dilluns, 27 de febrer del 2012

Nen de 7 anys expulsat de l'escola vuit dies de l'escola culpat sense judici de racista

A Anglaterra, els directors d'una escola van acusar de racisme a un nen de set anys per haver-li preguntat a un company "sos marró perquè veniu d'Àfrica?". La mare va protestar i va assegurar que no hi havia mala intenció en la seva pregunta, però el seu fill va ser inscrit com "racista" a l'escola.
 
L'ofensiva contra el racisme a Anglaterra va tenir la setmana passada un cas molt curiós en una escola de Hull. Tot va començar quan Elliott Dearlove, de set anys, es va interessar pel color de pell d'un company al pati. "¿Sos de color marró perquè veniu d'Àfrica?", Li va preguntar a un alumne negre, una conversa que va ser escoltada per la mestra.
La docent es va sentir escandalitzada i l'hi va explicar a la direcció del centre, que va acabar acusant de racisme al nen a l'entendre que hi havia una motivació racial darrere de la pregunta.
Segons el Daily Mail, minuts després la mare d'Elliott va rebre una trucada en què s'assegurava que el seu fill havia participat "en un incident racista". Hayley White, de 29 anys i treballadora del Servei Nacional de Salut britànic, va abandonar el seu lloc de treball i es va dirigir al centre.
En arribar, els responsables de l'escola li van fer una curiosa petició: havia de signar un document en el qual admetia que el seu fill Elliott era "un racista", segons la crònica que recull La Informació. La mare, que defensa que la pregunta es va realitzar en forma completament innocent, es va negar a fer-ho i va avisar de l'incident a les autoritats i els mitjans de comunicació.
"No es tracta d'un acte de racisme, sinó de la curiositat d'un nen de set anys", va dir White, "ell ​​ni tan sols sap el significat de la paraula racisme".
El col · legi va decidir de totes maneres aplicar la seva "tolerància zero als actes racistes" tot i que la mare del nen negre va assegurar que el seu fill no s'havia sentit ofès per la pregunta d'Elliott.
Segons les autoritats de l'escola, la llei els obliga a registrar "sense excepció" tots els incidents susceptibles de tenir tints racistes, però en aquest cas va aconseguir un efecte contrari. "Ara la gent va dient per aquí que jo he anomenat racista a un nen de set anys", va dir Nicola Allen, la mare del nen suposadament ofès.
Per a les autoritats de Hull, Elliott "no és racista" però van justificar l'actuació del col · legi assegurant que els seus gestors no van fer més que reflectir "un incident que es va identificar com racista per la víctima o un testimoni", com es realitza, normalment en tots els centres educatius del Regne Unit.
Segons dades del Daily Mail, cada any més de 20.000 escolars menors de 11 anys són denunciats per casos d'odi racial o homofòbia per casos tant ridículs com aquest.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters