dilluns, 29 d’agost del 2011

Jaume Torramadé, alcalde de Salt: “Hi ha massa immigrants al municipi”



L'alcalde creu que s'ha de repartir millor la immigració i destaca que "hi ha municipis que tenen un 0% d'immigració i d'altres, com Salt, un 42%"
L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé / ACNL'alcalde de Salt, Jaume Torramadé / ACN
L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, s'ha mostrat ferm en afirmar que “hi ha massa immigrants a Salt”, i ha dit que caldria repartir millor de la immigració: “Hi ha municipis que tenen un 0% d'immigrants, i d'altres, com Salt, un 42%". Ho ha dit en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, en què ha assegurat que la primera mesura per eradicar els conflictes ocasionats per la pressió migratòria del municipi és “acceptar que no passa res perquè l'alcalde digui que més d'un 42% d'immigrants és massa”. Torramadé ha expressat la dificultat d'explicar “el model català, occidental i del segle XXI” a un percentatge d'immigració extracomunitària tan elevat, i ha afegit que “així, és complicat fer-los partíceps” del model. “Cal rebaixar la pressió migratòria de Salt per acostar-la a la mitjana del país, que és del 15%.”
L'alcalde s'ha mostrat ferm a l'hora d'exigir mesures per regular la situació del municipi i, en aquest sentit, ha volgut recordar que “la majoria de competències en tema d'estrangeria són del govern central”, a la vegada que també ha derivat part de la responsabilitat a la política europea, sense oblidar que “en els temes del dia a dia” és el govern de la Generalitat i el mateix ajuntament “els que més hi hem de treballar”.
Torramadé s'ha referit a la moratòria en la construcció de centres de culte al municipi gironès i ha assegurat que cal estudiar-ne millor la ubicació: “La convivència de centres de culte amb la zona comercial no la veig gens”. L'alcalde, però, ha assegurat que no comparteix la visió de posar-los “on molestin menys”, i ha explicat que “l'any de suspensió és justament per estudiar la millor ubicació per a tots els ciutadans de Salt”.
ara.cat

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters