dissabte, 26 de setembre del 2009

Avorten un complot per cometre un gran atac a Nova York

Els EUA acusen un home d’origen afganès de planejar un atemptat “amb armes de destrucció massiva”

 AVUI.cat 
Nova York
Ult. Act. 25/09/2009 12:46

 La justícia de Nova York ha acusat un conductor d’autobusos llançadora de l’aeroport de Colorado de conspirar per fer un atac amb bomba i armes de destrucció massiva als Estats Units, segons un acte d’inculpació que es va conèixer ahir.

El conductor, Najibullah Zazi, de 24 anys i d’origen afganès, va ser acusat per un gran jurat de Nova York d’estar darrere d’un complot per “utilitzar una o més armes de destrucció massiva entre l’1 d’agost del 2008 i el 21 de setembre del 2009”. L’atac havia de tenir lloc a Nova York i probablement havia de dur-se a terme als transports públics. Zazi, que va ser arrestat dissabte passat al seu domicili de Denver amb el seu pare, Mohammed Wali Zazi, havia estat acusat abans de “fer declaracions falses en un cas de terrorisme nacional i internacional” en un tribunal a Colorado. Segons les autoritats, va admetre a l’FBI que va assistir a un curs de fabricació de bombes en un camp d’entrenament d’Al-Qaida al Pakistan.

 “Estem investigant un ampli ventall de pistes relacionades amb aquesta presumpta conspiració i seguirem treballant dia i nit per assegurar-nos que qualsevol persona que hi estigui implicada comparegui davant la justícia”, va indicar el fiscal general dels Estats Units, Eric Holder. “Creiem que hem desmantellat qualsevol amenaça imminent provinent d’aquest cas, però com sempre recordem als nord-americans que estiguin alerta i informin de qualsevol activitat sospitosa a les autoritats”, va assenyalar Holder. El pare de Zazi i l’imam de Nova York Ahmad Wais Afzali també han estat acusats de mentir a les autoritats de Colorado. No obstant, els tres imputats mantenen que són innocents. Wali Zazi, de 53 anys, i Afzali, de 37 anys i que treballava al barri de Queens, a Nova York, van ser alliberats ahir. Afzali va haver de pagar una fiança d’1,5 milions de dòlars.

 El departament de Justícia va informar que té previst transferir Najibullah Zazi –resident legal als EUA des del 1999– de Denver a Nova York, on serà jutjat i podria ser condemnat a cadena perpètua.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters