dijous, 4 de juliol del 2013

Arran assetja l'Església d'un rector independentista

L'organització juvenil Arran, molt propera a la CUP, està atacant constantment l'Església del Roser del barri Fort-Pienc. Aquests atacs consisteixen sobre tot en pintades a les portes i façanes de la parròquia, la darrera s'hi pot llegir "Fora rosaris dels nostres ovaris" i el símbol feminista.

El rector de la parròquia, Mossèn Joan Costa i Bou és conegut al barri i en cercles cristians pel seu tarannà nacionalista i per la defensa que fa a la llibertat de Catalunya en un àmbit tan difícil.

Des d'àmbits espanyolistes de l'Església és fortament criticat:

El actual consiliario de la Federació de Cristians de Catalunya es el Rvdo. Joan Costa i Bou (en la fotografía), sacerdote de la diócesis de Barcelona, agregado del Opus Dei, es decir alguien a quien se le puede llamar de todo menos "progre", viste sacerdotalmente y defiende a ultranza y de una manera brillante la doctrina oficial de la Iglesia en cuestiones morales: aborto, eutanasía, manipulación de embriones…  
El problema de este sacerdote como del resto de cristianos de la Federació no es su heterodoxia doctrinal en la mayoría de cuestiones sino su nacionalismo catalán, que no se conforma con llamar nación a Cataluña, sino que aspira a la autodeterminación de Cataluña en la linea de Juan José Ibarretxe para las tierras vascas. Han convertido ese objetivo como una obsesión y la Federació no es más que un instrumento para estudiar y debatir como la Doctrina Social de la Iglesia es compatible con una supuesta independencia de Cataluña. Para ello tiene un departamento prácticamente exclusivo: los Équipos de Pastoral para la política y la comunicación.
Mn. Costa és també autor del  llibre Nació i nacionalisme pensat i redactat no des d'un punt de vista estrictament polític, ni únicament filosòfica-moral, encara que l'autor consideri adientment aquests aspectes, sinó teològica-moral, fruit de principis i criteris cristians extrets de l'Evangeli i de la Llei natural , contrastats amb el Magisteri contemporani i que en general crida a la reflexió.

Mn, Joan Costa ha intentat parlar amb els joves d'Arran però aquests li han negat la paraula.

Pot ser casualitat que Arran ataqui sistemàticament un rector independentista i no una altre església o els tentacles del CNI ens tornen a arribar?
La CUP sempre demana respecte per totes les creences i religions però tot i ser coneixedors d'aquest cas no ho han condemnat i tot i defensar el dret a varies comunitats religioses a reunir-se a Catalunya per orar per la seva fe mai han defensat el dret de poder-ho fer dels cristians a països on són perseguits com els de règim islàmic.


Pintada signada per Arran

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters