dilluns, 13 d’octubre del 2008

Corea del Nord: la gran il·lusió

Programa 30 minuts:
Reportatge - 13/10/2008 Corea del Nord: la gran il·lusió Abordem la realitat d'un dels països més hermètics i enigmàtics del món. Fa tan sols una setmana, després de 50 dies d'absència pública, el màxim líder nord-coreà, Kim Jong Il, va reaparèixer presenciant un partit de futbol. Això és almenys el que va assegurar l'agència oficial de notícies KCNA. Però no va fer pública cap imatge de l'esdeveniment. Això incrementa les especulacions sobre la sort del dirigent de l'últim país estalinista.
Aquesta setmana el programa "30 minuts" aborda la realitat d'un dels països més hermètics i enigmàtics del món: Corea del Nord.
Fa tan sols una setmana, després de 50 dies d'absència pública, el màxim líder nord-coreà, Kim Jong Il, va reaparèixer presenciant un partit de futbol. Això és almenys el que va assegurar l'agència oficial de notícies KCNA. Però no va fer pública cap imatge de l'esdeveniment. Aquesta nota oficial va incrementar les especulacions sobre la sort del dirigent de l'últim país estalinista del planeta. El mes de setembre passat, mitjans de la veïna Corea del Sud, citant un agent dels serveis secrets dels Estats Units, van assegurar que Kim Jong Il, de 66 anys, havia tingut el mes d'agost un atac cerebral. Aquest episodi és una nova mostra de l'hermetisme que viu aquell país, protagonista els últims anys no només per les angoixants condicions en què viuen els seus ciutadans sinó també per haver llançat un repte majúscul a escala internacional amb el seu programa nuclear. "30 minuts" visita per primer cop Corea del Nord, sota l'atenta mirada de les autoritats, que acompanyen l'equip del programa en una ruta per llocs simbòlics de l'últim gran socialisme autèntic. Mig segle després de la Guerra de Corea, dues dècades després de la fi de la Guerra Freda, i amb el record recent de la gran fam de l"àrdua marxa", el Nord exhalta la puresa ideològica i predica el somni de la reunifcació amb el Sud. Mentrestant, les empreses de Corea del Sud aprofiten les possibilitats d'inversió que ofereix Pyongyang. Coreans del nord i del sud comparteixen tots una "gran il·lusió". Un reportatge de: Sergi Vicente, Mireia Pigrau, Ferran Prat i Cristina Rivas
El reportage es repetirà avui pel 3.24.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters