dijous, 28 de febrer del 2013

El Suprem anul·la l'ordenança de Lleida que prohibia l'ús del burca en espais municipals



Segons la sentència, no queda justificat que l'ús del vel integral pertorbi la tranquil·litat ciutadana, la seguretat i l'ordre públic

El Tribunal Suprem (TS) ha anul·lat l'ordenança de l'Ajuntament de Lleida que prohibia l'ús del burca i el nicab als espais municipals.
Una associació musulmana, l'Associació Watani per la Llibertat i la Justícia, va recórrer l'ordenança al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va desestimar el recurs.
Ara, però, el TS ha acceptat el recurs de cassació contra la decisió de l'alt tribunal català. Segons la sentència, no queda justificat que l'ús del vel integral pertorbi la tranquil·litat ciutadana, la seguretat i l'ordre públic, ni que la mesura sigui necessària per protegir la igualtat de la dona.
La sentència subratlla que la prohibició del burca i el nicab podria produir un efecte pervers, ja que podria negar la integració als espais públics a la dona a la qual es pretén protegir.
També cita la moció aprovada pel Senat al juny del 2010, on s'insta al govern de l'Estat a regular la prohibició de l'ús del vel integral als espais públics. Fins ara, però, el legislador no ha elaborat cap llei pel que fa a això. També el Consell d'Europa va recomanar als governs que no prohibeixin l'ús dels vels integrals. 

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters