divendres, 20 de març del 2009

Més atrocitats surten a la llum.

Troben a Eslovènia una fossa comuna de la Segona Guerra Mundial . 750 cadàvers en el seu interior.

 La Policia d'Eslovènia anuncià avui la troballa d'una fossa comuna de la Segona Guerra Mundial amb uns 750 cadàvers en el seu interior en l'àrea de Barbarin Trench, prop la localitat de Lasko, segons informà l'emissora de ràdio sèrbia B92.

Les investigacions forenses han revelat que les víctimes van ser enterrades vives. L'historiador Mitja Ferenc va afirmar en declaracions a la televisió POP TV que les dades que es tenen de la fossa indiquen que les víctimes van ser assassinades en 1942 en el mateix lloc en el qual han estat descobertsdescobrits els seus cossos. Per la seva banda, l'especialista Joze Balazic va afegir les víctimes van ser llançades al clot quan encara estaven vives ja que alguns es troben en postures que suggereixen que van intentar escapar. L'escriptor Roman Ljeljak ja havia revelat l'existència d'aquesta fossa en un dels seus llibres, però no ha estat fins a 18 anys després quan ha estat oberta. Ljeljak va precisar als mitjans de comunicació eslovens que la unitat partisana que va estar darrere de la massacre va ser la tercera brigada del segon batalló pertanyent la primera Divisió de Defensa Nacional Eslovena. A més, va agregar que aquestes 750 persones havien estat presoners de guerra eslovens i croatas, encara que no es descarta que alguns d'ells fossin serbis i montenegrinos. D'acord amb la investigació, el batalló va traslladar als presoners a la nit al lloc de la massacre i els van llançar a la fossa nus i amb les mans lligades, després de la qual cosa la fossa va ser tapada per ciment.

 El Ministeri de Treball i Família va declarar ahir que després de la guerra va haver una gran polèmica sobre la fossa i que, encara que no existeix documentació alguna que ho confirmi, es creu que entorn de 12.000 persones van ser assassinades en la mina entre maig i juny de 1945, just després de la fi de la guerra. Encara queden diverses fosses comunes per descobrir en Barbarin Trench, però s'estima que passaran diversos mesos abans de ser descobertes. Per la seva banda, Ljeljak ja ha assenyalat a nou persones com responsables dels crims en Barbarin Trench i Kosnice, on les víctimes van ser obligades a cavar les seves pròpies fundes i uns vint nens van ser assassinats.

 LIUBLIANA, 5 Mar. (EUROPA PRESS) -

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters