Sectarisme independentista

En aquesta pàgina anirem anotant els casos de sectarisme entre independentistes per tal de denunciar aquests comportaments.


2013

David Fernàndez: "Si el nou estat ha de ser un land de la Merkel, no el volem"

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el diputat de la CUP fa una crida a la urgència d'acabar amb "la impunitat de la corrupció"

David Fernàndez al Parlament amb una samarreta amb l'eslògan 'Sí, soy rentable' / XAVIER BERTRALDavid Fernàndez al Parlament / XAVIER BERTRAL
Urgència per la creació d'un nou estat, però no sota la vara de la 'troica'. Per la CUP, la qüestió social és indissociable de la nacional, aquest és un dels eixos fundacionals de la formació política, i aquest dimecres hi ha tornat a posar l'accent un dels seus diputats al Parlament, David Fernàndez, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.
"Si el nou estat ha de ser un 'land' de la Merkel, no el volem", afirma Fernàndez, perquè "no podem sortir d'una degradació social per entrar en una altra", afegeix. En aquesta línia, defensa a ultrança el dret a decidir: "La llibertat política del nostre poble és irrenunciable". Però amb una alerta, i una fletxa directa al Govern de CiU: "No ens podem abraçar a una bandera per donar via lliure a les pitjors agressions a les classes socials", en una referència explícita a les retallades en educació i sanitat.
"Fins ara, la corrupció ha sigut una forma de fer política"
Fernàndez denuncia la impunitat "dels despatxos del poder" i afirma amb contundència, alhora que lamenta, que "fins ara la corrupció ha sigut una forma de fer política". En aquest sentit, reclama una llei de transparència que posi "llum i taquígrafs" a la pràctica política i dels que l'exerceixen.
"Hem d'acabar amb la corrupció; però abans, i per poder-ho fer, hem d'acabar amb la impunitat de la corrupció", sentencia Fernàndez.

Arran assetja l'Església d'un rector independentista

L'organització juvenil Arran, molt propera a la CUP, està atacant constantment l'Església del Rosari del barri Fort-Pienc. Aquests atacs consisteixen sobre tot en pintades a les portes i façanes de la parròquia, la darrera s'hi pot llegir "Fora rosaris dels nostres ovaris" i el símbol feminista.

El rector de la parròquia, Mossèn Joan Costa i Bou és conegut al barri i en cercles cristians pel seu tarannà nacionalista i per la defensa que fa a la llibertat de Catalunya en un àmbit tan difícil.

Des d'àmbits espanyolistes de l'Església és fortament criticat:

El actual consiliario de la Federació de Cristians de Catalunya es el Rvdo. Joan Costa i Bou (en la fotografía), sacerdote de la diócesis de Barcelona, agregado del Opus Dei, es decir alguien a quien se le puede llamar de todo menos "progre", viste sacerdotalmente y defiende a ultranza y de una manera brillante la doctrina oficial de la Iglesia en cuestiones morales: aborto, eutanasía, manipulación de embriones…  
El problema de este sacerdote como del resto de cristianos de la Federació no es su heterodoxia doctrinal en la mayoría de cuestiones sino su nacionalismo catalán, que no se conforma con llamar nación a Cataluña, sino que aspira a la autodeterminación de Cataluña en la linea de Juan José Ibarretxe para las tierras vascas. Han convertido ese objetivo como una obsesión y la Federació no es más que un instrumento para estudiar y debatir como la Doctrina Social de la Iglesia es compatible con una supuesta independencia de Cataluña. Para ello tiene un departamento prácticamente exclusivo: los Équipos de Pastoral para la política y la comunicación.
Mn. Costa és també autor del  llibre Nació i nacionalisme pensat i redactat no des d'un punt de vista estrictament polític, ni únicament filosòfica-moral, encara que l'autor consideri adientment aquests aspectes, sinó teològica-moral, fruit de principis i criteris cristians extrets de l'Evangeli i de la Llei natural , contrastats amb el Magisteri contemporani i que en general crida a la reflexió.

Mn, Joan Costa ha intentat parlar amb els joves d'Arran però aquests li han negat la paraula.

Pot ser casualitat que Arran ataqui sistemàticament un rector independentista i no una altre esglèsia o els tentacles del CNI ens tornen a arribar?
La CUP sempre demana respecte per totes les creences i religions però tot i ser coneixedors d'aquest cas no han defensat mai el dret de poder orar dels cristians com sí que ho fan amb altres comunitats religioses.Pintada signada per Arran


ARRAN ataca les JNC i les JERC

Aquest episodi es va produi a Sant Cugat durant les barraques de la festa major. Arran, conegudes per ser les joventuts de la CUP, van atacar les JNC i les JERC.
Curiós, les barraques d'ERC i CiU son atacades durant la Festa Major de Sant Cugat, i qui son els agressors? els fatxes, els nazis, PxC, Falange? bé han estat fatxes però porten estelada vermella, son els d'ARRAN, aquests pseudo independentistes anti-sistema i que foren proposats per les CUP per què participessin al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. 
No m'estranyaria que la negativa de CiU i ERC a que aquests gamberros participessin al Pacte Nacional hagi estat la causa de l'agressió.
Si rebutgem el feixisme també hem de rebutjar aquest totalitarisme pretesament d'esquerres que sols fa el joc als enemics del nostre alliberament.
... els tentacles del CNI son molt llargs...

Les barraques de la JNC i les JERC pateixen actes de vandalisme

Font: Cugat.cat
Un grup de joves ha atacat les barraques de la JNC i les JERC ubicades a la Des-Plaça de Festa Major i ha agredit alguns dels seus membres la matinada d'aquest dissabte. Ho han assegurat les dues formacions que, a més, atribueixen les accions al col·lectiu Arran de Sabadell i el Clot.
Segons el portaveu local de les JERC, Èric Gómez, i el cap local de la JNC, Oriol Torres, un grup de quatre o cinc joves han atacat la barraca de les seves respectives formacions amb agressions verbals i físiques.

Torres ha assegurat que va haver d'intervenir la policia i que, a banda de les agressions, se'ls va sotstreure material del partit. El cap local de la JNC lamenta que en ple segle XXI s'hagin de presenciar actuacions d'aquesta mena.

Oriol Torres

Primer les agressions verbals i després van llançar objectes. És una llàstima que una organització política ataqui una altra.

Èric Gómez

Van començar a ser crits acusant-nos de ser còmplices de les retallades. Ens van dir que no teníem dret a tenir barraca...De la seva banda, el portaveu de les JERC, Èric Gómez, assegura que els vàndals han acusat els membres de la secció jove d'ERC de ser còmplices de la política de CiU i, a crits, els han dit que no tenien cap dret a disposar d'una barraca per Festa Major.


Les JERC han presentat una denúncia a la Policia Local pel robatori de la pancarta. Els agredits també han denunciat els fets a títol personal.

La JNC es plantejarà aquest dilluns si també procedeix a portar l'assumpte per via judicial.

Pintades contra ERC per part de l'extrema esquerra

Les pintades han sigut realitzades suposadament per gent propera a l'organització comunista Arran, proper a la CUP

Pintada a Gràcia en un estanc

Pintada a la seu d'ERC Sants-Montjuïc

2012
El 14 de juny del 2012 un grup d'amics es dirigia a un dels concerts que feien a St. Andreu, els joves van resultar atacats brutalment per un grup nombrós de l'extrema esquerra per la simbologia catalana que duien.
A continuació deixem el comunicat que un dels nois va fer circular per internet.

Agressió a uns independentistes per part de l'extrema esquerra


Corre pel facebook aquesta història acompanyada d'aquestes fotos, un jove independentista i els seus amics van ser brutalment apallissats per l'extrema esquerra que es fan dir antifeixistes.

Tot el nostre suport company!
Qualsevol persona propera a l’escena Skinhead catalana sap quina mena (merda) de gent hi ha Sant Andreu i quines suposades ideologies creuen defensar. NO GENERALITZEM, ENS REFERIM A UN GRUPET CONCRET DE PERSONES, NI ENS REFERIM A TOTS ELS SKINS NI A TOT EL BARRI, ENTESOS? VAL.
Ja són anys on se succeeixen agressions per part de nois joves (i alguns no tant joves) contra nois i noies, a vegades me…nors d’edat. El modus operandi sovint és el mateix: un grup nombrós contra un grupet petit. Les excuses són vàries però normalment al•leguen que les seves víctimes van a concerts de certs grups, o porten samarretes de certs grups de música que segons ells són de dretes.
Aquesta gent doncs, mentre alçava la bandera de l’”Antifeixisme”, s’ha dedicat a apallissar a gent que NO ÉS FEIXISTA NI RACISTA. Les víctimes solen ser gent amb sensibilitats i interessos diferents, que es prenen la política diferent, i que probablement les seves opinions els allunyin molt de qualsevol ideologia totalitària.
Aquest cap de setmana passat, uns quans vam anar a les Festes Alternatives de Cornellà.
Un grup de persones, sense avisar i per l’esquena, es van acostar i un d’ells va donar un cop de puny A LA MEVA NOVIA (l’Anna) , a lo que tant jo com ella vam respondre empentant l’agressor. Sistemàticament el grup va llançar-se contra nosaltres i ens va apallissar. Als dos. Sense dir ni piu, cap explicació.
Mentre un grup de persones em donava cops de puny al cap i a l’esquena, rodejant-me, deixant-me poca opció més que cobrir-me com podia, altres nois i noies es dedicaven a colpejar a la meva novia.
Algunes persones van poder aturar l’agressió i treure’ns del cercle que s’havia format per colpejar-nos. Després d’aquesta agressió una persona fins i tot va reconèixer que s’havia ficat en el tumult dels agressors perquè en coneixia a un. Que l’havien mentit sobre els motius pel qual havia estat apallissat, i es va disculpar.
Al cap d’uns minuts van venir de nou els mateixos agressors, amb un grup molt més nombrós, i la història es va repetir. Vaig demanar als meus acompanyants que s’enduguessin la meva novia i que la cobrissin, esperant que l’agressió es concentrés en mi. De nou em van agredir en grup i sense dir paraula. A tot això s’hi anava afegint gent que pegava sense motiu, i val a dir que els “espontanis” van atrevir-se més amb la meva novia que amb mi.
Mentre em pegaven i em sagnaven parts de la cara anava sentint els crits de dolor de la meva novia. Vaig córrer cap a ella com vaig poder, la vaig agafar del braç i junts vam poder fugir, finalment.
L’Anna va ser agredida per nois, li van donar un cop amb una ampolla a l’esquena, la van tirar al terra per seguir colpenjant-la i mentre estava passant a mi m’estaven apallissant durament en rotllana, impedint que pogués defensar-la.
El resultat doncs, que ella té cops al cap (un de molt fort), a la mandíbula i per tot el cos.
Jo igual, apart de les ferides més visibles que són al rostre.
Paral•lelament a aquesta agressió, després hem sabut que la gent que anava amb nosaltres també va rebre cops, dels quals destacaré una puntada de peu a la cara d’un, un cop a la boca d’una noia menor d’edat i una pallissa a una altre menor d’edat, que mentre dos nois l’agafaven per l’esquena, una noia l’anava pegant.
Per sort no ens hem de lamentar de res més, perquè ja se sap que en casos així hi ha gent que aprofita per fer mals majors… oi?
El motiu de l’agressió era que minuts abans que passés tot això, un paio es va posar a discutir i a insultar a una noia que anava amb nosaltres, una noia que NO ÉS FEIXISTA.
Com que jo coneixia tant el noi com a la noia vaig intentar defensar la noia, evidentment sense pegar ni amenaçar a ningú i parlant únicament amb 2 nois que coneixia i un noi que anava amb ells. Un dels nois que conec i el que no coneixia fins al moment van ser protagonistes, promotors i participants de l’agressió.

De tot això en podem extreure algunes idees:
- Que van venir per l’esquena.
- Que van venir sense motiu aparent i sense dir mai res.
- Que no hi va haver un conflicte previ.
- Que em van apallissar en grup, igual que a me novia i igual que a la noia menor.
- Que alguns nois van pegar a les noies.
- Que mentre alguns nois pegaven a les noies els altres no em deixaven defensar-les perquè justament m’estaven acorralant i apallissant.
- Que es van inventar una mentida per justificar l’agressió, com que la mentida era tant grossa que no s’aguantava per enlloc, han canviat la versió amb el temps, cosa que continua essent mentida, però han reconegut que el leitmotiv era anar amb una persona que, senzillament, els hi cau malament.
Al meu entendre, tota aquesta penya són uns covards i no són ni persones. El que van fer no té cap mena de justificació, ni el que va fer la gent espontània, perquè:
- Un home no hauria de pegar mai una dona si no es dona un cas molt extrem (el de salvar una vida, per exemple).
- Si una persona té un problema amb algú, es discuteix o s’hi va 1 contra 1, almenys.
- Si es vol linxar a algú, almenys se li dona la oportunitat de defensar-se, almenys no s’hi va per l’esquena.
- Si es vol pegar a un home, es va a l’home. Si s’és tant rata de voler pegar una dona, almenys deixeu que el seu home la pugui defensar.
- Al participar en aquest linxament, permetien que homes apallissessin a dones, que jo no pogués defensar a la meva novia, ni cap amic a cap amiga.
A sobre, per més inri, ens van pegar per no rebaixar-nos ni obeïr les seves estúpides premisses.

CONCLUSIÓ:
M’han trencat la cara algunes vegades més, inclús un grup nombrós contra mi i pocs més, però mai havia estat la víctima de gent tant desgraciada, inclús quan van ser gent de signe polític contrari també varis contra mi sol.
Encara que se’m curin les ferides, no oblidaré mai els crits de dolor de l’Anna, passarà el temps però és de les coses que em definirà com a persona a partir d’ara. És el pitjor que m’han fet amb diferència i el fet que els protagonistes d’aquesta agressió tinguin un dia de pau en aquest món o en un altre em sembla de per sí una injustícia. No tenen ni idea de a la persona que han tocat, me novia ha decidit ocupar part del seu temps ajudant a curar les ferides de qui ho necessiti, sigui qui sigui, una persona que es preocupa no només de la seva gent, doncs, sino de qualsevol.
Per tot això, si la gent que ara ja sabeu què ha passat continueu portant-vos bé amb els que jo vagi sabent que són els agressors de la meva novia, ja sigui qui la va tocar o qui va impedir que anés amb ella, negant-me el meu dret i deure de defensar-la sempre, si sabent tot això encara us penseu que podeu tenir bon rotllo amb ells i a la vegada tenir-lo amb mi és que ni sou persones, ni em coneixeu, ni res.
Que ningú em vingui dient que la nostra amiga té algo de culpa del que ens ha passat, els únics culpables són els agressors i els espontànis que es van apuntar al linxament, si algú em ve dient que la culpa és d’una noia que estava essent increpada i que va marxar del lloc justament per evitar-nos problemes a tots m’ho pendré com a una ofensa personal.
Anar de col•legues, o dir que “lo pasa’o pasa’o está” amb penya que ha fet el que ha fet si que és ambigüitat de la bona. Tant omplir-se la boca amb consignes d’amistat eterna, de suposats valors morals… i després en què es queda? En actituds covardes, cíniques, o com dirien alguns… “tèbies”? Això és la vostra lluita? Tenir amics que peguen a dones, que peguen en grup i que s’inventen mentides infames i abjectes per intentar justificar les seves agressions covardes i sàdiques? Doncs no, amb mi no hi compteu, ni amb mi ni amb l’Anna, perquè ella també ho veu així.
Per això us dic, si aneu amb ells, aparteu-nos de la vostra vida, que nosaltres no dubtarem en fer-ho. L’odi és pels nostres agressors, i pels que els hi llepeu el cul només us toca el despreci i la desconfiança. Un dia ja us tocarà a vosaltres, potser, el temps em donarà la raó.
Ja han estat masses agressions gratuïtes, sembla que a molta gent que s’autoanomena antifeixista li fa com por dir les coses com són. Doncs aquest no serà el cas.
Nou lema per a la meva vida: “Ni homes que peguen a la meva novia ni amics d’homes que peguen a la meva novia”. I aquí us juro que no donaré lloc a l’ambigüetat.

Agressió de membres de la l'Assemblea de Joves de Palautordera al portaveu comarcal i a la secretària d'organització de les JERC Vallès Oriental

Foto: Informe mèdic de l'agressió
Aquesta tarda ha tingut lloc a Santa Maria de Palautordera una agressió de militants i simpatitzants de les L'Assemblea de Joves de Palautordera l'Esbarzer al portaveu comarcal i a la secretària d'Organització de les JERC (Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya) del Vallès Oriental.

Tot va començar fa una setmana quan dues noies es van interessar per crear una secció local de les JERC a Palautordera, i es van posar en contacte amb l'organització.
Van decidir tenir una presa de contacte, i les dues noies van proposar de quedar en un parc.
Així doncs, a dos quarts de cinc de la tarda, quan estava prevista la trobada, la secretària d'organització i el portaveu comarcal de les JERC Vallès Oriental, s'han trobat en el parc.
Les dues noies han proposat endinsar-se una mica més al parc, on deien que tenien les coses. Al arribar on tenien una motxilla una de les noies ha fet una trucada amb el mòbil i poc després els membres de les JERC s'han vist envoltats per 8 membres de l'Assemblea de Joves l'Esbarzer de Palautordera.

Un dels membres ha començat a agredir al portaveu comarcal, mentre les noies han abandonat el lloc dels fets. Els dos membres de les Joventuts d'Esquerra Republicana han quedat totalment envoltats per la resta de joves que els increpaven.
El portaveu ha patit nombroses ferides i contusions, però ha pogut escapar dels agressors.
Els membres de les JERC en tot moment han mostrat la seva voluntat de dialogar, però ens han confirmat que els ha estat impossible.
En acabar l'agressió, els joves els han dit: Palautordera és de les CAJEI, els de les JERC no torneu a posar els peus aquí, es territori nostre.

Després dels fets, el portaveu i la secretària han abandonat Palautordera per dirigir-se a Sant Celoni per fer un informe de lesions a l'hospital i posteriorment presentar una denúncia als Mossos.
La roda de premsa que s'havia de produir per explicar els fets ha estat suspesa finalment.
Braç del portaveu comarcal
Esquena del portaveu comarcal de les JERC
Des del SomQuiSom condemnem qualsevol tipus de violència entre els moviments independentistes, i lamentem la premeditació dels fets.

Per el·laborar aquesta notícia hem comptat amb el testimoni directe dels afectats, la denúncia interposada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i l'informe mèdic de lesions.

FONT

Pinça de l’alcaldable de la CUP a Barcelona i UPyD contra un jove independentista

Xavier Monge, alcaldable de la CUP denuncia un jove nacionalista aportant com a prova una noticia del diaria ABC on es veu una foto de l'Extrema Esquerra cremant banderes, acusant al jove denunciat de radical

Notícia del diara ABC


Com ja vam informar fa unes setmanes, l’alcaldable de la CUP a Barcelona, Xavier Monge, es va adreçar a la justícia espanyola per denunciar un jove independentistaper un suposat missatge fora de lloc a través del Facebook durant els dies posteriors a la mort d’Heribert Barrera, conegut referent independentista, i a quiMonge va insultar reiteradament. El judici, vist per sentència, es resoldrà en els propers dies.

Segons ha pogut saber Som Notícia, Monge va adjuntar a l’expedient dues proves: la captura de pantalla del Facebook amb la presumpte amenaça i un retall de diari del rotatiu espanyol ABC, en el qual es criminalitzava “l’independentisme radical” i s’explicava, de forma esbiaixada, un enfrontament entre militants del partit de Rosa Díez i tres independentistes – entre ells, el jove denunciat suposadament-. El més curiós d’aquest fet és que en la fotografia que il·lustra la notícia de l’ABC apareixen diversos encaputxats de l’Esquerra Independentista cremant una bandera espanyola.

Tot i que Monge es vanta d’antifeixista, expliquen assistents al judici que no va tenir cap inconvenient en fer servir aquesta informació de l’ultraespanyolista diari ABC per intentar demostrar un comportament agressiu per part del jove independentista que ha denunciat, perseguit tant judicialment per militants d’UPyD com de la CUP. Aquesta estranya pinça entre Monge i UPyD només es pot entendre per un possible comú odi d’ambdues parts contra els qui defensen la catalanitat.


En Monge, però, no en té mai prou i després de que el col·lectiu dels indignats ataqués la cultura catalana els hi va dedicar un twit:

A aquestes alçades ja no ens ha d'estranyar gens que els capitostos de la CUP no desacreditin els indignaos que es manifesten contra la cultura popular catalana. Segons ells, per "quatre capullos" que es manifesten contra les tradicions catalanes no es pot atacar un moviment. I doncs, jo em pregunto, per la CUP, fins a quin nivell està permès atacar Catalunya perquè surtin a defensar-la? Us imagineu que gent nostra anés a boicotejar un acte cultural català i nosaltres diguéssim que no passa res? Fixeu-vos a més, que els "indignaos" arremeten contra la cultura popular amb un odi desfermat i cru, cridant coses com "¡Pan y circo!", "¡Verguenza, verguenza!", "¡Dictadura de CiU!" i "¡Fuera, fuera!" i fins i tot al final del vídeo se sent una persona cridant "en castellano!" Però pels de la CUP això no desacredita un moviment... És clar, ja he dit al principi que no és d'estranyar, doncs ells es declaren "no-nacionalistes".
El següent twit va ser on Xavi Monge després de queixar-se que se li pixessin a la porta de casa es declarava skinhead:


Per aquests fets Xavier Monge es va guanyant un grup al facebook Declarem a Xavier Monge tumor de l'independentismePinça de la CUP i el PSOE contra el nacionalisme català


Divendres passat es va viure un altre episodi contra el nacionalisme català. Un jove independentista va haver d’anar al jutjat arran d’una denúncia fet per l’alcaldable de la CUP a Barcelona, Xavier Monge. L’origen dels fets és amb la mort d’Heribert Barrera. Aleshores, i quan tot just feia poques hores que Barrera havia mort, Monge el va insultar titllant-lo de racista i comparant-lo amb el polític austríac Haider. Aquest fet va provocar indignació dins dels cercles independentistes, però Monge es va reafirmar en els seus atacs a una de les figures independentistes més reconegudes i apreciades. El jove denunciat es va indignar i hauria enviat un missatge pujat de to a Monge, i aquest va acudir tot seguit a la justícia espanyola per denunciar-lo per “amenaces” i va assegurar que “tenia por”. Una nombrosa representació de la CUP va acompanyar Monge en el judici d’aquest divendres, que es va ajornar fins al mes de febrer.
Curiosament, però, divendres passat, el mateix dia del judici, El Triangle, publicació molt lligada al PSOE i a l’esquerra anticatalanista, es va inventar una notícia absolutament falsa. S’hi afirmava que un altre jove, de qui es deia que era el cap de les joventuts d’Unitat Nacional Catalana, seria jutjat aquell divendres per haver agredit amb pals Monge l’any 2008. També s’hi deia que aquest jove s’havia presentat a les eleccions municipals de l’any passat a les llistes d’Identitat Catalana, que El Triangle qualificava en l’escrit de “neonazi”. Segons ha esbrinat Som Notícia, el jove en qüestió ni té cap judici de cap mena, ni tant sols ha militat a Unitat Nacional Catalana i es va mostrar absolutament indignat per aquesta difamació. Identitat Catalana, per la seva part, estudia emprendre accions legals contra El Triangle per haver qualificat el partit de “neonazi”.
Sobta, doncs, la coincidència entre el judici contra un jove per haver defensat la memòria d’Heribert Barrera i la notícia falsa apareguda en El Triangle, que ja ha estat esborrada.
Aquí teniu una captura d'imatge del Twitter de Xavier Monge on entre altres coses, fa gracietes referides a Pol Pot, que per qui no ho sàpiga va ser un dictador Cambodjà que sota el règim dels Khmers Rojos va perpetrar una de les masacres més bèsties de la història.


Seguint amb les xarxes socials, a Facebook es va crear, després de les declaracions de Monge, el grup Declarem a Xavier Monge tumor de l'independentisme


2010

L'Extrema Esquerra escridassa a Ibarretxe

Segons sembla el grup que ha organitzat l'escridassada són membres propers al sindicat SEPC, considerat per molts estudiants com a sindicat agressiu i sectari.Escridassen Ibarretxe a la UAB

Una vintena d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha escridassant i increpat l’exlehendakari basc Juan José Ibarretxe a l’inici d’una conferència que aquest havia d’impartir sobre la seva experiència política i econòmica.

Els joves que han intentat boicotejar l’acte han forçat una de les portes i han entrat a la sala on estava previst que es dugués a terme la xerrada amb crits en contra de l’expolític del PNB i reclamant la independència i la llibertat dels presos d’ETA. La protesta d’aquests joves ha generat una confrontació amb els estudiants que assistien a la conferència i que han escridassat als manifestants i els han exigit que marxessin.

Somnotícia


Carles Roca (CUP): Aquí no hi veig cap estelada


Carles Roca no hi veia cap estelada.
  El minifundisme independentista arriba a cotes insospitades. Un exemple clamorós va ser aquest dilluns durant l'assemblea de “reagrupats i solidaris” que clamava unitat a les formacions de Joan Laporta i Joan Carretero. En el torn d'intervencions, el regidor de la CUP a Cardedeu i capdavanter de Crida per la Terra, Carles Roca, es va queixar tot inquirint el públic que “no hi veia cap estelada”. El públic estranyat assenyalava les dues estelades que penjaven rere seu. Se les va mirar i va insistir: “Jo no hi veig cap estelada”. Per Roca l'única estelada és la d'estel vermell. Els assistents es sollevaren davant la ridiculesa de la proposició. “Una assemblea per la unitat de l'independentisme i no es posen d'acord ni amb la bandera” devia escriure l'agent del CNI en el seu informe. Nació Digital Aquest tio no deu portar les ulleres graduades.Sectarisme de la CUP contra R.Cat i SC


Vist del irresponsable comportament de R.Cat i Solidaritat en anar separats a les eleccions les associacions i organitzacions que ens movem al voltant de l'independentisme transversal s'han vist a donar vot lliure o a fer tècniques com els companys de la IPECC que demanen el vot per els de Laporta a Barcelona i els de Carretero per la resta de territori. No és així per part del comunisme català o l'extrema esquerra que renuncia donar suport a una o altre formació per ser gent d'ordre segons el diari digital Som Notícia on comunica:

 La CUP no dóna suport ni a Reagrupament ni a Solidaritat perquè són gent “d’ordre” 

La CUP no recomana votar ni Reagrupament ni Solidaritat perquè fn plantejaments “d’ordre”. “Les crides a la unitat electoral independentista i les persones que les han protagonitzat s’han significat per plantejaments d’ordre i exclusivament institucionals. Han arraconat –poc o molt- els Països Catalans com a marc nacional de referència”, afirmen. I hi afegeixen que “han mostrat un profund menyspreu envers les plataformes impulsores de les consultes sobre la independència, fent-les servir com a trampolí per a les seves propostes electorals”.

Així doncs la CUP que pot moure un sector de l'independentisme més jove i que acaba d'entrar al moviment se'n desmarca del que podria ser l'entrada a l'independentisme a la Generalitat.

Les manipulacions de El Triangle contra Reagrupament i UNCat

Des del blog vull donar suport a Reagrupament, a Unitat Nacional Catalana i a l'independentisme transversal i unitari que representen les dues associacions i denunciar la manipulació i mentida del diari El Triangle, diari financiat pel PSOE (diu el rumor) i escrit per sectaris comunistes que es fan dir independentistes. Deixo el comunicat que ha fet el Secretariat Nacional d'UNCat 

Les manipulacions de El Triangle contra Reagrupament i UNCat

Un cop més El Triangle escup les seves mentides contra Reagrupament i Unitat Nacional Catalana: 
Amb quin nom han batejat els crítics de Reagrupament l’estratègia per no ser escombrats? Operació Gol-Sud. Sembla que és un nom ideat per militants procedents d’Unitat Nacional Catalana, molts d’ells exBoixos Nois, que en els seus orígens es reunien al gol sud del Camp Nou i que estan en contra que hi hagi un enteniment entre Joan Laporta i Joan Carretero, per l’odi manifest que professen contra el president del Barça. 

El Triangle  
Tot l’article traspua manipulació, falsedat i engany, Unitat Nacional Catalana ha donat recolzament a Reagrupament des del seu naixement com associació, públicament ha donat el seu suport a Joan Carretero i si es decideix una candidatura conjunta independentista amb en Joan Laporta ens hi posicionarem a favor i treballarem per què l’independentisme arribi al Parlament. El Triangle juga a manipular i mentir, intentar crear divisions o no hi son. Un cop més Unitat Nacional Catalana referma el seu recolzament amb el projecte de Reagrupament amb el lideratge de Joan Carretero.

Secretariat Nacional d’Unitat Nacional Catalana UNCat
2009

Iniciativa Internacionalista: les mentides dels comunistes.

El següent text és extret del Racó Català relatat el dilluns, 8 de juny de 2009 a les 21:20 per xmetralla on mostra el logotip de les CUP, ens explica en un atac de sinceritat les mentides i manipulacions que han tingut l'esquerra amb els catalanistes a part de la ja sobrada superioritat amb la que van els membres de l'esquerra abertzale en referència als catalans.  

Primer de tot fent servir el text denunciarem la superioritat en la que ens miren els bascos.

"m'agradaria complir la meva paraula i exposar els motius pels quals la meva posició (personal, però sé que compartida per altres persones) ha estat de no donar suport públic a I.I. ..." "la manera com els representants d'aquesta candidatura es dirigeixen a la formació política a la qual milito..." "ens assabentem de la proposta el mateix dia que s'havia de prendre el posicionament davant aquests comicis. La proposta que se'ns presenta és sense donar informacó, segons sembla per seguretat, i se'ns donen uns terminis extremadament curts per decidir-nos (concretament 2 dies), en els quals ens haviem de reunir amb les assemblees i pendre una posició definitiva." "Se'ns proposa posar persones a la llista de la candidatura, però amb la condició que si es treia un eurodiputat, aquestes persones haurien de dimitir fins a arribar a una persona "seva", que seria l'eurodiputat..." "...Se'ns explica que som un segon plat, perquè el 1r els ha fallat. Ens expliquen que no estan disposats a fer "rotació de diputats" cada cert temps, ens demanen avals i que no ens poden assegurar que avalar aquesta candidatura (amb les signatures dels regidors de la CUP) sigui "completament segur" (per cert, cal dir que fa 5 anys la CUP els varem demanar avals i ens els varen negar)" "... NO ens donaven cap opció a negociar, per la qual cosa entenc que la voluntat d'aconseguir una candidatura on tothom s'hi sentís còmode, era més aviat minça." més tard fa un apunt indicant Lògicament el 1r plat era una candidatura de gent exclusivament "seva". El company xmetralla ens fa saber també motius històrics pels quals no veure amb uns ulls la iniciativa dels bascos: "- En varis comicis, milers de catalans han donat suport a candidatures de l'EI basca. El 1999 EH va treure prop de 23000 vots als Països Catalans, i 10 anys abans, el 89, HB en va treure 22000. Encara a dia d'avui aquests electors estan esperant, ja no dic rèdits electorals, sinó simplement que se'ls doni les gràcies. - L'EI basca no ens ha tingut en compte gairebé per res. No se'ns ha consultat quina opinió teníem de que es pelessin a ciutadans dels PPCC. No se'ns ha tingut en compte a l'hora de declarar una treva, només a la meitat del nostre territori i ara, que se'ns necessitava per interès, ens han vingut a buscar."

Conclusió de l'estafa per part de l'Extrema Esquerra Catalana a tots els Països Catalans: 

 On és el sentit de la democràcia? és ben cert que gent de tot tipus d'idiologia ha votat una candidatura marxista pensant que també votava independentistes catalans que defensaven Catalunya, molts s'han tapat el nas i s'han empassat el primer mot, només per Catalunya. La pregunta és tota aquesta gent que els ha votat, ho hagués fet sabent aquesta informació? Han enganyat al votant veient candidats catalansa les llistes sense saber que estava pactat que haurien de dimitir fins que fóra un proper als abertzales. Amb actes com aquests a poc a poc van caient les benes que tapen els ulls a Catalunya, en aquestes eleccions l'alternativa no era pas II, era el PRC com a les pròximes de Catalunya no ho seran les CUP si finalment decideixen presentar-se (segons al seva teoria no, però des de que en Carretero ha fet el salt, ells també s'hi apunten...)l'alternativa a les properes eleccions de Catalunya serà Reagrupament.cat
2008
Agressions per part de l'Extrema Esquerra durant la manifestació del Correllengua a Catalunya Nord.

En aquest cas els fets es remunten al Correllengua de Catalunya del nord del 2008, l'Extrema Esquerra va retirar una estelada blava gegant del Castellet de Perpinyà que havia penjat el mateix director del castell Sr. Deloncle a  la façana increpant-lo, i dient-li que cada any es penjava la vermella perquè la blava és feixista, mentre aquests fets es produiena baix a la plaça els sectaris de l'Extrema Esquerra insultaven i xiulaven el discurs de Daniela Grau i Humbert, pel seu caracter unitari. 
A continuació deixem el comunicat de les Joventuts d'UNC que van ser qui ho van denunciar:
Aquest 8 de novembre les Joventuts organitzàvem un autocar fet per militants i simpatitzants d’arreu del Principat, per dirigir-nos cap a la Catalunya Nord amb motiu del Correllengua celebrat a Perpinyà. Un cop a Perpinyà vam aprofitar per visitar el Castell, saludar als companys d’Unitat Catalana i passar-nos per la botiga de l’USAP.
Havent dinat i després de penjar l’estelada al Castell vam assistir a la manifestació a Plaça Catalunya convocada a les 16h. Aquesta manifestació va realitzar-se entre càntics reclamant la catalanització de la Catalunya Nord, per part del PRC, Catalunya Acció , UNC i les Joventuts.

Volem destacar i condemnar:

- El menyspreu que va tindre la CAL a l’hora de fer el cartell posant només l’estelada de l’estrella roja, discriminant així la majoria d’independentistes que vam assistir a la manifestació.
- La pèssima organització de la CAL que dirigida pel sectarisme, ens va intentar marginar fent un cordó sanitari que dividia el bloc format per les organitzacions esmentades anteriorment.
- L'actuació estalinista que van tenir durant els parlaments retirant l’estelada blava per penjar la vermella i negar-se a posar-la al costat tot i ser demanat per director del castell, el senyor Deloncle.
- Els insults i xiulets dirigits a Daniela Grau i Humbert.
- El llançament d’objectes un cop finalitzats els parlaments, dirigits cap a la zona d’UNC i que malauradament van caure a gent que no tenien res a veure amb la nostra organització.
FONT


Un grup de nacionalistes catalans ha estat agredit per membres de l'extrema esquerra a la Diada NacionalL'11 de setembre del 2009 un grup de nacionalistes pertanyents a Unitat Nacional Catalana van ser atacats i assaltats per un grup de manera covarda per membres de l'Extrema Esquerra. Més endavant, en un judici surt com a culpable d'una de les agressions un delinqüen comú, Adrià Rodríguez Carrasco i que possiblement sigui un dels molts elements espanyolistes que l'Estat utilitza per combatre l'independentisme des de dincs com demostren les seves actuacions contra organitzacions catalanistes.

A continuació  els comunicats i notícies que s'han realitzat duran el procés.

Comunicat d'UNCat sobre els fets:

Un grup de nacionalistes catalans ha estat agredit per membres de l'extrema esquerra a la Diada Nacional, entre els agredits hi ha L.B., un jove nacionalista, militant d'Unitat Nacional Catalana que ha està ferit i evacuat amb ambulància. Els fets han succeït aquesta tarda a dos quarts de sis a la Ronda de Sant Pere de Barcelona, a 50 metres del monument a Rafael de Casanovas per un grup de membres de l'extrema esquerra. L'agressió ha causat una situació caòtica i de pànic a les nombroses famílies que en aquells moments participaven de manera pacífica a la manifestació. Han estat identificats alguns dels agressors com a membres de les CAJEI de Gràcia, Endavant de Vilafranca del Penedès, Maulets de Mataró i un grup de skins de Maulets de Berga . Denunciem la nula actuació dels Cossos de Seguretat que havent rebut nombroses trucades han trigat més d'una hora en assistir a la zona dels fets. També denunciem els freqüents atacs de caire feixistitzant protagonitzats per aquests elements d'extrema esquerra com l'agressió contra ERC avui mateix al Fossar de les Moreres. Esperem una ràpida actuació dels Mossos d'Esquadra detenint als agressors.
Podeu veure fotografies dels agressors a la pàgina:
www.unitat.cat/agressions/Imatge211.avi
www.unitat.cat/agressions/Imatge213.avi
www.unitat.cat/agressions/Imatge176.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge177.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge178.jpg
www.unitat.cat/agressions/agressio.mov
www.unitat.cat/agressions/agres.jpg
www.unitat.cat/agressions/agres2.jpg
Secretariat Nacional d'Unitat Nacional Catalana. 11 de setembre de l'any 2008
www.unitat.org

Segon comunicat d'UNCat:

Comunicat d'Unitat Nacional Catalana Davant els fets violents esdevinguts durant la Diada Nacional,
UNCat vol deixar clars els punts següents:
1. Un grup de joves militants del partit, que miraven les manifestacions des de la Ronda de Sant Pere, van ser agredits, sense cap provocació prèvia per part seva, per dotzenes de participants en la primera manfiestació. Aquesta manifestació aplegava tota mena de grups, des de l'esquerra independentista revolucionària al Black Block, format per persones de tendència anarquista.
2. Un dels joves de partit va rebre una forta ferida al cap, mentre que altres persones, entre elles un militant de 64 anys, van ser agredits amb covardia i acarnissament per part dels agressors, que van utilitzar pals i ampolles contra les seves víctimes. Ahir a la nit, després de rebre assistència mèdica hospitalària, els militants agredits van posar denúncies davant dels Mossos d'Esquadra. Per altra part s'estan analitzant les imatges rebudes per nombrosos assistents per poder identificar els agressors.
3. UNCat vol denunciar la inacció i la passivitat dels Mossos d'Esquadra, que tot i les trucades realitzades al 088 i els requeriments en persona a diverses dotacions de la Brigada Mòbil estacionades a pocs metres de l'agressió, no van actuar en cap moment. L'atac feixista es va perllongar per espai de prop de vint minuts i va ser vist per centenars de persones que gaudien de la Diada Nacional. L'actuació de la nostra policia va ser lamentable i gens professional.
4. Finalment, volem expressar públicament per enèsima vegada que UNCat no és una organització d'extrema dreta. Es tracta d'una organització política independentista unitària, és a dir, que prioritza la unitat política catalana per assolir la independència per damunt de les ideologies i els posicionaments.

Per a més informació: correu@unitat.org

Podeu veure fotografies dels agressors a la pàgina:
www.unitat.cat/agressions/Imatge211.avi
www.unitat.cat/agressions/Imatge213.avi 
www.unitat.cat/agressions/Imatge176.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge177.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge178.jpg

Secretariat Nacional d'Unitat Nacional Catalana. 12 de setembre de l'any 2008 www.unitat.org correu@unitat.org

Comunicat conjunt sobre els fets d'Unitat Nacional Catalana, Partit Republicà Català,  Catalunya Acció,  Moviment de Cultura Popular "El Sotrac",  Associació Patriòtica CATALUNYA 1640,  Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi,  JERC de Santa Coloma de Farners, Colomencs Catalan,s  Associació Cultural Germans Badia, Ramon Sangles en nom de Llengua Nacional,  Joan-Pere PUJOL, escriptor de Catalunya del Nord.  
Les organitzacions i entitats sotasignants volem fer arribar a l'opinió pública el següent comunicat:

 1. Durant la darrera Diada Nacional, un grup de nacionalistes catalans van ser agredits a la ronda de Sant Pere de Barcelona, sense que hi hagués cap mena de provocació prèvia per part seva, per part d'un grup de persones provinents de la manifestació de l'esquerra independentista. Durant l'agressió, diverses persones van resultar ferides, entre elles alguns militants d'Unitat Nacional Catalana (UNCat), un dels quals té 64 anys d'edat. Aquestes ferides van ser ateses en centres sanitaris i van requerir, en algun cas, molts punts de sutura. Els agredits van posar les corresponents denúncies davant dels Mossos d'Esquadra, de manera que esperem una ràpida resposta de la policia catalana per identificar i detenir els agressors.

2. Volem denunciar el creixent clima d'intolerància i agressions contra una part del moviment independentista català per part, paradoxalment, d'un segment petit però actiu de l'independentisme d'extrema esquerra. Aquestes agressions són una constant des de fa temps, ja sigui verbal, amb amenaces o, com en els fets relatats, amb agressions físiques directes. L’agressió més greu fou contra militants d’UNCat però també foren agredits membres d’ERC al fer l’ofrena floral al Fossar de les Moreres, en anys anteriors les agressions per part dels mateixos elements provocadors es centrà contra altres organitzacions nacionalistes com JERC, Partit per la Independència, JNC, ERC i Estat Català. Creiem que els independentistes dels Països Catalans tenim un enemic comú, que són els Estats espanyol i francès, raó per la qual aquesta divisió no té cap sentit i només ens afebleix a tots.   

3. No volem acusar el conjunt de l'esquerra independentista perquè volem creure que es tracta de grups marginals que operen lliurement per crear divisió en el camp independentista i nacionalista, però sí que volem avisar que aquests grups feixistes, comunistes i totalitaris s'aprofiten de la cobertura, involuntària, de l'esquerra independentista. Per això demanem a les organitzacions més representatives de l'esquerra independentista que aïllin aquestes persones i col•lectius perquè fan mal a la imatge de la totalitat del moviment nacionalista i independentista.   

4. Finalment, volem denunciar la falta de professionalitat i la inacció dels comandaments dels Mossos d'Esquadra, que van ser reiteradament avisats de les agressions i, tot i tenir diverses unitats situades al carrer Bailèn, a 100 metres dels fets, en cap cas no van intervenir. Per això, volem demanar la dimissió del conseller Joan Saura i del secretari general del departament d'Interior, Joan Boada, per la seva incapacitat de protegir els ciutadans agredits, tal com mana la llei. Justament les organitzacions sotasignants ens hem significat pel nostre recolzament al desplegament dels Mossos d’Esquadra per què esdevinguessin Policia integral a Catalunya i ens dol especialment que uns responsables polítics no permetin l’actuació de la nostra policia quan és necessària. 

Barcelona, 19 de setembre de 2008.   

UNCat Unitat Nacional Catalana  

 PRC Partit Republicà Català  

Catalunya Acció  

Moviment de Cultura Popular "El Sotrac"  

Associació Patriòtica 

CATALUNYA 1640  

Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi  

JERC de Santa Coloma de Farners 

Colomencs Catalans  

Associació Cultural 

Germans Badia Ramon 

Sangles en nom de Llengua Nacional  

Joan-Pere PUJOL, escriptor, Catalunya del Nord.  


Per enviar les vostres adhesions escriviu a correu@unitat.org


Comunicat d'UNCat sobre el judici
L'onze de setembre del 2008, 7 membres d'Unitat Nacional Catalana van rebre una agressió covarda per part d'un bloc nombrós de l'extrema esquerra, entre els quals es trobaven Maulets, CAJEI, SEPC etc. 
Els militants d'UNCat guardaven el material fet servir a la parada del matí de la Diada, quan aquest grup nombrós se'ls va acostar, des de la nostra militància se'ls va demanar que passessin de llarg ja que UNC tenia intenció de sumar-se a la manifestació al final d'aquesta. Tot i les bones intencions dels militants d'UNCat per evitar tensions i baralles, els del bloc de l'extrema esquerra van contestar amb un "la vostra presència ens molesta" acompanyant aquesta frase d'un cop de puny i pluja d'objectes cap als joves independentistes. 
Entre els ferits més greus, un militant veterà de més de 60 anys, conegut al seu poble per ser històric dins de l'independentisme; i també un noi jove, conegut dins del món independentista per col·laborar en diverses associacions, organitzar actes i participant en el Voluntariat Lingüístic. El jove mirava de protegir el seu company dels cops de cadira i de bastó, i va haver de ser evacuat amb ambulància del lloc dels fets després de rebre un fort cop d'ampolla al front que li van provocar talls profunds de 2.3 cm tallant una artèria i múltiples ferides al rostre. 
El passat dia 9 d'abril es va celebrar el judici on es va acusar a Adrià Rodríguez Carrasco de ser un dels agressors més actius d'aquell dia i responsable d'haver tirat l'ampolla que va impactar al front del jove independentista. 
Durant el judici els independentistes no van dubtar ni un moment a reconèixer l'Adrià Rodríguez Carrasco com autor dels fets, i els testimonis de la part acusada van caure en contradiccions i declaracions poc creïbles o ridícules. Cal destacar però que ells mateixos van reconèixer ser centenars contra una desena de militants d'UNC i que cada any havia passat el mateix, i és que efectivament en altres anys els agredits havien estat les JERC i ERC, les JNC i CiU, Estat Català o, al cap i a la fi, tots els qui no coincideixen amb la seva ideologia o simpaties. 
Durant tot el procés Adrià Rodríguez Carrasco i els seus es van dedicar a fer-se les víctimes, a calumniar UNCat, i coaccionar i intimidar els membres de la nostra organització durant festivitats com la Selecció Catalana, festes de Gràcia, Sants i similars i els dies en què la Justícia requeria la presència d'ambdues bandes, fins al punt d'escriure amenaces a la façana dels independentistes. 
Aquest 29 d'abril del 2013, Adrià Rodríguez Carrasco amb antecedents penals no computables relacionats amb delinqüència, ha estat condemnat a 2 anys de presó i a pagar multes de 1800€ i 1500€ més interessos i costos processals. 
Des d'Unitat Nacional Catalana volem expressar el nostre suport als militants involucrats en aquest procés i agrair tota l'ajuda rebuda per part de diferents sectors de l'independentisme.
Secretariat Nacional d'UNITAT NACIONAL CATALANA


Notícia del SomNotícia 
Condemnen a dos anys de presó un dels agressors d’independentistes de l’Onze del 2008
01/05/2013
Manifestants de l'extrema esquerra instant després de l'agressió i d'haver destrossat el bar en què hi havia els independentistes.
Manifestants de l’extrema esquerra instant després de l’agressió i d’haver destrossat el bar en què hi havia els independentistes.

El jutge ha condemnat a dos anys de presó i a pagar 3.300 euros d’indemnització i els costos del procés judicial Adrià Rodríguez Carrasco, un militant anticatalanista amb antecedents policials no computables relacionats amb delinqüència que l’any 2008, juntament amb centenars de membre de l’extrema esquerra anticatalanista, va agredir en grup set militants nacionalistes, la majoria militants d’Unitat Nacional Catalana (UNCat). Els fets van tenir molta repercussió, sobretot per la covardia dels atacants, que en veure símbols catalanistes com la bandera de Sant Jordi i material relacionat amb UNCat, van atacar en massa (centenars d’atacants) un grup de set persones. Els agressors fins i tot van tirar a terra un militant veterà de l’independentisme català, a qui van agredir quan era a terra. Aquests manifestants violents curiosament, tot i que es manifesten l’Onze de Setembre, es declaren antinacionalistes i fins i tot hi ha grups que rebutgen un estat català

2007

Agressió a un militant de les JERC al districte de St. Andreu per part de la CAJEI (ara Arran)

Dimarts 17 d'abril del 2007 un militant de les JERC és agredit per membres de l'Extrema Esquerra , seguidament us deixem el comunicat fet per les JERC.


El diumenge dia 15 d’abril un jove militant de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), al districte de Sant Andreu (BCN), va ser acorralat per un grup d’afiliats a l’organització CAJEI del mateix districte, quan caminava sol per un carrer pròxim al carrer Gran de Sant Andreu . Els joves, que des d’un inici es van mostrar violents, amb una actitud antidemocràtica, autoritària i amb tics feixistes, van insultar i coaccionar el jove independentista fins a agredir-lo, sense cap mena de motiu que no fos únicament i exclusivament la militància política de l’agredit, tal com ells mateixos reconegueren. 

El diumenge dia 15 d’abril un jove militant de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), al districte de Sant Andreu (BCN), va ser acorralat per un grup d’afiliats a l’organització CAJEI del mateix districte, quan caminava sol per un carrer pròxim al carrer Gran de Sant Andreu . Els joves, que des d’un inici es van mostrar violents i amb una actitud antidemocràtica, autoritària i amb tics feixistes, van insultar i coaccionar el jove independentista fins a agredir-lo, sense cap mena de motiu que no fos únicament i exclusivament la militància política de l’agredit, tal com ells mateixos reconegueren. 

Els joves de la CAJEI van amenaçar el militant de les JERC i li van dir que aquestes agressions “només havien fet que començar”. El jove, ja entrada la nit, es va traslladar a l’hospital per tal de deixar constància dels cops i contusions, i posteriorment va interposar una denúncia contra els responsables per agressions i amenaces. Lamentablement aquests fets són constants per part dels membres de la CAJEI cap a militants de les JERC-Sant Andreu, i només es poden entendre per la bona tasca duta a terme per les JERC-Sant Andreu i la frustració que aquest fet provoca als membres de la CAJEI, incapaços d’articular un projecte independentista constructiu i sòlid al barri. 

Així, doncs, les JERC veiem amb incredulitat com aquesta organització munta una campanya per denunciar l’agressió que es va produir el passat divendres a la matinada en un concert organitzat a la ciutat de Sabadell, i que només dues nits després siguin ells mateixos capaços d’agredir amb total impunitat i sense cap mena de motiu un jove independentista que transitava pel barri on resideix. 

Les JERC condemnem de forma rotunda les agressions patides tant a Sant Andreu com a Sabadell i ens solidaritzem de forma manifesta, com hem fet sempre i continuarem fent, amb les víctimes d’aquest tipus d’accions. Des de les JERC continuarem apostant per la pau, el diàleg i la llibertat com ho hem fet durant tots aquests anys, combatent les actituds violentes i de caire feixista que malauradament hem hagut de viure en primera persona aquest diumenge passat. 

Malgrat tot, a Sant Andreu, a Barcelona i arreu dels Països Catalans les JERC continuarem endavant construint la independència des de la cohesió social, implantant el teixit associatiu i participant de la vida política de barris, viles i ciutats. 

Contra el feixisme i la violència, ni un pas enrere!


2005

11 de setembre del 2005, les JERC són 

amenaçades per 30 persones de la CAJEI 

(araArran).


A Barcelona, als voltants de les 7 del matí, un grup de mitja dotzena de militants de les JERC es disposaven, com cada any, a muntar una paradeta informativa al Fossar de les Moreres. Només arribar, van ser amenaçats per una trentena de membres que afirmaven ser de la CAJEI, que deien que en cas de muntar-la la destrossarien.Seguidament, es va entrar en una dialèctica per esbrinar el perquè del seu comportament. En la mateixa van arribar a afirmar que el Fossar, espai públic obert a totes les persones, era seu i que ells decidien qui entrava i qui no, qui hi parlava i qui no i que utilitzarien tots els mitjans, violents si cal, per imposar-ho. Però poc després de les 8 del matí, un dels membres de la CAJEI que semblava manar la resta va donar instruccions dient que s'havia de passar a l'acció. Acte seguit, la resta el van obeir i van robar bona part del material que disposàvem per a la venda, així com la taula que l'havia de sostenir, alhora que esmicolaven butlletins informatius de les JERC. A més, es va amenaçar de mort a varis dels nostres militants per part del mateix subjecte, el qual, junt amb la resta, es va dedicar a donar empentes i cops per fer-nos fora de la plaça amb un comportament que netament es pot considerar totalitari i masclista.Cap a les 11:40 una delegació d'ERC-Osona estava realitzant una ofrena al Fossar de les Moreres, quan un grup d'una quarantena de membres de l'organització citada, els va començar a increpar i es van dirigir cap a ells encapçalats per una pancarta on s'hi llegia "ERC botiflers", fent-los retrocedir a cops de peu i cops de puny. Val a dir que entre la gent d'Esquerra es trobaven companys que havien patit la presó en època franquista i que van assimilar els cops i l'actitud dictatorial dels grisos amb els cops de la CAJEI. Al voltant de les 12 estava prevista, com cada 11 de setembre, l'ofrena floral d'ERC Barcelona i les JERC.  
Uns dos-cents militants vinguts d'arreu dels Països Catalans van ser rebuts per membres de la mateixa organització que abans i que en major nombre que al matí, van començar a insultar i agredir la gent de la capçalera, arribant a utilitzar pals i altres objectes contundents. En aquell moment de màxima tensió es va estar molt a prop de que es provoqués un allau humana, que hauria pogut acabar en desgràcia, ja que hi havia gent gran i criatures pel mig. Això però, no va ser impediment perquè duguessin a terme un reguitzell d'empentes, el llançament d'objectes i d'agressions físiques contra tot aquell que no era de la CAJEI. Varis militants i persones anònimes van ser ferides de diferent grau per culpa dels cops rebuts. Vistos els fets, les JERC van dissoldre el bloc en un acte de responsabilitat tot honorant els nostres principis de lluita pacífica i per evitar que algú prengués més mal. D'aquesta manera, gran part de la militància de les JERC va entrar de manera progressiva pels carrers propers al Fossar.Així doncs, l'ofrena es va poder realitzar per un grup reduït de militants minuts més tard, així com l'acte previst per la Comissió Independentista Fossar de les Moreres, on es va denunciar públicament els fets ocorreguts. Des de la tarima, el conductor de l'acte va denunciar els fets que impedien que alguns companys independentistes no puguessin ser-hi. 
Cal afegir a més, el degradament de l'entorn del Fossar de les Moreres, ja que tant l'església gòtica de Santa Maria del Mar, com els carrers del voltant estaven plens de pintades amenaçadores cap a vàries organitzacions polítiques catalanes, embrutant així una joia del patrimoni català, que val a dir, era present durant la guerra de successió, l'any 1714. 
Al migdia es va fer el dinar conjunt entre ERC i les JERC. Allí, ambdues organitzacions van denunciar els fets ocorreguts i van alabar el paper jugat per la militància, la resta de la societat civil i ciutadans anònims que ens havien donat suport al Fossar.Comunicat JERC en motiu dels fets del fossar de les moreres:Davant la profanació de l’emblemàtic Fossar de les Moreres i l’insult als caiguts en combat per les llibertats nacionals del nostre poble, que van representar els coneguts fets de la Diada d’enguany, les JERC manifestem:- Que les agressions planificades i reivindicades en comunicat públic per la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) no van ser només contra militants d’ERC i les JERC. Entre els agredits s’hi troben ciutadans i ciutadanes d’apeu, que van patir les conseqüències d’un acte de falta greu de responsabilitat i de sentit comú. El bloqueig d’un dels accesos al Fossar de les Moreres va ser deliberadament temerari i podria haver causat una desgràcia humana. Dirigents de les JERC van ordenar a la militància dissoldre el bloc que formaven per entrar al Fossar i una part d’aquesta va entrar de manera progressiva pels carrerons propers i sense banderoles de l’Organització per evitar els incidents que alguns irresponsables buscaven. En aquests moments el nombre exacte d’agredits és encara indeterminat però estem parlant d’un mínim de 5 ferits per trau i/o contusions de consideració més diversos casos d’atacs d’ansietat, lipotímies i contusions menors. Animem a la ciutadania que va patir agressions que portin els seus casos davant la justícia, com ho faran Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i les JERC.  
Els afectats poden també dirigir-se a nosaltres per fer front comú davant aquests tristos successos. Alhora, qualsevol aportació de proves i fotografies seran de gran utilitat. 
- El Fossar de les Moreres és patrimoni històric i cultural de tots els catalans que reivindiquem la memòria dels caiguts en defensa de la nostra pàtria i ningú té dret a imposar arbitrària i violentament un peatge d’insults i garrotades. Molt menys encara un grupuscle marginal creat fa només dos anys i que pretén enfonsar la jornada a tots aquells que porten anys i dècades commemorant en pau i solemnitat la Diada al Fossar. 
- Lamentem que s’hagi atemptat contra els murs del patrimoni històric de Barcelona i dels Països Catalans com és el cas de les parets de l’Església de Santa Maria del Mar, que romanien impol·lutes inclús en els anys més durs de la lluita antifranquista. En aquest sentit, les JERC ens oferim a l’Ajuntament per netejar l’entorn del Fossar de les Moreres, que ha quedat en un estat deplorable després del pas dels patriotes (sic) de la CAJEI. 
- Les agressions es desprenen de la mentalitat totalitària dels seus autors, contra la que tantes generacions i durant tants anys ha lluitat la nostra societat civil. El feixisme s’ha de combatre arreu i també contra aquells que es puguin reivindicar com a independentistes. Tots els feixismes són iguals.- Considerem que als fets del Fossar la principal víctima és el País i que la CAJEI esdevé de facto el millor aliat de l’Estat espanyol en la seva tasca d’entorpir el nostre camí cap a la llibertat. 
- Les JERC creiem que en el nostre context històric i polític la raó de la força mai guanyarà a la força de la raó i per això reivindiquem els valors del diàleg, la negociació, el respecte i la lluita ideològica i dialèctica amb aquells que no pensen com nosaltres en contra de la cultura primària de violència gratuïta, de pensament únic i de substitució del bíceps pel cervell que caracteritza els mètodes emprats per la CAJEI. 
- Denunciem que les agressions del Fossar de les Moreres no són un fet aïllat, formen part d’una campanya de violència contra les JERC amb antecedents recents, a destacar, a Sabadell i al barri de Sant Andreu de Barcelona on militants de les JERC han patit aquesta cultura que obvia el respecte i el diàleg i prima els punts de sutura. 
- Entenem que la suma de fets lamentables com els viscuts darrerament no són contextualitzables en una lògica política sinó que es tracta d’una dinàmica viciada, de caràcter sectari i que acaba anul·lant l’esperit crític i la capacitat d’incidència del jovent que té ganes de moure’s per canviar les coses. 
- Entenem que la CAJEI, dins la seva autonomia organitzativa, ha de deliberar si aquesta estratègia empresa porta enlloc i si fets com els del Fossar aporten res de bo a la Construcció Nacional. Fem una crida, a més, als joves independentistes que es troben a l’entorn de la CAJEI a fer autocrítica i a fer sentir les veus dissidents que busquen que dins de les diferents sensibilitats i projectes de l’independentisme català prevalgui el respecte mutu, la cooperació i el debat raonable. 
- Fins que la CAJEI no canviï la seva metodologia, cal que institucions, organitzacions, entitats i particulars no donin cobertura ni subvencionin l’activitat d’aquests indesitjables. 
- Aquests fets refermen el nostre projecte polític i ens sentim més militants de les JERC que mai. Continuarem lluitant per la independència, la reunificació i el socialisme des de la lluita ideològica, des del carrer i des de les institucions i l’any que ve tornarem a participar de la Diada i a ser presents al Fossar de les Moreres.- Agraïm públicament les nombrosíssimes mostres de suport rebudes en les darreres hores des del teixit associatiu i des de la solidaritat individual i ens fem càrrec d’aquest suport en nom dels ciutadans anònims que van rebre agressions.  


Recuperem l’honor del Fossar de les Moreres!
Fora feixistes dels Països Catalans!Visca la Terra!
JERC, 12 de setembre de 2005 


1996
Extrema esquerra catalana ataca a Estat Català al Pi de les Tres BranquesEl Pi de les tres branques es va fer famós l'any 1996 a causa del lamentable atac protagonitzat per l'extrema esquerra, llavors capitanejada per la PUA (Plataforma per la Unitat d'Acció), contra Estat Català. Els atacants,  més de 60, armats amb pals, tiradors, pistoles d'aire comprimit i d'altres armes, va atacar de manera covarda una quinzena de membres d'Estat Català, resultant diversos d'aquests amb ferides, el més greu Ventura Niubó, militnat històric, de més de 70 anys que fou colpejat al cap amb un pal. 

Entre els ferits trobem antics lluitadors de la Guerra Civil, com Ventura Niubó, i nois que assitien a la Trobada Nacionalista del Pi de les Tres Branques.

Finalment, els atacants van haver de fugir davant la ressitència de la gent d'Estata Català i acabaren considerant un error estratègic i polític aquell atac.

Degut a aquests fets, la Trobada Nacionalista del Pi de les Tres Branques va deixar de tenir l'assistència que havia gaudit fins llavors.

A dia d'avui els agressors segueixen lliures i no van rebre cap càstig ni van ser judiciats, ja que en molts d'aquests casos a Espanya ja li està bé els sectarismes entre independentistes.

Han passat molts anys després d'això i algú creurà que no cal recordar-ho però com ja hem vist al llarg d'aquest blog, les agressions entre indepedentistes per aprt de l'extrema esquerra catalana no s'han aturat en cap moment i el mètode sempre ha sigut el mateix, nombre superior, armats i cara coberta.


Ventura Niubó

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters