Publico un
article del
blog no oficial de la policia de Catalunya relacionat amb les detencions fetes a pressumptes agressors de la democràcia i de la voluntat de Catalunya.
Aquest matí, només filtrada la notícia, el twitter ha començat a treure fum. La previsió de
22 detencions per part dels Mossos d’Esquadra, ordenades per l’Audiència Nacional, pels
fets del 15J al Parlament han encès la flama i tuits i retuits han fet la resta. En aquell moment, un pensament contrariat m’apareixia en la ment: què podia pensar, que resulta certament curiós les
mostres d’afecte cap als 22 imputats per causar aldarulls, desordres públics i principals instigadors del bloqueig al Parlament, seu de les decisions més importants que afecten aquest país? Només a tall d’apunt,
la gent recorda que més de 3 milions d’electors van votar a les diferents formacions polítiques que actualment tenen representació a la cambra catalana? És que aquests electors no tenim drets? Apostant per una reflexió en veu alta:
penseu que s’ha de respectar a aquells que no respecten res, que abanderen tenir molts drets i poques obligacions, i que pensen que qualsevol pensament o idea justifica obviar les regles del joc democràtic quan hom li plagui?[Resultats de les Eleccions 2010 al Parlament de Catalunya]
És constant la criminalització de titulars de premsa que, procurant un judici paral•lel, incriminen aquells detinguts policials per un o altre delicte, i sovint, la ciutadania ho accepta. Ara bé, avui a l’ambient es respira tot el contrari, sembla com si la justícia, i de retruc, la policia, hagin de justificar fer el que cada dia fan: identificar els delinqüents (el Codi Penal tipifica nombrosos delictes, no només persegueix els robatoris, les violacions o les violències domèstiques), detenir-los i recollir-los en declaració. Encara no acabo d’entendre la solidaritat social, no cap a les idees o plantejaments del moviment 15M, que es poden entendre, compartir o rebutjar, sinó l’amnistia cap a aquells que sobrepassen els límits legals conscients d’allò que estan fent però emparats amb el possible anonimat que els pugui facilitar la ciutadania.
Espero que els assistents a la manifestació convocada per avui a Barcelona tinguin clar què reclamen, per què si la protesta s’ha de centrar en l’actuació policial arran d’una decisió judicial i no en possibles mancances, injustícies o errors del sistema, les proclames tornaran a veure’s abocades al fracàs. La complicitat amb el gamberrisme, la burla a les institucions i l’aposta pels desordres públics resta credibilitat a certes reclamacions que es podrien incloure, ben plantejades, en els debats de política general de qualsevol estat o país.
Seguidament us deixo amb la notícia del diari ARA que podeu llegir totalment
aquí
La Fiscalia i els Mossos d'Esquadra han identificat 22 suposats autors del setge del 15 de juny. En aquella jornada es van registrar agressions a diversos diputats que intentaven accedir a la sessió en la qual s'havien de debatre i votar els pressupostos de la Generalitat. Les accions intimidatòries van obligar algunes autoritats, com el president de la Generalitat, Artur Mas, a accedir a la seu parlamentària en helicòpter. En les tasques d'identificació s'han recollit "proves irrefutables" de la participació de diversos individus en el setge al Parlament. La Fiscalia General de l'Estat ha sol·licitat que l'Audiència Nacional es declari competent per investigar "els actes de força, intimidació o amenaça" patits pels diputats, que tenien com a objectiu entorpir la seva tasca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada