dimecres, 3 de novembre del 2010

Europa més identitaria


El model alemany d'immigració està ben esquerdat. El primer a sacsejar l'opinió pública del país va ser l'exbanquer del Bundesbank Thilo Sarrazin, que amb el seu llibre Alemanya se suprimeix va posar tesis islamofòbiques damunt la taula. L'última a escalfar el debat sobre la integració dels estrangers ha estat la mateixa cancellera, Angela Merkel, que va donar per enterrada fa dues setmanes la utopia de la “multiculturalitat”.

 Entretant, els sondejos dibuixen un escenari interessant: més del 30% de la població està d'acord amb l'opinió que “els estrangers vénen per treure profit de l'Estat social” i el 58,4% pensa que “els musulmans haurien de tenir restringida la pràctica de la seva religió a Alemanya”. Per no parlar que un de cada deu alemanys enyora un Führer, un dictador, que governi el país amb mà dura, segons un estudi de la Fundació Friedrich-Ebert. A principis de mes, Geert Wilders, el líder holandès hostil a la presència de l'islam al seu país, es va apropar a Berlín per custodiar la fundació –anunciada per a final d'any– de La Llibertat, un partit que serà encapçalat per René Stadtkewitz, exdiputat –del front més conservador– de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel. Precisament la cancellera es va empipar en lloar Wilders que Alemanya estava sent “capdavantera en les crítiques a l'islam”. A final de mes, no és d'Holanda sinó d'Àustria d'on vénen a treballar-se el vot més a la dreta de la CDU. 

El Partit per la Llibertat d'Àustria (FPÖ) planifica crear una oficina a Alemanya. En cooperació amb un grup de Renània del Nord - Westfàlia, el partit que fa una dècada va ser poderós amb el desaparegut, Jörg Haider, vol establir-hi una delegació independent per, en darrer terme, lluitar contra l'entrada de Turquia a la UE. L'FPÖ sembla que vol arribar molt més lluny que ser l'oposició al seu país matern. Això ho va deixar clar l'actual líder del partit Heinz-Christian Strache dissabte passat. En una reunió de partits d'extrema dreta a Viena, aquest polític va explicar que l'FPÖ i altres partits europeus del mateix espectre volen lluitar per organitzar una petició cívica a tota Europa contra l'entrada de Turquia a la UE. 

Segons Strache, seria necessària una millor coordinació per evitar “mals desenvolupaments” de la política europea. Partits identitaris europeus estan construint una xarxa de treball per preparar les eleccions europees del 2014. Formacions com l'FPÖ, el Vlaams Belang belga i el Partit del Poble Danès necessiten un partit radical homòleg a Alemanya per construir una facció amb projecció al Parlament Europeu. L'FPÖ intenta estendre's a Alemanya en col·laboració amb el grup Pro Deutschland, que ja ha tingut relatiu èxit en eleccions municipals a través dels seus derivats Pro Colònia. El grup va arribar el 2009 a més del 5% dels vots i té representació a l'Ajuntament. 

Quan l'FPÖ va irrompre fa poques setmanes sent la segona força més votada (26%) en els comicis de Viena, van ser-hi presents en la celebració del triomf membres de Pro Colònia. El secretari general de l'FPÖ, Harald Vilimsky, i el cap de Pro Deutschland, Markus Beisicht, van convocar dimecres passat una roda de premsa conjunta a Leverkusen per presentar la seva estratègia, a llarg termini, d'establir a Alemanya un “moviment patriòtic d'àmbit federal”.


Líders de partits identitaris d'Europa 

 Font: avui.cat, 

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters