dijous, 30 de juny de 2011

La plaça Catalunya ja és lliure

La factura de l'acampada: 240.000 euros i 75 tones de brossa 

L'Ajuntament de Barcelona xifra els danys provocats pels 'indignats' a la plaça de Catalunya. Caldrà reconstruir el terra i les zones enjardinades. El pressupost no inclou les estàtues malmeses. 650 policies i 140 operaris de la neteja han participat en l'operació

Operaris de BCNeta recollint les deixalles després que han quedat a la plça Catalunya un cop desallotjats els últims acampats / M.C.
Una acapada s'emporta les seves coses sota la mirada dels Mossos / AFP
Un 'indignat' s'emporta un company en una cadira de rodes / AFP 
 
 
 
 
 
 
 
 
Els equips de neteja han treballat fins les 5.30 a la plaça Catalunya / AFP
650 agents han desallotjat sense incidents 163 acampats / AFP
Un jove surt de la plaça de Catalunya amb el matalàs / AFP
 
Tres Mossos s'emporten una noia acampada a la plaça / AFPL'Ajuntament de Barcelona ha valorat, aquest matí, en 240.000 euros els desperfectes ocasionats per l'acampada que es va instal·lar a la plaça Catalunya el 16 de maig. La portaveu en funcions del govern local, Assumpta Escarp, ha explicat que s'haurà de reconstruir part del terra de la plaça i algunes de les zones enjardinades, així com netejar a fons tota la plaça per restablir la imatge habitual de l'indret després que aquesta matinada s'hagin desallotjat els últims 150 resistents del moviment. Escarp ha matisat que en aquest càlcul no s'hi ha pogut incloure encara el valor de les estàtues que s'han malmès, atès que els responsables de l'àrea de Patrimoni encara estan valorant els desperfectes. La factura final, doncs, serà més elevada.
Les xifres dels Mossos
D'altra banda, el director dels Mossos, Manel Prat, ha confirmat que s'han fet 163 identificacions, que són de persones de 19 nacionalitats diferents; 56 dels detinguts tenien antecedents. També ha dit que es van recollir 75 tones de brossa, i que 140 operaris de la neteja van intervenir en la operació, amb 29 camions i 5 camions compactadors.
El dispositiu va començar a les 2 de la matinada i va acabar a les 5:15 hores.

56 dels desallotjats de la plaça de Catalunya tenen antecedents policials

El director dels Mossos desmarca els últims acampats del moviment del 15-M i diu que tenen un "perfil de marginalitat". Ha definit l'operació de la nit com a "neta i dimensionada" 
El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha qualificat aquest matí els últims acampats que quedaven a la plaça de Catalunya, i que n'han estat desallotjats aquesta matinada, de "desvinculats del moviment del 15-M i persones amb un perfil de marginalitat". Segons ell, aquestes persones van des de sensesostre fins a persones amb problemes psíquics. De les 163 persones identificades, 56 tenen antecedents. Els 163 identificats són de 19 nacionalitats diferents.
Prat ha definit en roda de premsa la operació d'aquesta nit com a "neta i dimensionada" i ha explicat que, tot i que sabien que els acampats eren pocs, no sabien fins a quin punt podien reaccionar de forma violenta.
El cap dels Mossos també ha dit que es van recollir 75 tones de brossa, i que 140 operaris de la neteja van intervenir en la operació, amb 29 camions i 5 camions compactadors.
El dispositiu va començar a les 2 de la matinada i va acabar a les 5.15 hores. Segons Prat, estava preparat des de la setmana passada. El director dels Mossos també ha dit que l'Ajuntament va intentar mantenir el diàleg amb els acampats, però que ahir al migdia ja es va veure que no volien col·laborar.Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters