dijous, 21 de febrer del 2013

Al-Qaradawi i la Qatar Foundation

 
Avui m’han arribat una sèrie d’enllaços sobre diferents actes del Sheik Al-Qaradawi i la seva vinculació amb la Qatar Foundation que m’ agradaria compartir amb tots vosaltres, barcelonistes de pro, ja que a partir d’ ara compartirem dels valors de la nostra marca mundial amb aquesta Fundació i tot el que representa de per si. 
Pilar Rahola ja va fer un article a La Vanguardia denunciant la vinculació d’Al-Qaradawi amb la Qatar Foundation, fet que va crear una reacció molt negativa dins el barcelonisme. Ràpidament els altaveus del rosellisme més extremista (Gol i Pelikano) van iniciar una campanya per atacar la credibilitat de Rahola negant les vinculacions d’Al-Qaradawi amb Qatar Foundation, relativitzant que aquest extremista religiós participa d’una altra Foundation a Qatar que recordem-ho també està patrocinada per l’emir de Qatar. Tot queda a casa, tot i que els ventiladors del rosellisme reivindiquin que tot i qui paga sigui el mateix emir, les fundacions són diferents i no es pot “inputar” la Qatar amb les mateixes acusacions.
Però com que tot queda a casa, cal investigar una mica més per veure enllaços clars i evidents en la relació entre la Qatar Foundation i Al-Qaradawi. 
Quina és la vinculació principal entre el religiós fundamentalista i la Qatar Foundation?
El fòrum independentista Racocatala.cat va obrir un fil on s’explicava en línies generals la vinculació estreta entre la Qatar Foundation i Al-Qaradawi. Primerament cal recordar que Qatar Foundation va crear la Education City de Qatar, un campus amb més de 6 universitats de tot el món i una de Qatar, l’anomenada Qatar Faculty of Islamic Studies, en honor a Al-Qaradawi. Quan la Qatar Foundation vol “homenatjar” l’extremista religiós Al-Qaradawi ja ens transmet molts dels valors espirituals que difon i que també aniran associats a la marca Barça.
El que també explica racocatalà és que Qatar Faculty of Islamic Studies té una càtedra anomenada “Al-Qaradawi Centre for Research in Moderate Thought” on l’extremista religiós imparteix classe donant la seva versió moderada dels seus pensaments, que es transmeten i associen a la Education City of Qatar, projecte financiat per la Qatar Foundation naturalment.
I per què tan enrenou? Què passa si Al-Qaradawi té una càtedra a la Faculty of Islamic Studies, projecte de la Qatar Foundation? En què afecta  la marca Barça? Doncs el tema és encara més evident: Al-Qaradawi es considera a si mateix un religiós moderat, però en el mon occidental és un subjecte considerat altament perillósque té l’entrada vetada a països com UK i els EUA.
I per què? Al-Qaradawi ha realitzat declaracions molt polèmiques que han causat irritació molt profunda: 
Holocaust jueu. Al-Qaradawi nega les proporcions de l’holocaust jueu a mans dels nazis i desitja que el proper holocaust contra els jueus el portin a terme els musulmans. 
Homoxesuals. Al-Qaradawi considera que els homosexuals han de ser condemnats com qualsevol “altre pervertit” segons la llei de la Sharia. 
Conquesta d’Europa. Al-Qaradawi proclama que l’Islam tornarà a conquerir Europa i l’alliberarà de la seva subjugació del materialisme i la promiscuiïat. 
Proclames a favor dels atemptats suïcides. El religiós Al-Qaradawi ha proclamat en diversos dels seus discursos el seu pensament favorable als atemptats suïcides, amb bombes contra objectius militars i civils (dones i nens inclosos).
Què vull dir amb tot això? Bé, si aquestes proclames i aquestes declaracions les fes algú del nostre entorn proper, pensaríem que és un sonat i de ben segur que voldríem que ningú ens identifiqués amb les idees que el sonat representa. La Qatar Foundation no considera Al-Qaradawi un sonat, sinó que fins i tot li dedica una universitat.
El problema és d´associació de valors. Jo sóc del Barça i la marca Barça i la de la Qatar Foundation ara mateix s’exposen al món lligades de la mà a través de la nostra samarreta. El Barça sempre ha estat un club amb uns valors associats a la solidaritat, la lluita per la llibertat, la democràcia i la llibertat d’expressió. No crec que el que es difon a la Qatar Faculty of Islamic Studies es tradueixi en els valors Barça.
Els valors de la Qatar Faculty of Islamic Studies també faran molt de mal perquè el barcelonisme no es limita a Barcelona ni als països musulmans i això pot crear molt de rebuig. Gent de països amb conflictes amb l’Islam identifica la Qatar Foundation amb Al-Qaradawi. Volem que la marca Barça s’associi amb aquest clergue intolerant i extremista, que si fos per ells ja ens hauria envaït i sotmès segons la seva llei islàmica? Crec que no.
Per mi els ideals són molt importants. Jo no venc el meu barcelonisme per 30 milions d’euros. I tu?

Fonts:
Racocatalalligams qatar foundation i fonamentalisme islàmic

Font de l'article: racó blaugrana

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters