dimecres, 7 de març del 2012

L'imam salafista de Reus avisa de possibles manifestacions de la comunitat musulmana

La Generalitat ha multat a alguns immigrants per presumptes irregularitats en el cobrament del Programa Interdepartamental de Renda Mínima d'Inserció (Pirmi)

El cobrament de les ajudes del Pirmi i les picaresques que se'n van derivar, segons va explicar el Govern de la Generalitat en el seu moment, han arribat més lluny segons avança el diari ABC. Segons el rotatiu, el govern de Catalunya ha decidit multar a les persones que van cometre irregularitats en el cobrament d'aquesta ajuda i els hi ha demanat la devolució dels diners.


Un dels imam de Reus, alineat amb el corrent salafista, ha amenaçat amb treure a la població musulmana al carrer, "a tota la província de Tarragona", si la Generalitat no rectifica i retira les multes imposades als magribins que havien cobrat indegudament unes prestacions destinades a afavorir la integració, segons explica el diari ABC.
Un 40% dels beneficiaris d'aquestes ajudes són persones immigrades i la majoria, segons l'ABC, d'origen magrebí. El rotatiu explica les possibles picaresques que s'han fet durant aquests anys per cobrar els 420€ d'aquesta assignació. Molts receptors d'aquestes ajudes havien tornat al seu país d'origen, en la majoria dels casos Marroc, sense comunicar-ho a les autoritats, explica el diari. Entre els requisits, s'indica expressament que els beneficiaris d'aquests ajuts poden absentar un màxim de quinze dies, sempre que es justifiqui.
L'imam amb més seguidors de Reus, ha aconsellat als membres de la comunitat musulmana sancionats que no abonin cap multa ni tornin la quantitat exigida per la Generalitat.
Paral·lelament, ha remès una carta a responsables d'alguns organismes, també de l'INEM, en la qual avisa de manifestacions i concentracions al carrer per reclamar la devolució dels diners. El diari ABC, fins i tot, ho titlla "d'amenaça revolta islàmica". "La nostra comunitat -diu- es queixa per la no col·laboració del vostre servei i acusa les autoritats en general d'intentar fer fora els immigrants d'aquest país". "Vostès no ensenyen a la gent quin són seus drets i els seus deures per falta de traductors, perquè vostès no volen gastar diners en contractar a aquests traductors", lamenta en el seu intent de justificar el cobrament indegut per desconeixement de la llei.
A més, assenyala que Espanya està a prop del Marroc "i la gent ha de tant en tant visitar els seus pares i familiars". I segueix: «Senyor..., perdoneu que li digui que la nostra comunitat (homes, dones i nens) sortiran aquests dies per manifestar-se en front de les portes de la vostra oficina fins que se solucioni el problema. Aquesta és la decisió de la nostra comunitat en tota la província de Tarragona".
 Font: DelCamp

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters