dijous, 7 de juliol del 2011

Neix 'Andalus Press', el primer diari dirigit al col·lectiu àrab a Espanya

El diari setmanal 'Andalus Press' ha sortit aquest divendres al carrer com a primer mitjà d'informació general d'Espanya dirigit a un milió de potencials lectors de parla àrab residents a Espanya.
   La publicació és gratuïta i cada divendres es repartiran 50.000 exemplars a tot l'Estat des d'associacions de diversos tipus, comunitats musulmanes, i a les portes de les mesquites i els consolats.
   El rotatiu pretén omplir l'"enorme" buit dels mitjans de comunicació en àrab dirigits al milió de marroquins que viuen a Espanya --gairebé la meitat a Catalunya--, tot i que no només s'informa sobre el Marroc i està dirigit al lector en àrab en general.
   El fundador i director, Said Ida Hassan --corresponsal durant set anys a Espanya-- ha declarat a Europa Press que, a més d'informar, pretenen ser "locomotora de la democratització del Marroc i bandera de lluita per als drets dels 5 milions de marroquins a tot el món".

PRÒXIMS OBJECTIUS
   'Andalus Press' pretén acabar publicant diaris com aquest adaptats als altres països amb més marroquins immigrats --Itàlia, França, Holanda i Bèlgica--, i mantenir per a tots aquests lectors una mateixa versió de la revista electrònica en àrab ja creada el 2010, andaluspress.com.
   Ida Hassan també ha explicat que l'objectiu immediat és publicar un diari de paper bilingüe àrab-català, i un altre àrab-castellà.
   El nou diari 'Andalus Press' està editat per Andalus Media International Consulting, la primera agència hispanoàrab de mitjans i comunicació i especialitzada en continguts informatius sobre Espanya.
   Els mateixos editors han creat paral·lelament la Instància Internacional dels Marroquins Expatriats, una organització trasnsacional amb 150 intel·lectuals residents a l'estranger, que han enviat un memoràndum al rei alauita en el qual demanen una reforma constitucional on s'inclogui una monarquia "parlamentària, democràtica i social", i que permeti els marroquins de l'estranger votar a les eleccions del seu país d'origen i del seu país de residència.

Font

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Reino de León, no, Reino de Galiza es lo que era en realidad. Que la capital estuviese en León no significa que el Reino fuese de tal ciudad. Ese error y su posterior falsificación histórica han sido las delicias del facherío españolista para negar a Gallaecia como nación Y como reino.

proucomunisme ha dit...

Grácias por aclarir el tema, ahora mismo edito y quito el mapa.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters