dimarts, 23 de juliol del 2013

El setmanari El Triangle denunciat pels seus treballadors

El setmanari El Triangle, de tendència d'extrema esquerra i sectària, és denunciat per corrupció

L'històric setmanari fa fora dos terços de la plantilla

Els afectats denuncien l'empresa per acomiadament improcedent i retards en el pagament

El seu director nega la crisi i parla de "renovació de personal"



L'històric setmanari crític El Triangle, fundat el 1990 per Jaume Reixach, viu moments de precarietat i incertesa. En els últims tres mesos ha acomiadat dotze treballadors (dos terços de la plantilla) sense pagar-los cap indemnització ni els sous endarrerits. No van veure ni ingressar cap nòmina entre el juliol del 2012 i el gener del 2013 i, en alguns casos, se'ls deu fins a vuit nòmines. En un comunicat, els afectats, que s'han adherit a la plataforma 'Mitjans en lluita', denuncien el "desmantellament" de tot l'equip d'administració i l'acomiadament de cinc redactors, dels encarregats de disseny i maquetació, correcció i fotografia.
A més, acusen l'empresa de vulneració de drets laborals i de manca de transparència en les xifres econòmiques. Per aquests motius, han dut l'afer al tribunals. De moment, ja han presentat una denúncia col·lectiva per acomiadament improcedent i estan pendents de presentar-ne una altra per la quantitat del deute. En aquest cas, els advocats del Sindicat del Col·legi de Periodistes estan calculant individualment els endarreriments d'una xifra global que podria arribar als 180.000 euros.
I aquest dijous l'acció judicial es completarà amb la visita a Inspecció de Treball, on es demanaran els certificats d'empresa i de liquidació. "L'empresa no ens va dir res quan ens va donar de baixa, no ha aportat les cotitzacions base a la Seguretat Social i no ens ha donat el certificat d'empresa", lamenta un dels acomiadats, que no ha volgut identificar-se. Alguns treballadors també parlen d'assetjament laboral, amenaces constants d'acomiadament, canvis en l'assignació de tasques sense avís i que s'hagi prescindit del servei de neteja del local de treball, "que no compleix les mínimes condicions d'higiene exigibles".
Paral·lelament a la via judicial, les crítiques se centren en el comportament del creador d'El Triangle. "Es vanta de ser un empresari progressista i sindicalista, diu que defensa la professió, va d' 'enfant terrible' però de portes endins ha estat vulnerant els nostres drets laborals, amb mentides reiterades, una darrera l'altra". Com a exemple anecdòtic, explica que en els últims mesos de feina la situació es va tornar "cada cop més incòmoda" perquè els obligava a redactar notícies sobre expedients de regulació d'altres mitjans "mentre nosaltres estàvem sotmesos a la degradació d'una empresa que ens explotava perquè havia d'assolir l'excel·lència".
També els van prometre viatges per cobrir actes o millores informàtiques que no van arribar mai. L'estiu del 2012, quan ja acumulaven cinc mesos consecutius sense cobrar, fins i tot van proposar a Reixach un ERO o una baixada de sou però s'hi va negar.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters