diumenge, 2 de maig del 2010

Un grup talibà paquistanès reivindica el cotxe bomba col·locat al centre de Nova York

Els islamistes com a revenja per la mort de dos islamistes i "màrtirs" musulmans a l'Iraq

 Un grup talibà paquistanès ha reivindicat el cotxe bomba que la policia ha desactivat aquesta matinada a la cèntrica Times Square de Nova York. Els islamistes afirmen que l'acció ha estat una revenja per la mort de dos militants i "màrtirs" musulmans. Els talibans paquistanesos han assumit la responsabilitat de la bomba en un missatge d'una pàgina web islamista: "Els talibans paquistanesos proclamen la seva responsabilitat en l'atac de Nova York, en revenja pels dos líders i màrtirs musulmans Al Baghdadi i Al Muhajir", diu el comunicat. Fonts periodístiques vinculen aquests noms a Abu Ayyub al Masri, conegut com Abu Hamza al Muhajir, líder d'Al Qaida a l'Irak; i Abu Omar al Baghdadi, presumpte líder del grup Estat Islàmic d'Iraq (EII), abatuts el 18 d'abril a Thar Thar, a 80 quilòmetres al nord-oest de Bagdad. Els artificiers de la policia han desactivat aquesta matinada un cotxe bomba a la cèntrica Times Square, segons ha confirmat l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, que ha assegurat que s'"ha evitat un incident mortal" i que de moment "s'està començant a recollir tota la informació possible" sobre qui ha deixat el vehicle a la zona, un tot terreny.

 El cotxe bomba ha estat detectat al voltant de dos quarts de set de la tarda a la ciutat dels gratacels -dos quarts d'una de la matinada a Catalunya- per un agent de la policia muntada de Nova York, alertat per un ciutadà, que havia vist sortir fum blanc de la part del darrere del vehicle, aparcat en una cantonada entre les avingudes 7a i 8a del carrer 45, i que feia una "forta olor de pólvora". El vehicle és un Nissan Pathfinder de color verd amb vidres tintats i matrícules de Connecticut, presumiblement robades, segons l'alcalde Bloomerg. Al seu seient del darrere s'ha trobat "un artefacte explosiu format per tres tancs de propà, dues llaunes de gasolina i dos rellotges, acompanyat de bateries, cablejat i el que semblaven ser dues caixes de metall petites similars a les que s'utilitzen per guardar armes de foc". El comissionat de la policia de Nova York, Ray Kelly, ha precisat que set minuts abans d'aturar-se a Times Square, el vehicle viatjava en direcció oest. Kelly ha indicat que no es té constància que algun sospitós fos gravat per les càmeres , com indicaven algunes informacions al principi de la nit. "No sabem qui ha fet això ni per quina raó", ha declarat Bloomberg . "Però el que és clar és que hem tingut sort, i que s'ha evitat un incident mortal". Tant l'alcalde com el comissionat han demanat temps per emprendre la pròxima fase de la investigació, que passa per cercar la procedència del material utilitzat a l'artefacte -i que Bloomberg ha descrit com "bastant casolà"- i comprovar el material gravat per les càmeres de la zona, procés que "tardarà unes quantes hores", segons ha anticipat Kelly.

 Per la seva banda, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha elogiat aquesta matinada la "ràpida acció" de la policia de Nova York a l'hora d'emprendre l'evacuació de Times Square, ha informat la Casa Blanca a través d'un comunicat. Alhora, el text indica que Obama ha demanat a John Brennan -assistent del president en seguretat i antiterrorisme- que es comuniqui amb la policia de Nova York per oferir-los tota l'ajuda que calgui per aclarir l'incident.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters