diumenge, 15 d’agost del 2010

Obama defensa el dret de construir una mesquita a prop de la 'zona zero'

El president dels EUA, Barack Obama, ha afirmat avui que els musulmans tenen dret a construir una mesquita a prop de la zona zero al Baix Manhattan novaiorquès, tot i la polèmica que suscita el projecte. "Com a ciutadà i com a president, crec que els musulmans tenen el mateix dret a practicar la seva religió com qualsevol altra persona en aquest país. Això inclou el dret a construir un espai d'oració i un centre comunitari en propietat privada al Baix Manhattan, d'acord amb les lleis i ordenances locals", ha dit Obama. El cap d'Estat ha fet aquestes declaracions en un sopar iftar a la Casa Blanca, durant la celebració musulmana del mes del Ramadà. Iftar és el sopar vespertí amb què els musulmans trenquen el dejuni diari durant el mes sagrat del Ramadà. Obama ha trencat el seu silenci al voltant del controvertit projecte de construir un centre cultural a prop del lloc on van ensorrar les Torres Bessones l'11 de setembre del 2001.

  Condemna a Al-Qaida Durant el seu discurs davant líders de la comunitat musulmana als EUA, el president ha dit entendre les emocions que suscita el projecte en un "lloc sagrat" com la zona zero, a la vegada que ha destacat la tolerància religiosa com un dels fonaments del país. "No hem d'oblidar mai els que vam perdre de forma tan tràgica l'11-S, i sempre hem d'honrar els que han liderat la nostra resposta a aquest atac", ha afirmat Obama. El mandatari ha emfatitzat que els enemics dels EUA no respecten la llibertat de religió, i la causa enarborada per Al-Qaida --responsable dels atemptats terroristes del 2001-- "no és l'islam, és una gran distorsió de l'islam". "Aquests no són líders religiosos, són terroristes que assassinen homes, dones i nens innocents. De fet, Al-Qaida ha assassinat més musulmans que gent d'altres religions, i aquesta llista de víctimes inclou musulmans innocents que van ser assassinats l'11-S", ha assenyalat Obama. No és la primera vegada que Obama condemna l'extremisme d'Al-Qaida, en el marc dels seus esforços per estrènyer els vincles amb el món musulmà.

  Contra les enquestes El centre cultural islàmic, promogut per Cordoba Initiative, està valorat en 100 milions de dòlars i inclourà un auditori, piscina, estudi d'art, gimnàs i la mesquita. No obstant, el projecte ha enfrontat a Nova York grups que asseguren que la mesquita és una ofensa per a les víctimes de l'11-S i els seus familiars contra grups que insisteixen que aquest pla envia un missatge de tolerància i coexistència pacífica entre les diferents comunitats de fe. Diversos prominents líders republicans, entre ells l'exgovernadora d'Alaska, Sarah Palin, han rebutjat la idea de construir la mesquita a la zona zero. Segons una recent enquesta de la CNN, prop del 70% dels nord-americans s'oposen al pla i només un 29% l'aprova. Els que el recolzen, incloent-hi l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg i diversos grups jueus, asseguren que això enviaria un missatge sobre la tolerància i la diversitat cultural i religiosa als EUA. Bloomberg, de fet, ha emès un comunicat en què ha aplaudit que Obama defensi la llibertat de religió als Estats Units, segons la cadena televisiva CNN.

FONT


És així com Obama pretén homenejar els morts en aquella tragèdia? No és prou gran els EUA que han de voler una mesquita allà? Se'ns pixen a sobre i diuen que plou! i mentres l'islam va sumant petites victories davant del que representa la democràcia.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters