dissabte, 19 de maig de 2012

L'ONU estudia si Corea del Nord ven armes a Síria i Birmània


El règim de Pyongyang vendria il·legalment armes i béns de luxe a països com Síria o Birmània, segons un informe confidencial de l'ONU

El líder nord-coreà Kim Jong-un / EFE
El líder nord-coreà Kim Jong-un / EFE
 
Un equip d'experts que supervisa el compliment de les sancions imposades sobre Corea del Nord investiga la possible venda d'armes per part del règim de Pyongyang a Síria i Birmània, segons un informe confidencial a què ha tingut accés l'agència Reuters.
El document s'ha presentat a les Nacions Unides aquesta setmana i afirma: "Corea del Nord continua desafiant les resolucions de l'ONU". L'equip d'experts hauria reunit les denúncies d'altres països sobre la venda il·lícita d'armes i béns de luxe per part de Pyongyang. "Els estats membres no han informat el comitè de cap violació que impliqui la transferència d'armes nuclears o de destrucció massiva, però han informat en diverses ocasions d'importants violacions, incloent-hi la venda il·legal d'armes i també de béns de luxe", diu l'informe.
Un dels casos relacionats amb la venda il·lícita d'armes a Síria va ser presentat davant el comitè el mes passat. "L'abril del 2012, França va informar el comitè que havia inspeccionat i trobat, el novembre del 2010, un enviament il·lícit d'armes de la República de Corea del Nord i destinades cap a Síria", diu l'informe.
Entre els béns a què es refereix el text hi ha carregaments de tabac i alguns vehicles Mercedes-Benz de segona mà. A més, el Japó ha denunciat davant el comitè que el règim de Pyongyang va importar milers d'ordinadors i milers de dòlars en cosmètics entre el 2008 i el 2010. La majoria de les mercaderies haurien entrat a través de la Xina.

Font: Ara

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters