divendres, 29 de març de 2013

Hristo Stoichkov: em queixo és del comunisme, que ha fet molt de mal al món
"L'educació amb el comunisme era dura. No ens deixaven aprendre anglès, ni alemany, ni francès, ni espanyol, ni italià, res. Només rus. Ens obligaven a aprendre rus, que era fàcil perquè s'assembla al búlgar, però després teníem dificultats si sortíem del país. Als esportistes, cada vegada que viatjàvem, ens obligaven anar amb seguretat perquè no ens escapèssim. Anaven més agents que jugadors. Sortíem a representar a un club de Bulgària i ens tractaven com a delinqüents. Si intentaves escapar et ficaven a la presó. Però no em queixo, estic content amb l'educació que vaig rebre. del que em queixo és del comunisme, perquè són gent que veritablement ha fet molt de mal al món. s'ha d'acabar amb ells ".

Jo em sento català, em sento un més. Visc allà, tinc casa meva. Vull morir allà. M'enterraran a Catalunya. Només tinc una casa a Bulgària i una altra a Catalunya. També considero Chicago com una casa, però on més còmode he estat és a Catalunya. M'he sentit veritablement . Li estic agraït a Catalunya i als catalans, i als aficionats barcelonistes. Em sento així, no ho puc canviar. Vaig ser capità de la selecció de Bulgària i el meu braçalet era la bandera de Catalunya. M'importa un rave el que diguin! Hi ha imatges. Fins al meu últim partit, un Bulgària-Anglaterra del 99, portava la meva Senyera al braç.

En referència a una estelada a la seva habitació durant la concentració búlgara al Mundial de França 98.

A París tenia dues banderes, una de Bulgària i una independentista. La tinc des de l'any 1992. A Wembley me la va donar un aficionat i la vaig agafar per cortesia. Vaig veure que era la catalana i després vaig descobrir la del triangle blau. Em va agradar i me la vaig quedar.
 


 

Hristo Stoichkov

L'Europa de les nacions

La polèmica sobre quan s’hauria de fer el referèndum d’independència a Catalunya ha portat a discutir quant temps cal per a acomplir un procés com aquest. A cada país ha estat diferent, però els processos oberts a Europa els darrers decennis no han superat els quatre anys.


Estònia. Poc menys de tres anys. La declaració de sobirania d'Estònia es va fer pública el 16 de novembre de 1988, encara a càrrec del Soviet Suprem de la RSS d'Estònia. El març del 1991 s'hi va fer un referèndum sobre la independència i el 20 d'agost del mateix any la independència es va fer efectiva, enmig del caos ocasionat per l'intent de cop d'estat a l'URSS. Tanmateix, no fou fins el 21 d'agost de 1994 que les darreres tropes russes abandonaren el país. 

Letònia. Un any i tres mesos. El 4 de maig de 1990 el Soviet Suprem de Letònia va adoptar la declaració sobre la restauració de la independència. El gener de l'any següent tropes de l'exèrcit soviètic van intentar enderrocar el govern letó, però no se'n van sortir. El 3 de març de 1991, dos mesos després, un referèndum no oficial va demostrar que hi havia un suport massiu a la independència. I el 21 d'agost de 1991, en ocasió del cop d'estat a la URSS, es va proclamar la independència.

Lituània. Un any i mig. El febrer del 1990 Lituània va convocar eleccions lliures, que van ser guanyades pel moviment democràtic Sajudis, amb un programa independentista. L'11 de març de 1991, el Soviet Suprem de Lituània va votar la llei de restabliment de l'estat de Lituània i va declarar la independència del país, que immediatament va ser reconeguda per Islàndia. L'endemà passat, l'exèrcit soviètic va envair el parlament lituà i causà molts ferits. El 6 de setembre de 1991, després del cop d'estat a l'URSS, la independència va ser reconeguda internacionalment. 

Eslovàquia. Tres anys i un mes. La 'revolució de vellut' del novembre de 1989 va ser l'inici del procés d'independència d'Eslovàquia. El 17 de juliol de 1992 el parlament eslovac va votar la declaració d'independència de la nació eslovaca. L'1 de gener de 1993 es va dissoldre Txecoslovàquia i Txèquia i Eslovàquia van esdevenir estats independents. 

Eslovènia. Un any i mig. El setembre de 1989 el parlament eslovè va aprovar un seguit d'esmenes constitucionals que van transformar el país en un règim democràtic d'estil occidental. Una de les reformes va consistir a canviar el nom del país, que es va anomenar República d'Eslovènia. El 23 de desembre de 1990 es va fer un referèndum sobre la independència, i els vots favorables van ser el 88%. Mig any després, el 25 de juny de 1991, Eslovènia va proclamar la independència sota la pressió d'un atac de l'exèrcit iugoslau que només durà deu dies.

Croàcia. Un any. El 30 de maig de 1990 el primer parlament multipartidista croat va proclamar una nova constitució i el 21 de gener de 1991 va definir les institucions croates com les dipositàries de la sobirania. Croàcia va declarar formalment la independència el juny de 1991, després d'un referèndum sobre la independència que va tenir lloc el 19 de maig. Mig any després, els principals països europeus reconegueren el nou estat.

Bòsnia i Hercegovina. Dos mesos. L'1 de març de 1992 els ciutadans de Bòsnia i Hercegovina van votar la independència en referèndum. El 3 de març el parlament va declarar la independència i els serbis van proclamar la independència de la seva part de Bòsnia, cosa que feia començar la guerra. El 22 de maig Bòsnia era acceptada com a membre de les Nacions Unides. 

Montenegro. Tres anys i quatre mesos. El 4 de febrer de 2003 es va aprovar la nova constitució federal de Sèrbia i Montenegro, que incloïa el dret de separació. S'hi deia que no es podia començar un procés d'independència abans de tres anys. Tres anys després, el 21 de maig de 2006, es va fer el referèndum a Montenegro que va ser guanyat de manera justa pels partidaris de la separació. El 3 de juny es va proclamar la independència.

Macedònia. Vora tres anys. Macedònia va fer el referèndum d'independència el 8 de setembre de 1991. Després d'un procés complicat, en què Grècia s'oposava al reconeixement del país si Macedònia no canviava de nom, va ser admesa a les Nacions Unides el 8 d'abril de 1993.

Catalunya ...

Ijzerwake 2013: solidaritat europea entre Flandes, Escòcia i Catalunya

Aplec a Flandes per la independència d’aquesta nació, en solidaritat amb d’altres nacions que lluiten pel seu alliberament nacional com Escòcia o Catalunya, així com per la plural identitat europea.

Ijzerwake 2013

Nova amenaça de Corea del Nord

Kim Jong-un ordena preparar els míssils per atacar les bases dels EUA
 


El dirigent nord-coreà Kim Jong-un, ha ordenat a la seva artilleria que es prepari per disparar contra les bases dels Estats Units a Corea del Sud i el Pacífic arran de la demostració de força de l'exèrcit nord-americà amb el vol de dos bombarders invisibles en territori sud-coreà, segons que informa l'òrgan portaveu del règim nord-coreà, l'agència oficial KCNA.
Després d'una reunió amb l'estat major, Jong-un 'ha decidit que és hora de passar comptes amb els imperialistes dels EUA', diu la nota, que afirma que el cap nord-coreà 'ha signat finalment el pla per començar els preparatius tècnics dels coets estratègics, i els ha ordenat que estiguin preparats per a disparar, amb l'objectiu que puguin atacar en qualsevol moment tant els EUA com les seves bases i els escenaris operatius al Pacífic, entre els quals Hawai i Guam, i també Corea del Sud'.
Corea del Nord respon així a l'anunci de l'exèrcit dels EUA que dos bombardes invisibles, amb capacitat per transportar armes nuclears, havien sobrevolat territori sud-coreà. 'La missió dels dos bombardes demostra la capacitat dels EUA per fer atacs de precisió de llarg abast ràpidament i a voluntat', diu la missió militar nord-americana a Corea del Sud.
Dimarts passat Corea del Nord va anunciar que les forces armades prenien posicions de combat com a resposta a les maniobres militars 'hostils' dels EUA i Corea del Sud. Washington i Seül defensen que els exercicis són merament defensius.
A més, Pyongyang ha anul·lat l'acord d'armistici signat amb els EUA per posar fi a la guerra de Corea (1950-1953) i ha tallat el 'telèfon roig' que comunicava els exèrcits de banda i banda de la frontera.

FONT

L'Iran, Síria i Corea del Nord bloquen el tractat de regulació de venda d'armes

Hi ha previst que el text es voti la setmana vinent a l'Assemblea General de l'ONU


El primer tractat internacional per regular la compravenda d'armes haurà d'esperar uns dies. Síria, l'Iran i Corea del Nord han impedit la matinada d'aquest dissabte que prosperés l'acord, tot i que es podria dur a votació novament aquest dimarts en el decurs de l'Assemblea General de l'ONU, segons Reuters. Els tres països, actualment en situació de bloqueig, argumenten que el document pot generar diverses interpretacions i, conseqüentment, discriminacions. Una de les mesures més destacades del tractat és establir mecanismes per controlar el destí de la munició que es distribueix, per tal d'evitar que caigui a mans de bandes terroristes o què es destinin a accions contra els drets humans.

dilluns, 25 de març de 2013

Les Joventuts de la CUP continuen assetjant els jueus a Girona


El centre cultural jueu Bonastruc ça Porta apareix amb pintades amenaçants

Pintada al Call Jueu de Girona 

El museu i centre cultural hebreu de Girona, Bonastruc ça Porta, ha sigut avui víctima d’un atac judeofòbic. Un grup de desconeguts- que ha signat l’acció en nom del col·lectiu comunista: Arran- n’ha pintat els vidres de la botiga deixant-hi un gran “Palestina lliure” escrit, més l’emblema comunista de la falç i el martell i una estelada.


Aquest no és el primer cop que el museu és víctima d’accions intolerants. La Candidatura d’Unitat Popular de la ciutat va afirmar que a la seva botiga s’hi venien productes que feien “apologia de l’Estat d’Israel” i va incloure en el seu programa modificar-ne l’oferta. El museu, però, no té cap relació amb l’Estat hebreu ja que és propietat d’un patronat públic i l’Ajuntament de Girona. De fet la CUP de Girona va ser inclosa a l´Informe de l'Antisemitisme a Espanya del 2011 com a exemple de “presència de l´antisemitisme en institucions i organitzacions” per aquest fet.

.

L'imperi maligne d'Stalin

Després de la mort del Lenin, Stalin va anar prenent a poc a poc el control dels òrgans de direcció política. Enfrontat amb Trotski, que assegurava que l'única possibilitat de triomf per la revolució és que aquesta fos permanent i s'estengués a tot món, mentre que Stalin creia que el socialisme podia enfortir-se en un únic país, encaminant tots el seu esforços a imposar un socialisme de estat, deixant de banda a Trotski i els seus seguidors després del XV Congrés del Partit Comunista de la Unió


dilluns, 18 de març de 2013

Un implicat en l'11M estafa a veïns de poblacions catalanes

Un implicat en l'11-M fa fora de casa veïns de Vidreres en nom de l'exconseller Nadal

Nasreddine Amri, condemnat a dos anys de presó per haver col·laborat en els atemptats de Madrid, va fer un document que simulava ser oficial de la Generalitat

Nasreddine ben Laidne Amri, un dels condemnats pels atemptats terroristes de l'11-M de Madrid, hauria falsificat un document del govern català amb la signatura de l'exconseller de Política Territorial i exalcalde de Girona Joaquim Nadal per fer fora de casa seva una vintena de veïns de Vidreres. Els fets haurien tingut lloc –segons el fiscal– quan l'acusat va elaborar un document que simulava ser oficial, provinent del govern de la Generalitat i signat per Nadal. En els escrits posava en coneixement dels adjudicataris del conjunt d'habitatges d'obres públiques del carrer Doctor Fleming a Vidreres l'obligació d'abandonar-los en el termini de 60 dies. Les cartes van ser introduïdes a les bústies de les cases entre el desembre del 2007 i el gener del 2008.
Va canviar el pany
Posteriorment, l'1 de febrer de 2008, l'acusat es va dirigir a una de les cases en el moment en què no hi havia ningú i va canviar el pany. Un veí que ho va veure va avisar l'inquilí de l'immoble, que es va dirigir corrents al lloc dels fets. A la porta de l'habitatge, l'acusat va mostrar al fill del legítim adjudicatari un fals contracte de lloguer que havia elaborat amb una altra falsa signatura de l'exconseller Nadal i que suposadament li donava dret sobre l'habitatge. De resultes d'això, l'inquilí va haver d'abandonar l'immoble i no va poder accedir al domicili. L'amo del pis va informar dels fets els veïns i els Mossos d'Esquadra. El propietari de l'habitatge també va denunciar que el dia abans que l'acusat es presentés, van intentar robar al domicili trencant un vidre, però que no van poder accedir perquè la porta té pestells interiors.
Nasreddine Amri es va defensar davant la policia assegurant que ell va sol·licitar un habitatge de protecció a la Generalitat i que va rebre per correu el contracte. Llavors es va dirigir a l'immoble, va canviar el pany, i s'hi va instal·lar perquè tenia un document que deia que era el legítim inquilí.
Per aquests fets, el fiscal sol·licita una pena de tres anys de presó i una multa de 360 euros acusat d'un delicte continuat de falsedat de document mercantil en concurs ideal amb un delicte d'usurpació.
Detingut a Sils
La Policía Nacional va detenir l'abril de 2011 a Sils Nasreddine Amri. Llavors va ser acusat de falsificació de certificats de matrimoni entre ciutadans tunisians i ciutadanes franceses que servien perquè s'expedís als homes, com a casats amb europees, el permís de residència.
Nasreddine Amri va ser condemnat a dos anys de presó per haver ajudat a fugir, proporcionant-los documentació falsa, alguns dels autors de l'atemptat de l'11 de març de 2004 a Madrid.

Causes a Badalona i Santa Coloma

Nasreddine Amri té altres causes obertes similars a les de Vidreres. El 2005, la policia el va detenir per haver forçat el pany d'accés d'un habitatge en venda de Badalona per tal d'adquirir-lo “il·lícitament”. El 2007, també va ser denunciat per haver canviat el pany de la porta d'accés d'un habitatge de Santa Coloma de Farners. Llavors també va presentar un contracte d'arrendament presumptament manipulat i amb paper no oficial.
D'altra banda, el gener passat, un jutjat de Santa Coloma va arxivar una denúncia contra Nasreddine Amri. El cas va passar l'estiu de 2007, quan una veïna de Vidreres del carrer Quirze Jordà va rebre la comunicació que l'acusat havia llogat un pis de la seva propietat. Nasreddine Amri va canviar el pany i s'hi va instal·lar. Un jutge el va desnonar, però una resolució va dictar el sobreseïment perquè no es va demostrar la falsedat documental, ja que a la causa no es va aportar el contracte original.

FONT


dijous, 14 de març de 2013

La CUP, ni carn ni peix

Quim Arrufat anuncia una abstenció "incrèdula" a la resolució sobre la consulta
Maria Coll de El Singular Digital 
El portaveu de la CUP al Parlament, Quim Arrufat, ha anunciat aquesta tarda que la Candidatura s’abstindrà en la resolució sobre la consulta sobiranista que demà votarà el ple a petició del PSC, la qual insta el Govern català a dialogar aquest tema amb l’executiu espanyol.

Després que en la declaració sobiranista aprovada pel parlament el passat 23 de gener el partit independentista optés per un “sí crític” – un vot a favor i dues abstencions- , opció que va ser força criticada per alguns dels seus votants, ara la CUP s’ha decidit per una “abstenció incrèdula” ja que la formació desconfia de l’executiu espanyol.

La resolució presentada pel PSC que demà es votarà al ple i que pretén ampliar el nombre de vots a favor de la consulta sobiranista, concretament “insta el Govern de la Generalitat a iniciar un diàleg amb el Govern de l’Estat, per tal de possibilitar la celebració d’una consulta a la ciutadania catalana per decidir sobre el seu futur”.


Les CUP un altre cop jugant a radicals i fent el joc als nostres enemics.

Lenin, del qual no soc justament un deixeble, va escriure un llibre que es deia -La infermetat infantil del "esquerranisme" en el comunisme -. i en el qual criticava als "esquerranistes" que no acceptaven els passos necessaris per arribar al poder que preconitzava Lenin i els bolxevics i que tractaven de reaccionari al mateix Lenin. El tema és molt extens i no em vull allargassar, tant sols dir que les CUP fan el mateix que aquells "esquerranistes": critiquen, ataquen, ells son els únics que tenen la raó, sabotegen als que realment fan una feina eficient, tot per res, tant sols per què els resultats de la seva actuació sols beneficiïn als nostres enemics que en realitat deurien ser els seus.

Avui, un altre cop, han volgut sabotejar una presa de posició del Parlament de Catalunya que serveix per anar tallant ponts amb Espanya, un altre cop s'han arrenglerant amb el PP i Ciutadans.
Els que heu votat CUP millor que un altre cop us ho penseu, si voleu votar Independència voteu ERC o CDC, si voleu seguir votant les CUP penseu que el vostre vot ajudarà a seguir mantenint l'status quo de Catalunya dintre Espanya.

Lenin no anava tant errat, ell sabia que darrera els "esquerranistes" hi havien molts cops els serveis secrets tsaristes que jugaven a dividir el moviment revolucionari tot potenciant a grups teòricament molt radicals, espero que un dia no ens assabentem que l'estat espanyol juga al mateix joc i que els nostres "esquerranistes" no ho son tant.

PS: recordeu el Lerroux d'abans de 1931? qui diria que aquell revolucionari estava a sou del Gobierno Civil de Barcelona oi?, aquell que deia "Alcemos el velo de las novicias y elevémoslas a la categoría de madres" i al final va cabar recolzant a Francisco Franco.

diumenge, 3 de març de 2013

Els llauners de les rambles les venen en mal estat

 Llaunes rovellades i congelades, distribuïdes a través d'un magatzem al Poble-secLa Guàrdia Urbana de Barcelona ha intervingut més de 500 llaunes de cervesa emmagatzemades en un local que feia de centre de distribució als venedors ambulants, al districte de Sants-Montjuïc.

Diumenge passat, agents del cos van detectar i seguir tres venedors llauners, que ja havien estat denunciats, i van detectar que sortien d'un local del carrer Roser, al barri del Poble-sec. La Guàrdia Urbana va comprovar que el local subministrava llaunes de cervesa en mal estat als venedors ambulants.

L'intendent del cos al districte de Sants-Montjuïc, Sergi Amposta, ho ha explicat en declaracions a Catalunya Informació: "El decomís de 500 o 600 llaunes ha comportat l'obertura d'un expedient administratiu i una denúncia important, que és la de col·laborar amb la venda ambulant".

Segons Amposta, aquest local era un dels principals punts de distribució als venedors ambulants que col·locaven la mercaderia a la zona d'oci de l'avinguda del Paral·lel i Nou de la Rambla.

dissabte, 2 de març de 2013

L'exèrcit del Txad mata a Mali l'exlíder d'Al-Qaida al Magrib Islàmic, Mokhtar Belmokhtar


L'home s'havia escindit d'aquesta organització terrorista i havia reivindicat amb un grup de nova creació l'assalt a la planta de gas d'In Amenas, a Algèria
El líder jihadista Mokhtar Belmokhtar. El líder jihadista Mokhtar Belmokhtar. ARA EFE
Soldats del Txad desplegats a Mali han mort l'exlíder d'Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI), Mokhtar Belmokhtar, que va fundar una nova organització terrorista amb la qual va atacar la planta gasista d'In Amenas a Algèria al mes de gener.
El general de l'exèrcit del Txad, Zacharia Gobongue, ha assegurat aquest dissabte a la televisió que durant la tarda "les forces armades del Txad desplegades al nord de Mali han destruït completament una base terrorista amb el balanç de diversos terroristes morts, entre els quals hi ha el seu líder, Mokhtar Belmokhtar."

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters