"Alguns partits islamistes ja s'estan fregant les mans"
La periodista Pilar Rahola, en un article a La Vanguardia, es pregunta "si Trinidad Jiménez avança en la seva decisió de permetre el vot dels marroquins a les municipals, com podria canviar el mapa d'aquestes ciutats, on la població marroquina és la majoritària en un cens sobrecarregat d'estrangers?".
Rahola recorda que aquests marroquins "podrien decidir el futur de molts municipis. No importa el seu grau d'integració, el seu coneixement de l'idioma, la seva afecció als valors democràtics, la seva poca o molta radicalitat religiosa i, en definitiva, no importa res, perquè resulta que som tan divertits que estem encantats de posar la destinació dels nostres pobles en mans dels últims que arriben".
Igualment assenyala que "els marroquins que podrien votar s'acostarien als 600.000, dels quals més de 200.000 ho farien a Catalunya. És entre la població marroquina on més abunden els imants integristes i el salafisme és més popular".
"El partit Justícia i Espiritualitat, prohibit al Marroc i que lluita per emular la revolució de Khomeini, està perfectament assentat en moltes ciutats espanyoles i els congressos salafistes que s'han fet al país han estat, majoritàriament, dirigits per ciutadans marroquins. En aquests congressos es potencia la idea de lleis paral.leles a les democràtiques, per poder viure en sòl occidental, sota la imposició de la xaria", denuncia.
Rahola, que també apunta a "els conflictes vinculats al tema de la dona", creu que deixar votar els marroquins "és d'una imprudència que voreja la irresponsabilitat. Primer, perquè envia el missatge letal que la democràcia no exigeix deures quan dóna drets".
"I segon, perquè dóna un gran poder polític a tots aquells líders radicals que dominen als seus col.lectius. Ara milers de persones amb l'antena de televisió connectada a Al-Jazira i que no saben ni l'idioma del país podran votar en els nostres municipis, passi el que passi, que per això Espanya és el paradís del bonisme. Alguns partits islamistes ja s'estan fregant les mans ", conclou.
El músic occità Gabriel Fauré (1924)
Fa 5 hores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada