dimarts, 27 de setembre del 2011

5 detinguts per financiar Al-qaeda a Euskal Herria

Estem preparats pel REAL holocaust
La Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada cinc persones a Euskadi i Navarra acusades de finançar Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI), segons han informat avui fonts de la lluita antiterrorista. La delegació del Govern a Navarra ha assenyalat que la "operació continua oberta". L'operació ha estat coordinada pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande Marlaska, que prendrà declaració als detinguts, tots de nacionalitat algeriana, en els propers dies.

La policia sospita que els detinguts enviaven diners a Algèria per finançar activitats d'una cèl.lula terrorista. També creuen que tenien vincles amb altres grups terroristes assentats a Itàlia, França i Suïssa. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, els detinguts són Mohammad Talbi, Hakim Anniche, Mounir Aoudache, Abdelghaffour Bensaoula i Ahmed Benchohra, amb edats compreses entre els 36 i els 49 anys.

Tres de les detencions s'han produït a les localitats navarreses de Pamplona i Berriozar i les altres dues han
tingut lloc a Irun i Legorreta, a la província de Guipúscoa. La Guàrdia Civil ha realitzat diversos registres en domicilis i locals vinculats als detinguts en els quals s'ha confiscat abundant material informàtic i documentació que ara ha de ser analitzada.
 
Desplegament de més de 150 agents 
La complexitat del dispositiu, així com els registres realitzats de forma simultània, han requerit la mobilització d'agents de diferents unitats de la Guàrdia Civil, amb un desplegament de més de 150 guàrdies.

Els terroristes d'Al-Qaida al Magrib Islàmic han realitzat nombroses accions en els últims anys, entre ells, el segrest durant diversos mesos dels cooperants catalans Albert Vilalta, Roque Pascual i Alicia Gámez l'any passat.
 

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters