dimecres, 29 de juny del 2011

Els quatre líders vius dels khmers rojos rebutgen les acusacions de genocidi...


Phnom Penh

Comença el judici contra els líders del khmers rojos a Cambodja

Actualitzat a les 09:29 h   27/06/2011
-

Jornada històrica per a la justícia internacional. A Cambodja ja ha començat el judici contra els quatre líders dels khmers rojos que encara són vius. Es tracta de tres homes i una dona que van formar part de la cúpula encapçalada pel sanguinari líder khmer Pol Pot. Se'ls acusa, entre altres càrrecs, de genocidi, crims de guerra i crims contra la humanitat. Entre el 1975 i el 1979, el règim de Pol Pot va matar prop de dos milions de persones.

Els quatre dirigents dels khmers rojos que encara viuen han començat a ser jutjats pels crims comesos per l'organització maoista de Pol Pot fa més de tres dècades a Cambodja.

La cúpula encapçalada pel líder dels khmers rojos, que van causar la mort de prop de dos milions de persones, s'enfronta a les acusacions de crims contra la humanitat, crims de guerra, homicidi i genocidi. 
Envellits i abandonats per les hosts de guerrillers a les quals van ordenar polvoritzar el país, els quatre líders dels khmers rojos han rebutjat les acusacions que se'ls imputen.

El judici durarà quatre dies, i hi assisteixen també com a públic víctimes de tortures del règim i familiars. Entre 1975 i 1979, el règim khmer va matar més d'un milió i mig de persones, una quarta part de la població, als anomenats "camps de la mort".

El líder del moviment, Pol Pot, va morir fa 14 anys. Aquest és el segon judici que se celebra al Tribunal Extraordinari de Cambodja, finançat per les Nacions Unides. A l'anterior es va condemnar a 35 anys el responsable de la mortal presó S-21.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En casos com aquest se sol considerar que un moviment "legítim" en favor de la "justícia social" comet "excessos" o esdevé "corrupte".

Gairebé mai es considera el comunisme com a una ideologia inherentment aberrant i que per tant aquest tipus de conseqüències no són excepcionals, sinó les més lògiques.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters