dimecres, 1 de febrer del 2012

CCOO i UGT preparen acomiadaments


Josep María Álvarez i Joan Carles Gallego, durant la vaga general del 2010
Josep María Álvarez i Joan Carles Gallego, durant la vaga general del 2010




Les retallades de plantilla han arribat també a CCOO i UGT de Catalunya, que estan preparant mesures per fer ajustaments. La causa és el descens de subvencions de diners públics, una circumstància que ha repercutit sobre els ingressos dels dos sindicats.

Un portaveu de CCOO de Catalunya va declarar al respecte a e-notícies que "efectivament, estem negociant amb la representació sindical dels empleats un ajustament de plantilla", encara que va aclarir que no hi ha xifres d'afectats, "perquè depèn de la negociació que s'està realitzant".

"El problema", va afegir, "és que algunes subvencions ja no existeixen, i amb les quotes dels afiliats no podem cobrir totes les despeses". Va assenyalar que amb les quotes es cobreix una mica més del 50% del cost de l'estructura, sense comptar altres despeses, com programes de formació i activitats similars".

Així mateix, va indicar que "el contingut de l'ajustament no està decidit, i estem intentant arribar a un acord, a una solució pactada, perquè si sempre ho intentem quan es tracta de qualsevol empresa, també ho farem en aquest cas".

D'altra banda, a mitjan 2011 CCOO de Castella-la Manxa va presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 37 llocs de treball dels gairebé 200 que té en aquesta comunitat.

També, un altre ERO ha estat presentat aquest mes de gener per CCOO d'Aragó. En aquest cas, l'ajustament afectarà 123 dels 138 empleats del sindicat durant un període de 45 dies.

Respecte a la UGT, les retallades afectaran Madrid, València, Canàries i Catalunya. A Madrid, el sindicat haurà de cancel·lar alguns serveis, la qual cosa implicarà una reducció dels treballadors que els gestionen. És possible que es produeixin jubilacions anticipades, reducció de salaris i jornades, recol·locació a d'altres àmbits del sindicat i, arribat el cas, acomiadaments, així com no renovació de contractes temporals.

Al País Valencià s'està analitzant la possibilitat de presentar un expedient de regulació d'ocupació que afectaria aproximadament un 10% dels 300 empleats del sindicat, és a dir, uns 30, encara que no hi ha una decisió definitiva. Un altre ERO va ser presentat a mitjan 2011 per UGT a les Canàries, que va suposar l'acomiadament de 14 empleats.

A Catalunya, UGT no ha contestat les peticions d'informació d'e-notícies, de manera que es desconeix el nombre d'afectats. Sí que se sap que és probable que la fórmula adoptada consisteixi a crear una borsa d'ocupació i el pagament d'una primera indemnització per acomiadament d'una vintena de dies per any treballat. Si després d'un cert temps l'empleat acomiadat no ha aconseguit la seva recol·locació, se li abonaria una altra indemnització, en aquest cas de 25 dies per any treballat.
 FONT: E-N
Després de llegir la notícia dels rellotges de Mèndez és curiós llegir aquesta...

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters