divendres, 30 de setembre del 2011

El món islàmic

Dues notícies del món islàmic

Al-Qaida insta Ahmadinejad a no fer apologia de teories conspiratives sobre l'11-S
La banda terrorista diu en un article publicat a la seva revista en anglès, 'Inspire', que les declaracions del líder iranià davant de l'ONU sobre els atemptats són “ridícules”, segons informa 'The Guardian'
La difícil victòria davant dels aiatol·Làs No és el primer cop que un president topa amb la crua realitat de l'estructura del règim dels aiatol·làs. Però l'ànsia de poder d'Ahmadinejad sembla que està esgotant  la paciència de Khamenei, que li ha parat els peus reiteradament l'últim mes. El líder iranià, Mahmud Ahmadinejad T. BOZOGLU / EFE
Al-Qaida ha enviat un missatge al president iranià, Mahmud Ahmadinejad, en què li demana que no escampi teories conspiratives sobre els atemptats de l'11-S, segons informa aquest dijous The Guardian i The New York Times. Els mitjans iranians van publicar aquest dimecres cites d'un article que la banda terrorista hauria publicat en la revista en anglès Inspire, en què descriu els comentaris d'Ahmadinejad sobre l'11-S a les Nacions Unides com a “ridículs”.
A la pàgina 4 de la revista Inspire apareix un article d'opinió signat per Abu Suhail en què l'autor acusa Ahmadinejad de no voler donar crèdit a Al-Qaida. També crticia l'hipocresia de l'Iran, ja que es declara antiamericà, però al mateix temps va ajudar als Estats Units en les guerres de l'Iraq i l'Afganistan, segons l'autor.

A l'Assamblea General de Nacions Unides, el líder iranià va posar en dubte la versió oficial nord-americana sobre els autors de l'11-S, suggerint que serien els mateixos americans els que haurien provocat la tragèdia que va acabar amb gairebé 3.000 víctimes mortals. Els comentaris d'Ahmadinejad, com ja va passar el 2010, van provocar que la delegació dels EUA a l'ONU i bona part dels europeus s'aixequessin i marxessin de l'Assamblea General durant el discurs del mandatari iranià.
"El govern iranià ha posat en boca del seu president Ahmadinejad que no creu que Al-Qaida estigui darrere dels atemptats de l'11-S, sinó que va ser obra del govern nord-americà”, diu l'article, segons els mitjans iranians. “Així que ens fem aquesta pregunta: per què l'Iran defensa aquestes creences ridícules davant el que és una evidència lògica?”. L'article de la banda terrorista insisteix que van ser ells els autors dels atemptats i critica Ahmadinejad per desacreditar el grup.

El rei saudita amnistia la dona condemnada a 10 fuetades per conduir, el dia que els homes voten els ajuntaments

Ho ha anunciat per Twitter una princesa. El monarca ha promès el sufragi femení pel 2015
Votacions a les municipals saudites / AFP Votacions a les municipals saudites / AFP
El rei Abal·lah de l'Àrabia Saudita ha amnistiat la dona condemnada a deu fuetades per haver desafiat la prohibició de conduir al país, segons ha informat una princesa saudita via Twitter. La decisió coincideix amb la celebració de les eleccions municipals al país, on les dones no tenen dret a vot. Dimarts el rei va assegurar que les dones saudites podran votar el 2015.
Dues conductores saudites més esperen la resolució dels tribunals, després que en els últims mesos moltes dones hagin decidit conduir per les ciutats del país per pressionar la monarquia. Segons informa la corresponsal de la BBC, la policia va respondre amb molt poques multes i detencions, amb l'objectiu que les dones al volant es normalitzin poc a poc abans d'aixecar oficialment la prohibició.
L'Aràbia Saudita imposa un sistema de vigilància de les dones, segons el qual necessiten permís d'un home de la família per participar a la vida pública.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters