dilluns, 30 d’abril de 2012

Les FARC capturen un periodista francès a Colòmbia


Roméo Langlois va ser segrestat dissabte durant un tiroteig entre els rebels i les forces de seguretat del govern. El periodista acompanyava una operació policial contra el narcotràfic

Fotografia del periodista francès capturat, Roméo Langlois / AFPFotografia del periodista francès capturat, Roméo Langlois / AFP
Un periodista francès va desaparèixer dissabte durant un tiroteig entre les Forces Armades Revolucionaries de Colòmbia (FARC) i les forces de seguretat del govern. Roméo Langlois, corresponsal a Colòmbia de la cadena francesa France 24 i del diari 'Le Figaro', acompanyava una operació policial per desmantellar laboratoris de drogues a les selves de Caquetà, al sud de Colòmbia, quan es va iniciar el tiroteig i va ser capturat.

Tres soldats i un oficial de policia van morir en l'atac i quatre soldats van resultar ferits. En un primer moment, a més del periodista, van desaparèixer quatre militars i un policia, que, més tard, van ser trobats en bon estat.

El ministre francès d'Exteriors, Alain Juppé, ha confirmat el segrest i ha assegurat que el centre de crisis del seu govern està investigant el cas "en cooperació amb les autoritats colombianes". D'altra banda, el govern de Colòmbia ha evitat ratificar la captura de Langlois a qui, de moment, encara considera desaparegut. El ministre de Defensa colombià, Juan Carlos Pinzón, ha dit que lamenta els fets i ha exigit a les FARC que "si el tenen, han de respectar la seva vida".

La directora de la redacció de France 24, Nahida Nakad, ha mostrat la seva esperança que Roméo es trobi "sa i estalvi" i ha assenyalat que estan en contacte amb la família. "Sabem que és una regió perillosa. Estem inquiets però tenim confiança en Roméo, que coneix bé la zona i que té molta experiència", ha afegit. 

Font: Ara.cat

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters