dimarts, 29 de gener del 2013

Fisures entre l'extrema esquerra i la CUP



Text escrit per l'usuari Giralt a indymedia i el text és titula Masclismes? No, gràcies!.
Ens ha arribat un article d'una companya que denuncia la implicació del cap de llista de la CUP en el repudi i l'estigmatització pública d'una companya agredida. Fa quatre anys, David Fernàndez exercia com a portaveu d'aquesta acció terrorífica de represàlia a una dona que es va resistir a amagar que havia estat agredida.
Ens ha escandalitzat, indignat i entristit assabentar-nos d'aquest fet.
Creiem que és important no seguir ocultant i maquillant les situacions de violència que vivim les dones, sacrificant-nos en ares d'un suposat bé comú o causa major.
Les dones i la seva lluita, no som una minoria sectària. Ja n'hi ha prou d'empetitir-nos, de minoritzar-nos, som la meitat de la població i tenim dret a defensar-nos i a ser solidàries entre nosaltres.
Aquest diumenge es celebra el Dia contra la Violència Masclista, recordant-nos la gravetat i persistència de les agressions cap a les dones, així com la importància de seguir lluitant. Simbòlicament ens remarca la necessitat d'una negativa rotunda a tota classe de masclismes.

Sense excepcions ni excuses: Masclismes? No, gràcies!

Si-us-plau, no invisibilitzem aquesta informació, aconseguim la màxima difusió!

(Adjuntem l'article de la companya)
ESGUARD FEMINISTA DE LES CUP (o “ves amb compte amb el present que construeixes, ha de tenir molt a veure amb el futur que desitges”)

L’escollit per ser cap de llista de la CUP-Barcelona és David Fernàndez, membre històric del col·lectiu La Torna (espai polític independentista de la vila de Gràcia). Per a les persones que no ho sàpiguen, el 2008 es va endegar una campanya (“Jo a la Torna no hi participo”) en contra d’aquest col·lectiu, doncs davant d’una denúncia d’agressió sexual (protagonitzada per dos homes del col·lectiu cap a una altra membre d’aquest), el col·lectiu va decidir expulsar la dona agredida, que s’havia atrevit a denunciar públicament, marcant així precedent en un comunicat que van fer públic. Qui va entregar la carta d’expulsió a la companya agredida, en nom de La Torna, va ser el mateix David Fernàndez.
Amb aquella carta d’expulsió a la dona agredida, que van fer pública, van donar un avís a totes aquelles que defensem que mitjançant la denúncia pública de les agressions, sigui a la feina remunerada, sigui a la feina política, sigui dins la parella, sigui on sigui; aconseguiríem fer pressió social contra els abusos i d’aquesta manera deixaria de ser privada, silenciosa, normalitzada i infravalorada aquesta violència quotidiana contra les dones. L’avís de la carta de La Torna era clar: si denuncies, t’expulsem.
Aquesta actuació política davant les agressions contra les dones i companyes de militància no pot ser oblidada perquè no hi ha hagut cap rectificació a posteriori ni cap autocrítica. I això no és un problema personal contra aquesta persona -en David Fernàndez-, sinó que és un problema polític de part dels "moviments socials" de Barcelona, aquells que consideren que és digne de representar-nos i consideren per tant que les dones hem de seguir sent silenciades i assetjades impunement per part dels nostres companys de lluita. Aquesta postura reaccionària heretada d'uns moviments socials que silencien les campanyes i accions directes feministes, no pot ser excusa de cara a la decisió de la CUP d'escollir com a representant a la cara més visible de La Torna.
Per tot plegat, la decisió d’escollir aquest cap de llista per Barcelona té un alt contingut polític antifeminista i deixa des d’un inici el “programa antipatriarcal” de la CUP en paper mullat. La Torna i David Fernàndez segueixen fent pudor fins que demostrin el contrari. La CUP no representa els moviments socials, anarquistes i feministes no els recolzarem. Contra el capitalisme i el patriarcat, contra tot abús, ara i sempre, no oblidem!
Pintada anarquista contra la CUP a Barcelona

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters