dissabte, 11 de juny del 2011

Indignats i Comunistes

Els indignats que l'15M van prendre les principals places de les ciutats espanyoles semblen haver trobat per fi una ideologia protectora: el comunisme encarnat a Madrid pel camarada Ramon Otero, de 80 anys, els discursos els suggestionen.
Els joves creuen que els descobreix alguna cosa nova. Però el camarada Román repeteix la dialèctica comunista, línia Stalin. Només li falta reclamar la "dictadura del proletariat", encara que dissimula parlant de la "voluntat punitiva dels indignats", el que és gairebé igual.

L'admiració cap al camarada delata el desconeixement dels indignats de la història, i la seva falta de lectures veritablement revolucionàries.
Per exemple, se'ls pregunta per la URSS, 1922, per Berlín, 1989, o per El Capital de Marx, i no saben què respondre.
Però descobreixen instintivament el marxisme-leninisme, paradoxalment pacifista i amorf, encara que no compartit pels antisistema, que ja comencen a inquietar-se.
Marx va definir la lluita de classes, i Lenin va instaurar un partit elit per aixafar els explotadors. Els indignats ho ignoren. Per això el camarada Román és vist com un profeta quan reclama els soviets sense anomenar-los.
A part de queixar-se de la democràcia, Román demana càstigs per als banquers, expropiar els rics, que es nacionalitzin els béns productius, fins i tot habitatge i canvi de sexe gratis. Altres afegeixen demandes més immediates: haixix i cocaïna lliures, pagades per l'Estat.
Vistos així, els indignats tindrien futur ingressant en organitzacions que prometen impossibles. Omplirien de militants el Partit Comunista i també les neomarxistes Joventuts Socialistes, piscifactoria de Zapateros.


Hauríem de proposar una manifestació a favor de la legítima representació del poble de Catalunya, que és el seu Parlament
                                        


  


1 comentari:

Anònim ha dit...

És clar, amic meu. L'acampada hippy feia pudor roja des del principi.

Una salutació.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters