divendres, 10 de maig del 2013

La ciutat fantàsma de Corea del nord, Kijŏng-dong

La ciutat de Kijŏng-dong és una ciutat nord-coreana propera a la frontera amb Corea del Sud i la Zona desmilitaritzada de Corea. La postura oficial del govern nord-coreà és que és una ciutat que serveix d'alberg per a unes 200 famílies que treballen en granges col·lectives d'aquesta ciutat. La "Ciutat de la Pau", com se li esmenta dins de Corea del Nord, compta amb guarderia, jardí infantil, escola primària, secundària i fins a un hospital. Va ser creada netament per fer creure als observadors internacionals i als coreans del Sud que la seva qualitat de vida era millor ... Si fins comptaven amb altaveus orientats cap al sud que deien tal propaganda! La veritat és que en realitat, la "Ciutat de la Propaganda" o "La ciutat fantasma", com li diuen a la resta del món, està totalment buida.

Aquesta és la ciutat en un principi, amb teulades celestes i colors vius a les parets.








Fundada el 1950, sense reparar sobre els costos d'aquesta construcció, va ser destinada per promoure la deserció al Sud (cosa que fins ara no s'ha produit) i proporcionar habitatges pels soldats que tenen cura les antigues fortificacions de la guerra de Corea. El poble consta d'una sèrie de "edificis d'habitatges" de diversos pisos construïts amb formigó i pintats amb colors clars, molts d'ells aparentment equipats amb cablejat elèctric, un nivell de luxe totalment insòlit en qualsevol població rural coreana dels anys 50, tant al nord com al sud. El poble està disposat de tal manera que, vist des de l'altre costat de la frontera, les seves característiques més cridaneres són les teulades de color blau clar i un descomunal pal de bandera amb 160 metres d'alt. El pal va sorgir després que a la dècada de 1980, el govern de Corea del Sud va construir un pal de 98.4 m amb una massa de 130 quilograms a Daeseong-dong. El govern de Corea del Nord va respondre amb la construcció d'un més alt, l'asta de la bandera "Panmunjeom", de la ja esmentada alçada, amb un 270 kg aquí, en aquest poble Potiemkin, a 1,2 km a l'oest de la frontera amb Corea del Sud, en el que alguns han anomenat la "guerra asta de bandera". El pal era el més alt va quedar en segon lloc mundial, ja que anys després Azerbaidjan va construir un màstil de bandera a Bakú a 162 m. Els dos pals, al seu torn, han estat descoronats el 2011 per la Flagpole Dushanbe a Tadjikistan, de 165 m.

Els Parlants de Propaganda.
Fins a 2004, els altaveus gegants van ser muntats en diversos dels edificis. Aquests contínuament lliuraven emissions de la propaganda de l'RPDC dirigida cap al sud. Originalment, el contingut consistia a exaltar les virtuts del Nord amb gran detall i instant als soldats descontents i els agricultors simplement caminar a l'altra banda de la frontera per ser rebuts com a germans. Amb el temps, ja que el seu valor en desercions induïdes ha resultat mínima o millor dit zero, el contingut va ser canviat a tot volum, amb emissions condemnatòries en contra d'Occident i discursos de propaganda comunista, òperes i música de marxa patriòtica a un volum alt durant un màxim de 20 hores al dia.

Anys després de la seva construcció
l'ús de telescopis moderns va revelar que els edificis no eren sinó estructures de formigó buits, sense finestres ni habitacions interiors, que les llums dels edificis s'encenien i s'apagaven a determinades hores mitjançant temporitzadors, i que les persones que havia pels carrers no eren sinó un exèrcit de figurants el seu objectiu era preservar la il·lusió d'activitat.

 


 





Communist Holocaust

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters