dimarts, 29 de gener de 2013

França anuncia l'expulsió imminent d'imams i religiosos radicals

El ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, també ha assegurat que el radicalisme religiós i polític és una amenaça global, i ha destacat la importància de la prevenció entre els joves a Europa

El ministre de l'Interior, Manuel Valls, al nord de França. AFP
El ministre de l'Interior, Manuel Valls, al nord de França. AFP
 
El ministre de l’Interior francès, Manuel Valls, ha anunciat aquest dimarts a Brussel·les l’expulsió en els propers dies d’imams i predicadors religiosos radicals estrangers que resideixen a França. Valls ha aprofitat la seva participació en una conferència sobre la violència extremista –en què també han participat els ministres de l'Interior dels Vint-i-set– per assegurar que el radicalisme religiós i polític és una amenaça global i ha destacat la importància de la prevenció entre els joves a Europa.
Sobre el franctirador de Tolouse, Mohamed Merah, que va assassinar l'any 2011 set persones, Valls ha advertit que "no era només un llop solitari, sinó també un individu producte d'una preparació i aprenentatge minuciós". "(Merah) no va actuar sol, és una evidència. Va matar sol però es va desplaçar abans a l'Afganistan i al Pakistan, on va fer contactes i va rebre una formació rudimentària armamentística", ha afegit.
Per altra banda, Valls ha dit que França està reforçant la presència al Sahel per l'"amenaça creixent dels extremismes locals contra els seus nacionals" pocs dies després del segrest en una plana de gas d'Algèria que va acabar amb la mort de 32 terroristes i 23 ostatges algerians i estrangers.
La comissària europea de l'Interior, Cecila Malström, encarregada d'innagurar la conferència "Reforç dels actors locals per prevenir els estrangerismes violents", ha apuntat que la radicalització d'Europa "va a més" i ha anunciat que la Comissió Europea i la Xarxa de Sensibilització contra la Radicalització (RSR) desenvoluparan un nou paquet de mesures abans que s'acabi l'any.
"Ha arribat el moment de reconèixer l'existència de tendències extremistes d'Europa. No només els relacionats amb Al-Qaida, sinó també amb grups d'extrema esquerra i extrema dreta", ha dit la titular europea de l'Interior.
En aquesta trobada també hi han participat la ministra noruega de l'Interior, Grete Faremo i el director general de Relacions Internacionals i Estrangeria espanyol, Carlos Abella.

Niño Becerra: «Cal convidar a marxar als aturats que sobren»

L'economista considera que hi ha 4'3 milions de treballadors que haurien de ser "convidats" a retornar als seus països d'origen

Santiago Niño Becerra, en un acte recent a Vic. Foto: Adrià Costa

Santiago Niño Becerra, catedràtic d'Estructura Econòmica a la Universitat Ramon Llull, creu que ha arribat el moment que els immigrants que no tenen feina retornin als seus països d'origen si és que, veritablement, es vol reduir el nivell de desocupació. Segons Niño, "s'ha de vincular permís de residència amb contracte de treball i convidar a que marxin als qui ja no siguin necessaris. En plena Europa Andorra té instaurada des de fa molts anys aquesta sistemàtica i ningú no ha acusat mai Andorra de ser un estat feixista".

L'economista continua insistint, en un apunt al seu blog, en el sentit que "avui hi ha a Espanya 4'3 milions de persones que no són necessàries: ho van ser, però ja no ho són".

Fisures entre l'extrema esquerra i la CUPText escrit per l'usuari Giralt a indymedia i el text és titula Masclismes? No, gràcies!.
Ens ha arribat un article d'una companya que denuncia la implicació del cap de llista de la CUP en el repudi i l'estigmatització pública d'una companya agredida. Fa quatre anys, David Fernàndez exercia com a portaveu d'aquesta acció terrorífica de represàlia a una dona que es va resistir a amagar que havia estat agredida.
Ens ha escandalitzat, indignat i entristit assabentar-nos d'aquest fet.
Creiem que és important no seguir ocultant i maquillant les situacions de violència que vivim les dones, sacrificant-nos en ares d'un suposat bé comú o causa major.
Les dones i la seva lluita, no som una minoria sectària. Ja n'hi ha prou d'empetitir-nos, de minoritzar-nos, som la meitat de la població i tenim dret a defensar-nos i a ser solidàries entre nosaltres.
Aquest diumenge es celebra el Dia contra la Violència Masclista, recordant-nos la gravetat i persistència de les agressions cap a les dones, així com la importància de seguir lluitant. Simbòlicament ens remarca la necessitat d'una negativa rotunda a tota classe de masclismes.

Sense excepcions ni excuses: Masclismes? No, gràcies!

Si-us-plau, no invisibilitzem aquesta informació, aconseguim la màxima difusió!

(Adjuntem l'article de la companya)
ESGUARD FEMINISTA DE LES CUP (o “ves amb compte amb el present que construeixes, ha de tenir molt a veure amb el futur que desitges”)

L’escollit per ser cap de llista de la CUP-Barcelona és David Fernàndez, membre històric del col·lectiu La Torna (espai polític independentista de la vila de Gràcia). Per a les persones que no ho sàpiguen, el 2008 es va endegar una campanya (“Jo a la Torna no hi participo”) en contra d’aquest col·lectiu, doncs davant d’una denúncia d’agressió sexual (protagonitzada per dos homes del col·lectiu cap a una altra membre d’aquest), el col·lectiu va decidir expulsar la dona agredida, que s’havia atrevit a denunciar públicament, marcant així precedent en un comunicat que van fer públic. Qui va entregar la carta d’expulsió a la companya agredida, en nom de La Torna, va ser el mateix David Fernàndez.
Amb aquella carta d’expulsió a la dona agredida, que van fer pública, van donar un avís a totes aquelles que defensem que mitjançant la denúncia pública de les agressions, sigui a la feina remunerada, sigui a la feina política, sigui dins la parella, sigui on sigui; aconseguiríem fer pressió social contra els abusos i d’aquesta manera deixaria de ser privada, silenciosa, normalitzada i infravalorada aquesta violència quotidiana contra les dones. L’avís de la carta de La Torna era clar: si denuncies, t’expulsem.
Aquesta actuació política davant les agressions contra les dones i companyes de militància no pot ser oblidada perquè no hi ha hagut cap rectificació a posteriori ni cap autocrítica. I això no és un problema personal contra aquesta persona -en David Fernàndez-, sinó que és un problema polític de part dels "moviments socials" de Barcelona, aquells que consideren que és digne de representar-nos i consideren per tant que les dones hem de seguir sent silenciades i assetjades impunement per part dels nostres companys de lluita. Aquesta postura reaccionària heretada d'uns moviments socials que silencien les campanyes i accions directes feministes, no pot ser excusa de cara a la decisió de la CUP d'escollir com a representant a la cara més visible de La Torna.
Per tot plegat, la decisió d’escollir aquest cap de llista per Barcelona té un alt contingut polític antifeminista i deixa des d’un inici el “programa antipatriarcal” de la CUP en paper mullat. La Torna i David Fernàndez segueixen fent pudor fins que demostrin el contrari. La CUP no representa els moviments socials, anarquistes i feministes no els recolzarem. Contra el capitalisme i el patriarcat, contra tot abús, ara i sempre, no oblidem!
Pintada anarquista contra la CUP a Barcelona

dijous, 17 de gener de 2013

CRISTIANS PER LA INDEPENDÈNCIA

Tot el meu suport a aquesta sectorial


Som un grup de cristians que, segurs que els Drets dels Pobles no son altre cosa que els Drets Humans portats a aquest nivell de la vida col·lectiva, volem que els drets de Catalunya, com a nació, siguin respectats.
En les actuals condicions històriques, després dels continuats intents d’encaixar en una realitat imposada per la força de les armes, creiem que és moralment legítim i necessari que treballem per la recuperació de la plena sobirania de Catalunya, avançant pel camí que en aquests moments se’ns mostra com decisiu: el de la independència.

Com a cristians i catalans arrelem en la tradició secular de casa nostra, teixida per membres de l’Església que han defensat amb valentia els drets nacionals del nostre poble.

Treballar per la independència no és per a nosaltres un fi absolut, sinó que, tal com diem en el document fundacional implica treballar “per una societat civil basada en la veritat (reconeixement dels drets i deures humans), en la justícia (respecte dels drets aliens i compliment de les obligacions pròpies), en l’amor (sentir com a pròpies les necessitats alienes) i en la llibertat (instauració d’un sistema que s’ajusti a la dignitat del ciutadà i en possibiliti l’acció responsable)”.

divendres, 4 de gener de 2013

Detingut per atracament el Rei... negre

La Policia Nacional ha detingut al 'Rei Baltasar' de la Cavalcada popular de Carabanchel. Es tracta de Gamou Dieng, un senegalès de 25 anys que va arribar a Espanya en piragua. Primer va recalar a Tenerife, fins que va arribar a Madrid, on porta dos anys fent de 'Rei Mag'.

Fonts policials han indicat que Dieng té diversos antecedents per delictes contra la propietat intel·lectual («manter»), però l'arrest més greu es va produir el 11 de desembre, per un presumpte robatori amb violència que instrueix el jutjat número 35 de Madrid. Pel que sembla, va ser detingut per un policia fora de servei que va presenciar com donava una tirada a la bossa d'una dona.

Es troba internat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche. Es preveu que sigui expulsat d'Espanya aviat. Li consta un decret d'expulsió en vigor fins al 2014.

L'Associació de Veïns de Carabanchel li mostra el seu suport i sol·licita la seva posada en llibertat, «perquè pugui desfilar també aquest any pels carrers del seu barri» i per això s'han dirigit per escrit a la Delegació del Govern.

 Font: Sirius.cat

Curiosa actitud de l'Associació de Veïns de Carabanchel, donant suport a un lladre que va fotre una estrebada a una dona, segurament veïna de tots ells, en lloc de defensar-la.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters