diumenge, 11 de març del 2012

Pujol: "hem estat dominats pel bonisme en immigració"

"Consisteix a obrir totes les portes i no demanar que els drets socials i indentitaris de la societat receptora siguin respectats"
Pujol, el dia la presentació del seu darrer volum de memòries



L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha explicat al tercer volum de les seves Memòries (1993-2011) que "realment parlar de la immigració era difícil i compromès". "Quan vaig dir que s'havien de contemplar els drets però també els deures dels nouvinguts respecte a la societat receptora, vaig ser titllat de xenòfob, i no pas per gent poc important o poc representativa", ha assenyalat.

Pujol ha remarcat que "a Catalunya, parlar de la immigració sempre ha estat difícil. Hem estat dominats per un bonisme, en part d'origen difús, marcat pel progressisme polític i ideològic, molt relacionat amb allò que és considerat políticament correcte".

Segons l'excap de l'executiu català, "aquest pensament hegemònic ha frenat la reflexió serena i ha ofegat iniciatives que haurien pogut ser positives, sense que, a la vegada, hagi impedit la reacció de rebuig que hi ha davant la immigració. Quan es tracta d'immigració, s'han d'evitar tant el rebuig, la discriminació i el mal tracte social i humà, com l'actitud d'obertura incontrolada i gens exigent envers els nouvinguts".

L'expresident del Govern ha afegit que "bonisme consisteix a obrir totes les portes i no demanar res a canvi, és a dir, no demanar que els drets socials i identitaris de la societat receptora siguin respectats".

Font: EN

1 comentari:

NELCAT ha dit...

La perspectiva de l'expresident Pujol és raonable i comprensible. El problema, però, és que la positura d'aquest senyor pressuposa una situació de relativa normalitat, és a dir, una situació en què el país receptor acull immigrants de països culturalment similars, en un flux controlable. I això és ben lluny de la realitat.

En qualsevol cas, l'expresident fa bé de criticar el bonisme i el "progressisme".

Respecte de la immigració, voldria afegir el següent:

Àfrica per als africans, Àsia per als asiàtics... Europa per a tothom??? Això és genocidi!!!

"Antiracista" és un eufemisme per antiblanc.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters