia adquirit majoria de la Seat, se’ns assabentava que una part del seu capital estava en mans dels sindicats alemanys. Així és. Actualment la Federació Alemanaya de Sindicats controla el tercer banc en importància del país i ha adquirit i adquireix accions i participacions d’empreses, per tal de poder intervenir en els seus consells d'administració, i així procu­rar la prosperitat de l’empresa, que és a l'ensems la dels seus treballadors. A l'Estat espanyol, els obrers sindicats representen una minoria molt petita del conjunt d’assalariats. La dada és significativa, com significa­tiu és també que la majoria dels actuals conflictes labo­rals es plantegen dins les empreses de caràcter públic. Mentre els nostres sindi­cats estiguin anquilosats en sistemes i concepcions ter­cermundistes, la nostra prosperitat econòmica quedarà entrebancada. 
Confiem que el bon sentit dels treballadors obligarà a una reconsideració i a l’actualització dels procediments i les actuacions dels respectius sindicats.”

Josep Planchart i Martori 

Des d'aquest espai també reivindiquem el dia del treballador.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters