dimecres, 9 de maig del 2012

La majoria d'immigrants no s'integren


Francisco Caja, un dels immigrants més actius a l'hora de fomentar l'odi contra el català
Francisco Caja, un dels immigrants més actius a l’hora de fomentar l’odi contra el català
L’estudi El català al 2011: capacitat d’atracció i llengua de consum als media que ha elaborat la Xarxa Cruscat de l’IEC amb dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura 2011, que s’ha presentat avui, demostra que els immigrants, molt majoritàriament, no s’integren a Catalunya. Segons confirma aquest informe, només el 9,9% dels immigrants que tenen el castellà com a llengua inicial, vinguin d’altres parts de l’Estat o d’altres estats, han pres el català com a llengua d’identificació, mentre que el 90% continua identificant-se amb la llengua castellana. Pel que fa als immigrants que tenen un llengua inicial diferent a la castellana, només el 6% adopten el català com a llengua d’identificació, mentre que el 19,8% s’identifiquen amb el castellà i el 74,3% amb la seva llengua inicial.
Així doncs, aquestes dades avalen les veus que alerten que el fenomen massiu de la immigració està matant la llengua catalana, mentre que desmenteixen altres veus, com per exemple la sectorial d’Immigració de l’Assemblea Nacional Catalana, que recentment va afirmar que els immigrants estaven adoptant massivament el català com la seva llengua.
Cal tenir en compte també que aquest informe té com a àmbit d’estudi la CAC, i no altres territoris on la situació és pitjor, com el País Valencià o la Catalunya del Nord.

Font: SN

1 comentari:

NELCAT ha dit...

Aquesta és una informació molt rellevant i significativa.

Hi veig un gran problema amb la idea implícita que es suggereix, emperò, ço és, que si tots aquests immigrants parlessin català, tot seria meravellós i feliç.

Posem per cas que TOTS els catalans anessin a la Xina i parlessin xinès, i que TOTS els xinesos vinguessin als Països Catalans i parlessin català.

Per ventura romandrien les NACIONS intactes, ja que la llengua s'hi ha mantingut?

Suposem que TOTS els japonesos anessin a Noruega i parlessin el noruec, i que alhora TOTS els noruecs anessin al Japó i parlessin el japonès.

Per ventura romandrien les NACIONS intactes? Després de tot, la llengua s'hi mantindria.

No cal pensar-hi molt per a descobrir l'ENORME error que té el catalanisme purament lingüístic, segons el qual la nació es redueix a la llengua i prou.

El francès es parla a Haití i al Congo. Per ventura tenen el mateix tipus de societat que els francesos?

Catalunya va ser fundada per BLANCS, i si desapareixessin els catalans blancs, Catalunya desapareixeria amb ells. Aquesta és la meva opinió.

Dit això, estic d'acord que la llengua catalana és una part ESSENCIAL de la nació. Però no és l'ÚNICA.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters