Berlín .- Thilo Sarrazin, membre del Bundesbank i del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD), va presentar avui el seu nou llibre, una polèmica obra plena de postulats antimusulmana. Però ell no és l'únic. A tot Europa sembla haver cada vegada més veus que, com el populista holandès Geert Wilders, consideren l'Islam una amenaça.
Més de 1,5 milions d'holandesos van votar en les eleccions parlamentàries de juny a Wilders, que no dubta a comparar l'Alcorà amb "La meva lluita", del dictador Adolf Hitler, i que qualifica Mahoma de "bàrbar, assassí de masses i pedòfil ", va informar DPA.
La seva formació Partit per la Llibertat (PVV), es va convertir en la tercera força del Parlament holandès. Entre els seus objectius figuren el fre a la immigració procedent de països musulmans, la prohibició del vel, la retallada de les ajudes als ciutadans musulmans i el tancament de mesquites.
En un programa de la televisió australiana citat avui pel diari holandès "De Volkskrant", Wilders va titllar l'Islam de "ideologia violenta" i va demanar a tot Occident que posi fre a la immigració provinent de països de majoria musulmana.
Sarrazin no va ser potser tan lluny, però el seu llibre, "Deutschland schafft sich ab - Wie wir unser Land aufs Spiel setze", (Alemanya es dissol: com posem en joc el nostre país), ha generat controvèrsia a tot el país per assegurar que els turcs, primer grup immigrant a Alemanya, i els musulmans en general, s'integren pitjor que la resta d'estrangers i fan més mal que bé a la societat que els acull.
En la seva opinió, la integració a Alemanya es fa difícil perquè "la immigració es concentra cada vegada més en les capes culturalment més baixes de la societat de països marcats per l'islamisme".
"A tota Europa els immigrants musulmans s'integren clarament pitjor que la resta de grups", va insistir exposant que "les raons per a això no són ètniques, sinó que aparentment es troben en la cultura de l'Islam".
Així, en una abarrotadísima roda de premsa a Berlín, va acusar a aquestes comunitats de reduir el nivell educatiu d'Alemanya i d'haver contribuït al declivi social i econòmic de la primera potència europea.
I encara va anar més enllà a l'advertir del perill d'islamització que corre el país en les pròximes dècades. Els turcs i els immigrants àrabs tenen més descendència que la població autòctona, per la qual cosa, segons els seus càlculs, en tres generacions, és a dir a finals de segle, podria produir-se "la fi de la cultura alemanya", el que vindria a significar que els alemanys serien "estranys al seu propi país".
Les seves declaracions arriben en un moment en què el racisme i la intolerància semblen guanyar terreny a Europa, tot i que a Alemanya, els seus asertos han provocat un enorme escàndol i una onada de crítiques des de tots els fronts, fins i tot des del seu propi partit, que avui anunciar que obrirà un procés d'exclusió contra ell per defensar "idees i valors contraris al SPD".
A França, la política d'expulsió de gitanos del govern de Nicolas Sarkozy s'ha guanyat centenars de retrets dins i fora del país i la Comissió Europea està duent a terme el seu propi examen del tema, però el president gal segueix endavant amb el seu pla i en de començament d'any ha tornat més de 8.000 gitanos a Romania i Bulgària.
També sembla complicar-se la situació per als immigrants no qualificats que decideixin radicar a Àustria. La ministra de l'Interior austríaca, la conservadora Maria Fekter, planeja introduir una llei que obligui els nous immigrants a adquirir coneixements bàsics de l'idioma alemany abans d'ingressar al país.
A Dinamarca, el conservador Partit Popular Danès (DVP), augmenta les seves advertències contra la amenaçadora "islamització" del país, una alerta que ja comença a ser presa seriosament per altres formacions polítiques.
En aquest país es reimprimirán a finals de setembre les caricatures de Mahoma que tant rebuig generar el 2005 entre els musulmans en aparèixer en el "Jyllands-Posten". En aquesta ocasió es podran veure en un llibre que analitzarà la indignació que van causar els dibuixos del profeta a tot el món islàmic.
El tema de la immigració i la suposada criminalitat que alguns sectors vinculen a ella s'ha convertit en un dels temes preferits a Suïssa, encara que l'anterior ministre de Justícia, Christoph Blocher, estendard de la Unió Democràtica del Centre, - el partit de dreta suís-, sembla haver moderat la seva postura en l'últim temps.
El mateix passa a Itàlia, on l'Executiu de Silvio Berlusconi, s'ha proposat com a primer objectiu garantir la seguretat al país i per això ha decidit endurir la seva lluita contra la immigració il legal, que considera vinculada directament a l'augment de la criminalitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada