Entrades populars
- Un grup de nacionalistes catalans ha estat agredit per membres de l'extrema esquerra a la Diada Nacional
- Arran assetja l'Església d'un rector independentista
- El final del blog
- Diferències entre l'estelada blava i vermella
- Perquè no volem Turquia a la UE?
- La ràdio anticomunista de Pals: Radio Liberty
- Les mosses ho tenen clar!
- Setge al Parlament de Catalunya
- La rebel·lió dels animals
- Per fi és divendres!
dilluns, 26 de gener del 2009
dissabte, 24 de gener del 2009
divendres, 23 de gener del 2009
Guantanamo no està sola.
Ha sortit a la venda "Castracions. Cinquanta anys de revolució cubana", de Teresa Amat. Ed. Proa. L'esdeveniment ha coincidit amb l'anunci de Barack Obama de tancar la presó de Guantánamo.
Ha estat una feliç coincidència perquè la Teresa explica, entre molts altres aspectes de la dictadura comunista, que la presó nord-americana no és l'única que hi ha a l'illa. L'altra és la Prisión Provincial, una de les més grans de les dues-centes que estan plenes, no de "presumptes" terroristes, sinó de dissidents de la dictadura cubana. En aquest cas, però, la Creu Roja i els grups defensors de drets humans no hi han pogut accedir. Tampoc en tenim fotos, ni informes. Els mitjans no han pogut entrevistar els presos que han estat alliberats. Tampoc es coneix cap data per a la clausura d'aquests dos cents centres.
Cinquanta anys de dictadura. Castro ha fruït de l'amistat de molts sectors europeus de diferents espècies, des de Franco fins als socialdemocràtes. Aquest és l'objectiu de "Castracions": descriure la vids quotidiana dels cubans i criticar la indulgència plenària de la que frueix la dictadura als nostres rodals. Com tots els bons llibres, aquest dóna ganes de viure i d'estimar la llibertat.
Atenció aquest article és del blog http://jesuscardona.blogspot.com/
dijous, 22 de gener del 2009
Chavez i Sadam Hussein
Traducció realitzada amb: http://www.softcatala.org/traductor
Banderes de L'Iraq han aparegut a Caracas en manifestacions i actes públics. No les enarboren pacifistes convençuts -d'aquests que en qualsevol lloc del món repudien per principi totes les guerres- ni membres d'alguna colònia àrab que visqui en el nostre sòl: els quals agiten aquests símbols són veneçolans que defensen a Saddam Hussein i al seu règim, que se senten identificats amb la seva manera de governar i els seus objectius polítics. Ells són, com el lector ja ho haurà imaginat, els mateixos partidaris de Chávez que solen dissoldre actes de l'oposició, de vegades a balazos, amb el suport de la policia política i de certs ajuntaments, els cridats ?cercles bolivarianos? que ha organitzat directament Diosdado Cabell, actual ministre d'infraestructura i exministre de l'interior i vicepresident de Veneçuela. El fet mostra una coincidència d'actituds i de valors polítics que el propi president s'ha encarregat de destacar. En el règim iraquià Chávez troba tal vegada la millor expressió del que ell vol per a Veneçuela, un sistema de govern dictatorial, recolzat en l'exèrcit, però que recorre a comandos i organitzacions paramilitars per a aterrorizar a la seva pròpia població; un règim benvolent enfront dels terroristes de tot el món, que demonitza als Estats Units, que posseïx una economia dirigida i controlada per l'estat; un sistema, en fi, on les eleccions es guanyen no ja pel 99,99% dels vots, com en els antics països comunistes de l'aquest, sinó per un encara més impúdico i directe 100%. Quan Chávez va visitar L'Iraq fa un parell d'anys i va viatjar en el propi automòbil del dictador àrab es va convertir en el primer mandatari a visitar a aquest règim proscripto, mostrant una identitat de propòsits que no pot ser dissimulada. Com diu el periodista Orlando Urdaneta: "Saddam Hussein no puja a qualsevol en el seu Mercedes Benz".
Mentre la guerra prossegueix el seu sagnant curs en el Mig Orient aquí, en ple Occident, el govern veneçolà realitza accions en la retaguardia que poden arribar a tenir certa importància internacional. No només s'ha negat a qualificar com terroristes a les FARC i el ELN, els escamots colombians, no només els ha prestat assistència encoberta en múltiples formes, sinó que ja ha començat a organitzar els seus propis contingents guerrillers. El periodista Roberto Giusti ha denunciat aquesta setmana que el FBL -Forces Bolivarianas d'Alliberament- agrupa ara a més de 1.000 irregulars dotats amb armes modernes que actuen en almenys tres estats veneçolans i controlen una superfície que està en l'ordre dels 60.000 quilòmetres quadrats.
En tant els partidaris de Chávez s'organitzen d'aquesta manera, el govern ha cessat el lliurament de dòlars que té represados en el Banc Central amb la clara fi -obertament reconegut pel president- de castigar als empresaris veneçolans que ell qualifica com colpistes i que van organitzar al costat de molts altres sectors, a fins de l'any passat, un immens Atur Cívic que va detenir a Veneçuela per gairebé dos mesos sencers.
Però tot això es fa, insidiosamente, tractant de mantenir una façana d'aparent legalitat que confon, com és natural, a molts observadors estrangers mal informats. El govern sembla acceptar l'oposició interna, encara que tracta de destruir-la de manera encoberta, i afirma que respectarà la constitució al peu de la lletra, a pesar d'interferir en tot el que pot perquè no es desenvolupin les consultes electorals que aquesta permet realitzar per a revocar el mandat del president i d'altres importants càrrecs.
Veneçuela, per obra d'aquest singular cabdill, va aproximant-se així perillosament al candent focus dels conflictes internacionals d'avui. Ens esperen mesos perillosos, conflictius, en els quals es tractarà d'imposar una dictadura procliu al terrorisme i a la confrontació. Només ens resta esperar que la derrota de Saddam Hussein ens serveixi per a afeblir el poder de qui volen ser els seus émulos en aquest racó del món.
Seguidament deixo un altre document de La Razón del 2003, on ens ensenya com actuava dictador Hussein contra el seu poble, és aquesta la llibertat que proclama Chavez?
Terror i tortura a l'Iraq de Saddam Husein:
Un informe de la Intel·ligència britànica revela la brutalitat que el règim iraquià empra contra els dissidents Les dones i les comunitats kurda i chií són objecte de violacions, execucions sumarias i crua repressió
El passat 10 de setembre, el primer ministre britànic, Tony Blair, assegurava que «el nostre conflicte és amb Saddam, no amb el poble iraquià. Es mereixen una mica millor (...) Volem que el poble sigui lliure per a viure plenament, sense l'opressió i el terror de Saddam». Les violacions dels drets humans són sistemàtiques en la dictadura iraquiana, que es manté en peus gràcies al pànic que inspira entre la població. En un informe elaborat per la Intel·ligència britànica, i al que ha tingut accés aquest periòdic, es detallen els abusos del tirà. Les dones, els opositors i les comunitats kurda i chií són objecte de tortures, assassinats i una brutal repressió a la major glòria del dictador Saddam Husein.
El document donat a conèixer pel ministeri d'Afers exteriors britànic i la Commonwelth posa els pèls de punta. Encara que era un secret a veus, el in- formi oferix dades i testimoniatges concrets d'algunes de les centenars de víctimes del sàtrapa de L'Iraq, on la tortura és sistemàtica i les llibertats no tenen cabuda. La major part dels responsables del règim estan implicats personalment en ella. Saddam s'ha envoltat de parents propers i alguns col·laboradors, molts dels quals són originaris de Tikrit, la seva ciutat natal.
Saddam és cap d'Estat, cap de Govern, capdavanter de l'únic partit polític i cap de les forces armades. Presideix el totpoderós Consell del Comandament Revolucionari (CMR), que promulga les lleis i domina la resta de les institucions. Diversos decrets del CMR concedeixen plens poders a les agències de seguretat per a reprimir impunement tota disensión. Un decret del CMR de 21 de desembre de 1992 garanteix la immunitat als membres del partit Baaz, que estan autoritzats a causar danys a la propietat, lesionar i fins i tot matar si persegueixen als «enemics del règim».
Amputació de la llengua
Saddam ha promulgat una sèrie de decrets que estableixen forts càstigs per delictes greus (cremades, amputación d'orelles i altres formes de mutilació). A mitjan 2000, el CMR, va aprovar la amputación de la llengua per a castigar la calúmnia o els insults al president o a la seva família. Aquests càstigs s'executen sobretot en el cas dels opositors i en ocasions han estat retransmesos per la televisió per a servir de «exemple». Al llarg dels anys, Amnistia Internacional (AI) i altres organitzacions de drets humans han rebut milers d'informes sobre les tortures i han entrevistat a nombroses d'aquestes víctimes. Un dels testimoniatges es refereix a una família que va ser arrestada a la fi de 2000 i conduïda a dos centres separats d'interrogatori en les instal·lacions de la Guàrdia Republicana situades en la carretera a Abu Gharaib. El marit va romandre en un centre i la dona i els fills en el pavelló de dones. Els interrogadores van dir per separat tant al marit com a la dona que interromprien la tortura si signaven una confessió sobre la seva presumpta vinculació amb la dissidència. Es van negar. Van despullar a la dona i la van cremar amb cigarrets cada vegada que es negava a implicar al seu marit. Es va obligar als fills a presenciar les tortures. Finalment la van soltar, però van tornar a arrestar-la dues setmanes després i se li va aplicar el mateix tipus de tortura fins a deixar-la psicològicament destrossada. Durant l'interrogatori del marit se li van lligar els braços a l'esquena i se li va deixar suspès, utilitzant un ganxo clavat en el sostre. Això li va causar dolors intensos en els músculs dels muscles i el trencament de lligaments. Després, li van disparar a boca de canó amb una pistola cada vegada que es negava a signar la confessió. Unes vegades no li arribaven a. Unes altres, col·locaven la pistola contra els dits dels seus peus o de les seves mans i li mutilaven. Durant dues setmanes li van sotmetre a nous interrogatoris, seguits de períodes sense menjar ni beguda. AL final, les famílies van subornar a un funcionari del Servei d'Intel·ligència iraquiana i ambdós van ser posats en llibertat. Posteriorment van fugir de L'Iraq. Episodis com aquest, que és només un exemple, han convertit als iraquians en el segon major grup de refugiats del món, segons l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats. Entre tres i quatre milions han abandonat el país.
Les dones, sense drets
Si hi ha un sector de la població especialment ignorat pel jou de Saddam aquest és el de les dones, que manquen fins i tot del dret bàsic a la vida. Un decret de 1990 permet que els barons matin a una dona de la seva família «en nom de l'honor». Segons AI les dones han estat torturades, maltractades i, en certs casos, executades sumariamente. L'Organització de Drets Humans i els grups de l'oposició segueixen rebent informes de dones que han sofert traumes psicològics després de ser violades per personal iraquià mentre estaven detingudes. La violació de les presoneres po1íticas és part de la norma del règim. S'ha decapitat públicament a moltes dones en el carrer, amb el pretext d'haver mentit, sent així que la majoria pertanyia a famílies opositores. Les esposes dels dissidents han estat assassinades o torturades en presència dels seus marits per a assolir confessions d'aquests últims. Les bandes de Uday i Qusay (fills de Saddam) han segrestat a dones pel carrer i després les han violat. Entre els dos descendents del tirà, el primogènit destaca per la seva cruesa. Se li ha acusat de violacions en sèrie i assassinats de dones joves. Tenia una càmera de tortures privada, coneguda com «al-Ghurfa al-Hamra» (l'habitació vermella), camuflada com una instal·lació elèctrica en un edifici a la vora del Tigris. En un infame incident, Uday va manar que es copegés en els peus a l'equip de futbol nacional després de la seva derrota en la classificació per a la Copa del Món. Uday va executar personalment a dissidents a Bàssora durant la revolta que va seguir a la Guerra del Golf. La població d'aquesta ciutat del sud, de majoria chií, ha sofert la ira del clan de Tikrit en diverses ocasions. Des de l'aixecament que va seguir a la derrota de Saddam en 1991 han desaparegut més de cent clergues d'aquesta branca de l'Islam que forma el 60 per cent de la població. AL seu germanastre Barzan ha correspost la detenció i/o mort de diversos milers de membres de la tribu Barzani en 1983. No obstant això, l'ètnia que ha sofert una major brutalitat ha estat la dels kurds. Els documents aconseguits pels kurds durant la Guerra del Golf i lliurats a l'organització no governamental Human Rights Watch (HRW) han proporcionat gran quantitat d'informació. Narren amb detall la detenció i execució en 1983 de 8.000 kurds. Segons AI, entre 1987 i 1988 van morir assassinats o van desaparèixer més de cent mil kurds, en una operació coneguda com campanya «Anfal». Durant la campanya es van emprar armes químiques. Segons HRW, un únic atac contra la ciutat kurda de Halabja va llançar el saldo de 5.000 civils morts i 10.000 civils ferits. El règim de Saddam està realitzant una política d'arabització en el nord de L'Iraq. El ponent especial de l'ONU ha informat sobre denúncies procedents de fonts de l'oposició kurda en el sentit que, des de 1991, 94.000 persones han estat expulsades de les seves llars. Pel que sembla, les terres d'explotació agrícola propietat dels kurds han estat confiscades i redistribuïdes entre iraquians d'ètnia àrab. Els àrabs del sud de L'Iraq han rebut incentius per a traslladar-se a la zona petrolífera de Kirkuk, i les autoritats sempre fomenten les controvèrsies que sorgeixen entre ells i els seus veïns kurds. A més, s'ha impedit als habitants d'ètnia kurda i turcomana comprar immobles, i els quals ja són propietaris i desitgen vendre han de trobar a un comprador àrab.
Trepants i àcid per a arrencar confessions
Els següents mètodes de tortura han estat denunciats per les víctimes o les seves famílies a grups internacionals de drets humans.
Treure els ulls.
Amnistia Internacional va informar del cas d'un empresari kurd a Bagdad que va ser executat en 1997. Quan la família va recuperar el cadàver, li havien tret els ulls i li havien emplenat les conques amb paper.
Perforació de les mans amb un trepant elèctric.
És una tortura usual per als presos polítics. Amnistia Internacional va denunciar el cas d'una víctima a la qual després se li va abocar àcid en les ferides.
Penjar del sostre.
S'embena els ulls a les víctimes, les hi despulla i les hi penja pels canells, sovint amb les mans lligades. Això causa la dislocació de la clavícula i l'estrip de músculs i lligaments.
Electroshock.
Mètode de tortura corrent. S'apliquen descàrregues elèctriques en diverses parts del cos, entre elles els genitals, les orelles, la llengua i els dits.
Abusos sexuals.
Les víctimes, en particular dones, han estat objecte de violacions i d'abusos sexuals, havent-se denunciat la introducció d'ampolles trencades en l'anus de les víctimes.
«Falaga».
S'obliga a les víctimes tombar-se de cap per avall i a continuació les hi copeja en la planta dels peus amb un cable, fins que perden la consciència.
Altres tortures físiques.
És freqüent apagar cigarrets en diverses parts del cos de les víctimes, arrencar-los les ungles de mans i peus i les pallisses amb pals, fuets, mànegues i tubs de metall.
Simulacres d'execució.
Es diu a les víctimes que van a ser executades per un pelotón d'afusellament i s'organitza un simulacre d'execució. A les víctimes se'ls tapen els ulls i les hi col·loca davant d'un pelotón d'afusellament que a continuació dispara bales de fogueig.
Banys d'àcid.
David Scheffer, ambaixador volant per a crims de guerra va denunciar que existien proves fotogràfiques que L'Iraq havia utilitzat banys d'àcid durant la invasió de Kuwait. A les víctimes les hi penjava pels canells i les hi feia descendir lentament dintre de l'àcid.
Decapitada per «prostituta»
Encara que han estat moltes les dones torturades i assassinades, el cas de Najat Mohammed Haydar és particularment esborronador. Espe- cialista en obstetricia de Bagdad, va ser decapitada a l'octubre de 2000, aparentment sota sospita de prostitució. La seva execució va ser una atrocitat, fins i tot per a les normes iraquianes. No va haver proves en suport de l'acusació de prostitució i, pel que sembla, va ser arrestada abans que la policia decapités a les prostitutes. La veritable raó de la seva mort va anar haver criticat la corrupció en el seno del servei de sanitat iraquiana.
dissabte, 10 de gener del 2009
FRANCO I FIDEL una amistat incòmoda.
El dictador Francisco Franco era anticomunista i un gran aliat dels Estats Units, però això no li va impedir mantenir una extraordinària relació amb un país comunista del qual els Estats Units s'havien declarat enemic acarnissat: la Cuba de Fidel Castro. La indignació de Washington per aquesta amistat va estar a punt de fer que els Estats Units retiressin l'ajuda econòmica que donaven a Espanya a canvi de les bases militars. En aquella època, vaixells espanyols van ser atacats per grups anticastristes -que rebien el suport de la CIA- per haver gosat trencar l'embargament decretat pels Estats Units contra Cuba. Tres mariners espanyols van morir en aquests atacs. Però res va impedir que Franco mantingués la relació amb Cuba. Ni tan sols quan l'ambaixador espanyol, al principi de la Revolució cubana, va increpar Fidel Castro en un programa de televisió en directe. "Todo menos romper con Cuba", diuen que va dir Franco. I així va ser fins a la seva mort. I a l'Havana, precisament, es van decretar tres dies de dol quan el dictador va traspassar. El gener de 1959, un grup de rebels barbuts feia la seva entrada triomfal a l'Havana. Després de dos anys de lluita guerrillera a Sierra Maestra, els guerrillers havien derrocat la dictadura del general Fulgencio Batista. Acabava de néixer un mite, la Revolució cubana, i els seus protagonistes, Fidel Castro i el Che Guevara, es transformarien en icones de les esquerres de tot el món. Aquell mateix any, però mesos mes tard, els Estats Units avalaven internacionalment una dictadura que, vint anys abans, havia aconseguit el poder en guanyar la guerra civil i que es mantenia gràcies a una brutal repressió: la dictadura del general Franco. A canvi del permís per instal·lar bases militars a Espanya -eren els temps de la guerra freda-, els Estats Units s'havien convertit en el principal aliat del règim franquista, aliança beneïda per la visita del president Eisenhower a Madrid. Durant tot el temps que va durar aquesta relació, és a dir, fins a la mort del dictador, els diferents governs nord-americans no van fer el mínim esforç per intentar portar el règim de Franco cap a la democràcia; els Estats Units no es van sumar mai a les protestes internacionals contra la dictadura franquista ni tan sols quan el règim executava presos polítics. Únicament hi havia una cosa de Franco que treia de polleguera els Estats Units i que va estar a punt de fer perdre a Espanya l'ajuda econòmica americana: la extraordinària relació que el règim franquista mantenia amb la Cuba de Fidel Castro.Franco simpatitzava amb els rebels cubans des d'abans que arribessin al poder: l'ambaixada franquista a l'Havana va aconseguir salvar de la presó, i fins i tot de la mort, molts revolucionaris cubans que lluitaven contra la dictadura de Fulgencio Batista. Al gener de 1959, en una època en què a Espanya es reprimia amb contundència qualsevol mena de manifestació política, els exiliats cubans van celebrar al parc del Retiro de Madrid l'èxit de la Revolució cubana amb el beneplàcit de les autoritats franquistes. Per aquesta edició especial de 30 Minuts, un equip del programa ha investigat i recollit històries molt poc conegudes d'aquesta sorprenent relació d'Espanya, Cuba i els Estats Units. A través de la veu de testimonis presencials i del material audiovisual de l'època veurem l'enfrontament entre Fidel Castro i l'ambaixador espanyol davant de les càmeres de la televisió al principi de la Revolució cubana; sabrem què va fer el Che Guevara a Madrid; descobrirem per què la Cuba revolucionària no va reconèixer el govern republicà espanyol a l'exili; coneixerem les pressions dels Estats Units per forçar el trencament espanyol amb Cuba; reviurem l'atac anticastrista contra el vaixell "Sierra Aranzazu" i els intents de la CIA per tapar l'afer; coneixerem les peculiars relacions entre els serveis secrets franquistes i els nord-americans
divendres, 9 de gener del 2009
dimecres, 7 de gener del 2009
Hugo Chávez, el president de Veneçuela, expulsa de mala forma a l'embaixador d'Israel
Cap pais del món ha expulsat l'embaixador d'Israel dels seus països. Només el prepotent i aprenent de dictador Hugo Chávez, ha estat capaç de fer-ho tot acusant a Israel de genocida. Els dictadors i els que somnien en ser-ho, acostumen a prendre decisions autoritàries i impulsives. Israel, vull dir-ho, no és un genocida per la simple raó de defensar-se dels atacs indiscriminats, continuats i perversos dels terroristes de Hamás. Israel no ha fet altra cosa que defensar-se amb tots els mitjans de que disposa, obligat pel trencament unilateral de la treva per la gent de Hamás. Però per al president veneçolà els morts, ferits i danys materials que hagin causat els misils Kasam palestins no compten.Ell, Hugo Chávez, es trova més a gust amb els dictadors de Cuba o de l'Iran, perquè això de la democràcia no és cosa que li faci pessigolles. Amb l'exabrupta expulsió del diplomàtic hebreu, ja ha deixat constància de com és i qui és aquest home. I li voldria recordar al president veneçolà que el primer que hauria de fer és tenir una ampla perspectiva diplomàtica i democràtica, que no la té, i no mentir als seus propis ciutadans. El vídeo que acompanya aquest post s per demostrar que en els anys que porta de president d'aquest pais, Hugo Chávez ha mentit al seu poble i a la opinió pública mundial.
font
font
dimarts, 6 de gener del 2009
Dinamarca: del postcomunisme a l’islam
La meitat dels conversos danesos a l’islam creuen aquest més important que la democràcia i això és perque seva majoria procedeixen del postcomunisme. Ho explica un estudi de l’antropòloga Tina Gudrun, publicat al seu llibre Els Nous Musulmans a Dinamarca, on constata que entre els islamitzats danesos hi sovintegen tants postcomunistes perque s’hi encabeix fàcilment el seu rebuig contra la democràcia.
L’esgotament de les idees d’aquestes esquerres, que han omplert aquest buit amb un immigracionisme que acostuma a degenerar i ser simultani a un discurs molt rancuniòs i ple d’odi contra la identitat etnocultural europea, fan que l’islamització d’aquesta mena de babaus sigui plenament coherent amb el seu pensament. Odien Europa perque mai va cedir a la seva ideología, perque els europeus l’han superada i enterrada. És per això que el comunisme que abans parlava de salvar els treballadors europeus ha passat amb aquests postcomunistes a ser un discurs de venjança i anihilació contra aquesta Europa que l’ha vençut. Mitjançant l’islam perque ambdos comparteixen el mateix odi envers la nostra identitat etnocultural.
Pero també perque l’islam fa servir aquest discurs immigracionista, multi o interculturalista com ara s’anomena, com a eina per convèncer als europeus amb les seves mateixes paraules de que la seva obligació i el millor que poden fer es deixar-se islamitzar passivament. Sortosament entre els joves europeus n’hi han molts que no s’empassen el discurs de la culpabilitat europea de l’immigracionisme en la seva versió d’esquerres. Ni tampoc el discurs cruament economicista, segons el que Europa només te futur si s’omple massificadament d’immigració, de la seva versió de dreta. A aquests joves que sí creiem en el futur d’Europa, sense renunciar a la nostra identitat etnocultural i a desemvolupar-la en tot el seu potencial i pluralitat, ens espera un protagonisme cabdal properament.
L’esgotament de les idees d’aquestes esquerres, que han omplert aquest buit amb un immigracionisme que acostuma a degenerar i ser simultani a un discurs molt rancuniòs i ple d’odi contra la identitat etnocultural europea, fan que l’islamització d’aquesta mena de babaus sigui plenament coherent amb el seu pensament. Odien Europa perque mai va cedir a la seva ideología, perque els europeus l’han superada i enterrada. És per això que el comunisme que abans parlava de salvar els treballadors europeus ha passat amb aquests postcomunistes a ser un discurs de venjança i anihilació contra aquesta Europa que l’ha vençut. Mitjançant l’islam perque ambdos comparteixen el mateix odi envers la nostra identitat etnocultural.
Pero també perque l’islam fa servir aquest discurs immigracionista, multi o interculturalista com ara s’anomena, com a eina per convèncer als europeus amb les seves mateixes paraules de que la seva obligació i el millor que poden fer es deixar-se islamitzar passivament. Sortosament entre els joves europeus n’hi han molts que no s’empassen el discurs de la culpabilitat europea de l’immigracionisme en la seva versió d’esquerres. Ni tampoc el discurs cruament economicista, segons el que Europa només te futur si s’omple massificadament d’immigració, de la seva versió de dreta. A aquests joves que sí creiem en el futur d’Europa, sense renunciar a la nostra identitat etnocultural i a desemvolupar-la en tot el seu potencial i pluralitat, ens espera un protagonisme cabdal properament.
dilluns, 5 de gener del 2009
Més Cahvez i més islamisme
El president de la República Bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez Fredes, va manifestar estar d'acord amb l'humanisme, socialisme, comunisme, islamisme. "Per a estar d'acord només fa falta que em posin en primer lloc l'ésser humà, la vida d'un poble, la dignitat de l'home", va
asseverar.
FONT: http://www.abn.info.ve/go_news5.php?articulo=136301&lee=18
Nota: Es veu que per Hugo Chaves la dona no deu ser un ésser humà, ja que l'islam és una religió estictament masclista.
Comunistes i islamistes, els màxims enemics de la llibertat de premsa en el món
En l'informe que l'organització Reporters sense Fronteres elabora sobre la situació de la llibertat de premsa en el món, els països amb regims comunistes o islamics són els pitjors desocupats ixen. L'estudi es resumeix en una llista en la qual es classifica als països en atenció a la seua major o menor respecte per la llibertat d'informació i la seguretat dels periodistes. Dinamarca encapçala la llista com el país on més es respecta la llibertat d'expressió, al costat d'Eslovàquia Irlanda, Islàndia, Noruega, Països Baixos i Suïssa. En la cua, és a dir on menys es respecta la llibertat d'expressió en el món, apareixen Coreja del Nord i Cuba. I és que els països que encapçalen el rànquing de depredadors de la llibertat d'informació curiosament són aquells que pateixen un règim marxista o islamista. El pitjor del pitjor ho representen els comunistes de Corea del Nord, Xina, Cuba, Vietnam, Laos i la socialista Birmània. Els segueixen Aràbia Saudita, Iran i Síria. Cuba és, després de Xina, la major presó del món per als periodistes. Espanya comparteix amb Itàlia un discret lloc 39, per sota de països del nostre entorn com França (19), Alemanya (11) Portugal (25) o Estats Units (22).
Les mentides de l'extrema esquerra Crida l'atenció que en Hispanoamérica siguen Salvador (28) i Costa Rica (35) els països on més es respecta la llibertat de premsa i expressió, fins i tot per sobre d'Espanya. El Salvador està governat, pel que l'esquerra denomina ultradreta. Després de la guerra civil ARENA ha vingut guanyant una vegada i una altra les eleccions democràtiques celebrades en el menut país de Centreamèrica. Aquest partit va ser fundat pel major Roberto Dawison, fustigat una vegada i una altra pels mitjans de la progresía com responsable dels esquadrons de la mort que actuaven contra el terrorisme del comunista Front Revolucionari Farabundo Martí. La panfletaria pel·lícula Salvador d'Oliver Stone va ser en els 80 tot una icona de la propaganda fil-marxista en el món hispà en aquest sentit, a l'utilitzar esbiaixadament l'assassinat de monsenyor Romero per a disfressar de document denuncia un al·legat sectari i parcial. Per cert la Nicaragua governada de nou pel comunista Daniel Ortega ha retrocedit del lloc 34 al 52, seguint els passos de la Veneçuela de Chávez en el lloc 90
Les mentides de l'extrema esquerra Crida l'atenció que en Hispanoamérica siguen Salvador (28) i Costa Rica (35) els països on més es respecta la llibertat de premsa i expressió, fins i tot per sobre d'Espanya. El Salvador està governat, pel que l'esquerra denomina ultradreta. Després de la guerra civil ARENA ha vingut guanyant una vegada i una altra les eleccions democràtiques celebrades en el menut país de Centreamèrica. Aquest partit va ser fundat pel major Roberto Dawison, fustigat una vegada i una altra pels mitjans de la progresía com responsable dels esquadrons de la mort que actuaven contra el terrorisme del comunista Front Revolucionari Farabundo Martí. La panfletaria pel·lícula Salvador d'Oliver Stone va ser en els 80 tot una icona de la propaganda fil-marxista en el món hispà en aquest sentit, a l'utilitzar esbiaixadament l'assassinat de monsenyor Romero per a disfressar de document denuncia un al·legat sectari i parcial. Per cert la Nicaragua governada de nou pel comunista Daniel Ortega ha retrocedit del lloc 34 al 52, seguint els passos de la Veneçuela de Chávez en el lloc 90
Per què som anticomunistes?
Les necessitats de la lluita sovint obscureixen les raons.
El moviment es basta a si mateix: no es pregunta ja sobre les causes del compromís. Això és el que succeeix amb el comunisme, que s'alimenta de les opinions més contradictòries i constitueix una zona de consens ambigua, en la qual, la Unió Soviètica, estudiada en aquest nombre, constituïx el punt de cristal·lització. La dreta és antisoviètica, els liberals i els socialdemòcrates també, sense oblidar als marxistes crítics que pensen que Stalin "va trair" a Marx, i els comunistes dissidents que van saber "prendre les seves distàncies". Allí no hi ha mes que confusió.
La nostra oposició al comunisme és total, i no tenim cap desig de viure en un règim soviètic. És innecessari dir això, però és bé dir-lo. Però vam pensar també que el anticomunisme ha de trobar el seu fonament en altra part que en si mateix; que l'hostilitat cap al Kremlin no ha de servir de pretext per a acceptar altres lleialtats; i que la política té les seves lleis pròpies, que no estan lligades ni a la moral ni a la ideologia.El nostre anticomunisme no té, doncs, gens de "primari". Ell es deriva d'una oposició al universalisme igualitari, del que el comunisme no és més que un representant entre uns altres. No podria doncs, als nostres ulls, servir de coartada per a acceptar, en particular, un liberalisme que se situa en la mateixa filiació genealògica, que creu també en la igualtat "natural" de tots els éssers humans, i que veu també en l'economia el paradigma per excel·lència de tots els fets socials. (Recordem oportunament que la societat existent que més s'acosta a la societat comunista ideal tal com Marx la va descriure és la societat americana).
Els liberals, impulsors de l'antisoviétisme contemporani, raonen de forma diferent. Els objectius de Marx els semblen, sovint, totalment acceptables. Són els mitjans per a realitzar-los el que rebutgen. Quan critiquen el règim soviètic, és per a denunciar els "atacs a la llibertat", la "ferocitat de la repressió" i la violació del sacre sant principi dels "drets humans". I si critiquen la seva doctrina, és amb la intenció de posar de manifest que desemboqués inevitablement en el "despotisme". Aquesta opinió és un poc simple. El despotisme és, sens dubte, criticable. Però el comunisme no es resumeix al fet que contradiu la "llibertat". (I per altra banda, no és l'únic que ho fa. La subversió, infiltració, l'espionatge, els assassinats i els cops d'estat són mètodes tant de la CIA com de la KGB). No tots els anticomunismes tenen, doncs, el mateix valor. Que una dreta abans més segura dels seus principis a Viena, sobre aquest tema accepti la crítica liberal diu molt sobre la seva ceguesa, i explica perquè alguns militants de la "preferència nacional" prefereixen sobretot... al règim de Reagan.
Quant a la llibertat, diem clarament que hi ha una que, per a nosaltres, precedeix a totes les altres: és la llibertat col·lectiva, la llibertat del poble i de la nació. En aquests principi de mil·lenni, és la llibertat sobretot d'Europa la qual ens ocupa.
El comunisme és una bonica paraula (la doctrina del "bé comú"), però que va esdevenir dolenta. Condemnem als quals diuen: "rojos abans que morts". També als quals accepten ser "americans més que sobirans". Rebutgem a les dues superpotències ideològiques, plançons d'un mateix moviment.
Mai s'ha d'evitar una dictadura acceptant altra tiranía.
El moviment es basta a si mateix: no es pregunta ja sobre les causes del compromís. Això és el que succeeix amb el comunisme, que s'alimenta de les opinions més contradictòries i constitueix una zona de consens ambigua, en la qual, la Unió Soviètica, estudiada en aquest nombre, constituïx el punt de cristal·lització. La dreta és antisoviètica, els liberals i els socialdemòcrates també, sense oblidar als marxistes crítics que pensen que Stalin "va trair" a Marx, i els comunistes dissidents que van saber "prendre les seves distàncies". Allí no hi ha mes que confusió.
La nostra oposició al comunisme és total, i no tenim cap desig de viure en un règim soviètic. És innecessari dir això, però és bé dir-lo. Però vam pensar també que el anticomunisme ha de trobar el seu fonament en altra part que en si mateix; que l'hostilitat cap al Kremlin no ha de servir de pretext per a acceptar altres lleialtats; i que la política té les seves lleis pròpies, que no estan lligades ni a la moral ni a la ideologia.El nostre anticomunisme no té, doncs, gens de "primari". Ell es deriva d'una oposició al universalisme igualitari, del que el comunisme no és més que un representant entre uns altres. No podria doncs, als nostres ulls, servir de coartada per a acceptar, en particular, un liberalisme que se situa en la mateixa filiació genealògica, que creu també en la igualtat "natural" de tots els éssers humans, i que veu també en l'economia el paradigma per excel·lència de tots els fets socials. (Recordem oportunament que la societat existent que més s'acosta a la societat comunista ideal tal com Marx la va descriure és la societat americana).
Els liberals, impulsors de l'antisoviétisme contemporani, raonen de forma diferent. Els objectius de Marx els semblen, sovint, totalment acceptables. Són els mitjans per a realitzar-los el que rebutgen. Quan critiquen el règim soviètic, és per a denunciar els "atacs a la llibertat", la "ferocitat de la repressió" i la violació del sacre sant principi dels "drets humans". I si critiquen la seva doctrina, és amb la intenció de posar de manifest que desemboqués inevitablement en el "despotisme". Aquesta opinió és un poc simple. El despotisme és, sens dubte, criticable. Però el comunisme no es resumeix al fet que contradiu la "llibertat". (I per altra banda, no és l'únic que ho fa. La subversió, infiltració, l'espionatge, els assassinats i els cops d'estat són mètodes tant de la CIA com de la KGB). No tots els anticomunismes tenen, doncs, el mateix valor. Que una dreta abans més segura dels seus principis a Viena, sobre aquest tema accepti la crítica liberal diu molt sobre la seva ceguesa, i explica perquè alguns militants de la "preferència nacional" prefereixen sobretot... al règim de Reagan.
Quant a la llibertat, diem clarament que hi ha una que, per a nosaltres, precedeix a totes les altres: és la llibertat col·lectiva, la llibertat del poble i de la nació. En aquests principi de mil·lenni, és la llibertat sobretot d'Europa la qual ens ocupa.
El comunisme és una bonica paraula (la doctrina del "bé comú"), però que va esdevenir dolenta. Condemnem als quals diuen: "rojos abans que morts". També als quals accepten ser "americans més que sobirans". Rebutgem a les dues superpotències ideològiques, plançons d'un mateix moviment.
Mai s'ha d'evitar una dictadura acceptant altra tiranía.
dissabte, 3 de gener del 2009
l'integrísme islàmic i el comunisme.
Islamistes amb una foto de Chavez i a la dreta un cartell on s'hi pot llegir we need you Osama -et necessitem Osama-.
Aquesta és la foto.
En el seu moment es va pujar una foto amb Chavez i Sadam Hussein, aviat penjarem documents demostrant les conexions entre el comunisme i els que es consideren enemics d'Europa i Catalunya.
divendres, 2 de gener del 2009
Subscriure's a:
Missatges (Atom)