dimarts, 16 de setembre del 2008

Un grup de nacionalistes catalans ha estat agredit per membres de l'extrema esquerra a la Diada Nacional

Primer de tot volem deixar constància del nostre suport als militants i simpatitzants del partit Unitat Nacional Catalana, com també a l'amo del bar o la gnet que no tenia res a veure.  
Tot seguit deixem el comunicat d'UNCat.  

Un grup de nacionalistes catalans ha estat agredit per membres de l'extrema esquerra a la Diada Nacional, entre els agredits hi ha L.B., un jove nacionalista, militant d'Unitat Nacional Catalana que ha està ferit i evacuat amb ambulància. Els fets han succeït aquesta tarda a dos quarts de sis a la Ronda de Sant Pere de Barcelona, a 50 metres del monument a Rafael de Casanovas per un grup de membres de l'extrema esquerra. L'agressió ha causat una situació caòtica i de pànic a les nombroses famílies que en aquells moments participaven de manera pacífica a la manifestació. Han estat identificats alguns dels agressors com a membres de les CAJEI de Gràcia, Endavant de Vilafranca del Penedès, Maulets de Mataró i un grup de skins de Maulets de Berga . Denunciem la nula actuació dels Cossos de Seguretat que havent rebut nombroses trucades han trigat més d'una hora en assistir a la zona dels fets. També denunciem els freqüents atacs de caire feixistitzant protagonitzats per aquests elements d'extrema esquerra com l'agressió contra ERC avui mateix al Fossar de les Moreres. Esperem una ràpida actuació dels Mossos d'Esquadra detenint als agressors.
Podeu veure fotografies dels agressors a la pàgina:
www.unitat.cat/agressions/Imatge211.avi
www.unitat.cat/agressions/Imatge213.avi
www.unitat.cat/agressions/Imatge176.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge177.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge178.jpg
www.unitat.cat/agressions/agressio.mov
www.unitat.cat/agressions/agres.jpg
www.unitat.cat/agressions/agres2.jpg
Secretariat Nacional d'Unitat Nacional Catalana. 11 de setembre de l'any 2008
www.unitat.org correu@unitat.org ********************************************************************************************* Segon Comunicat:
Comunicat d'Unitat Nacional Catalana Davant els fets violents esdevinguts durant la Diada Nacional,
UNCat vol deixar clars els punts següents:
1. Un grup de joves militants del partit, que miraven les manifestacions des de la Ronda de Sant Pere, van ser agredits, sense cap provocació prèvia per part seva, per dotzenes de participants en la primera manfiestació. Aquesta manifestació aplegava tota mena de grups, des de l'esquerra independentista revolucionària al Black Block, format per persones de tendència anarquista.
2. Un dels joves de partit va rebre una forta ferida al cap, mentre que altres persones, entre elles un militant de 64 anys, van ser agredits amb covardia i acarnissament per part dels agressors, que van utilitzar pals i ampolles contra les seves víctimes. Ahir a la nit, després de rebre assistència mèdica hospitalària, els militants agredits van posar denúncies davant dels Mossos d'Esquadra. Per altra part s'estan analitzant les imatges rebudes per nombrosos assistents per poder identificar els agressors.
3. UNCat vol denunciar la inacció i la passivitat dels Mossos d'Esquadra, que tot i les trucades realitzades al 088 i els requeriments en persona a diverses dotacions de la Brigada Mòbil estacionades a pocs metres de l'agressió, no van actuar en cap moment. L'atac feixista es va perllongar per espai de prop de vint minuts i va ser vist per centenars de persones que gaudien de la Diada Nacional. L'actuació de la nostra policia va ser lamentable i gens professional.
4. Finalment, volem expressar públicament per enèsima vegada que UNCat no és una organització d'extrema dreta. Es tracta d'una organització política independentista unitària, és a dir, que prioritza la unitat política catalana per assolir la independència per damunt de les ideologies i els posicionaments. 

Per a més informació: correu@unitat.org

Podeu veure fotografies dels agressors a la pàgina:
www.unitat.cat/agressions/Imatge211.avi
www.unitat.cat/agressions/Imatge213.avi  
www.unitat.cat/agressions/Imatge176.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge177.jpg
www.unitat.cat/agressions/Imatge178.jpg

Secretariat Nacional d'Unitat Nacional Catalana. 12 de setembre de l'any 2008 www.unitat.org correu@unitat.org

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters