dimecres, 21 de març de 2012

Radicalisme islàmic a Catalunya

Mohamed Merah ha saltat a la fama des de el 19 de març dia que va matar  Tres nens i un professor en un tiroteig a una escola jueva de Tolosa,  

 

Vinculació amb Catalunya
Segons fonts de la policia francesa consultades per la SER, el presumpte criminal va participar l'any passat en un congrés salafista que es va celebrar a Catalunya. Fonts del Centre Nacional de Coordinació Antiterrorista (CNCA) consultades per la mateixa ràdio confirmen aquesta dada i el fet que, alhora, s'intenta vincular el presumpte assassí amb líders salafistes ubicats a Catalunya.
La SER també informa que França vincula l'assassí de Tolosa amb el robatori de 175 quilos d'explosius a prop de Grenoble. Un sol individu va assaltar armat un camió d'explosius

Però qui és aquest Mohamed?

Fins a 18 antecedents policials per delinqüència menor i violència, vincles amb grups islamistes radicals i múltiples viatges a les zones tribals entre el Pakistan i l'Afganistan. És el primer perfil que ha sortit a la llum de Mohamed Merah, el presumpte autor dels assassinats de Tolosa de Llenguadoc. Segons ha pogut confirmar la cadena britànica BBC, el sospitós s'havia escapat d'una presó de Kandahar (a l'Afganistan) el 2008. Havia estat sentenciat a tres anys de reclusió després de ser arrestat amb material explosiu al damunt. Es va escapar del recinte durant un assalt de talibans al centre penitenciari.
Segons la plana web del setmanari 'Le Point', Merah –francès, però d'origen algerià– actualment estava a l'atur, però fins fa uns mesos treballava de mecànic a Tolosa. El presumpte assassí també havia provat d'entrar a la legió estrangera el 2010. Segons aquest setmanari, citat per l'agència Efe, el jove de 24 anys va ser expulsat del cos el primer dia per problemes d'inestabilitat psicològics.

Múltiples viatges a les zones tribals entre l'Afganistan i el Pakistan
Merah, que assegura estar vinculat a Al-Qaida, va viatjar dues vegades a les zones tribals del Pakistan i l'Afganistan el 2009 i el 2011, per integrar-se en grups combatents de talibans en una regió en què actua el Moviment dels Talibans del Pakistan (TIPI), segons indica 'Le Monde'
Després de sotmetre's a un entrenament d'aquest grup, el jove va fer incursions a l'Afganistan per combatre les forces de l'OTAN.

Com pot ser que una persona d'aquestes característiques circuli tant lliurament pel món i per la UE? com pot ser que aquesta persona amb aquests antecedents se li permeti l'entrada a les mesquites i conferències relacionades?

El cas de l'assassí de Tolosa en 12 moments clau

Cronologia des dels primers atacs contra militars francesos fins a l'assalt a casa del sospitós de les matances
La policia francesa té encerclat el sospitós del tiroteig en una escola jueva de Tolosa i dels atacs contra soldats a la regió del Llenguadoc. Mohamed Merah, de 24 anys i francès fill de mare algeriana, hauria reivindicat els atacs per venjar els nens palestins i la presència militar francesa a l'Afganistan.

- Finals de febrer: la primera víctima, Imad Ibn-Ziaten, un soldat francès resident a Montauban (a 46 km de Tolosa), posa un anunci a internet per vendre la seva moto.

- 11 de març: Imad Ibn-Zianten mor en un tiroteig quan anava a trobar-se amb un possible comprador de la seva moto. Li dispara un home des d'una moto que havia estat robada a plena llum del dia.

- 15 de març: Dos paracaigudistes moren i un tercer resulta ferit en un tiroteig en un caixer automàtic a Montauban. L'arma utilitzada és la mateixa que la del primer atemptat i l'autor també actua amb moto i de dia.

- 19 de març: Tres nens i un professor moren en un tiroteig a una escola jueva de Tolosa. Es repeteix el mateix 'modus operandi'. La policia confirma que en els tres atemptats s'ha fet servir la mateixa arma. La policia posa en estat de màxima alerta la regió.

- 20 de març: seguint la pista dels correus electrònics que van respondre a l'anunci de venda de la moto de la primera víctima, la policia arriba a localitzar l'home que s'havia citat amb ell el dia que el van matar. L'home ja tenia antecedents de jihadisme i s'havia escapat d'una presó de l'Afganistan, on havia viatjat per col·laborar amb els talibans. Es descarta la pista dels militars neonazis expulsats.

- 21 de març:
1 hora: Una periodista de France 24 rep una trucada per reivindicar els atacs. L'interlocutor dóna detalls que no s'havien publicat. Diu que ha enregistrat les morts en vídeo i que el penjarà a la xarxa.
3 hores: La policia assetja l'apartament de Mohamed Merah a Tolosa.
5 hores: La policia deté la mare, dues germanes i dos germans del sospitós.
8 hores: El ministre de l'Interior francès confirma que el volen capturar viu i que s'ha establert una negociació. El sospitós lliura una pistola del mateix calibre que la que es va usar en els atacs a canvi d'un telèfon per comunicar-se amb la policia. Interior diu que disposa d'altres armes al domicili.
10 hores: El president francès, Nicolas Sarkozy, fa un discurs amb els líders de la comunitat jueva.
14 hores: La policia diu que s'han trobat explosius al cotxe del germà del sospitós.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters