dimarts, 4 d’octubre del 2011

Rècord de detencions a Cuba, segons un grup dissident

A HAVANA (Reuters) - Cuba va detenir temporalment per motius polítics a més de 500 dissidents al setembre, la xifra mensual més elevada en els últims 30 anys, va dir el dilluns un grup opositor de drets humans a l'illa.

Un informe de la Comissió Cubana de Drets Humans i Reconciliació Nacional, grup il.legal però tolerat, va reportar que el nombre d'arrestos a l'illa va augmentar de 90 el setembre de 2010-563 el mes passat.

"El Govern de Cuba va practicar com a mínim 563 detencions per motius polítics durant el setembre de 2011: la xifra més alta en els últims 30 anys i molt per sobre de la mitjana de 278 detencions mensuals registrats en els 8 mesos anteriors d'aquest any", va revelar.

El Govern cubà considera als dissidents mercenaris a sou del seu enemic Estats Units.

Encara que en els últims mesos cap pres polític ha estat excarcerat, l'agrupació va dir que hi ha actualment uns 63 opositors a les presons.

Entre juliol del 2010 i abril d'aquest any es va produir una reducció en el nombre de presos polítics a causa de l'excarceració de més d'un centenar de dissidents. La majoria d'ells va viatjar a Espanya després d'un inèdit acord entre el Govern de l'Havana i l'Església catòlica cubana.

Segons la Comissió, la majoria dels arrestos són breus per evitar la participació de dissidents en "manifestacions pacífiques".

El president Raúl Castro ha reiterat que no cedirà les places i carrers de Cuba als "mercenaris".

Elizardo Sánchez, portaveu del grup, va informar 2221 arrestos temporals des de començament de 2011. Les Damas de Blanco, majoritàriament familiars de expresos polítics excarcerats, van denunciar haver estat objecte d'assetjament i rebuig de simpatitzants del Govern, cosa que les autoritats rebutgen.


Font

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters