dimecres, 27 de juliol del 2011

Quins són els països més perillosos per les dones?

Violència domèstica, abús sexual, mutilacions, tortura i un nul accés a qualsevol possibilitat de seguretat social fan d'aquests països territoris inhòspits i degradants per a la integritat de les dones.
Veient aquests països no és d'estranyar que el rànquing de violència de gènere el guanyi gent procedent d'altres països.

representacion grafica de violencia contra las mujeres


Pràctiques religioses, severes tradicions, denigrants condicions socioeconòmiques o simple crueltat de gènere són alguns dels factors que determinen la seguretat per a les dones en un país. A partir d'aquestes premisses i tenint en compte la violència dirigida en contra d'elles, l'extrema pobresa que han d'enfrontar o la manca absoluta d'un sistema de salut que vegi per elles, la Thomas Reuters Foundation, a través de la seva nova organització TrustLaw Woman , es va donar a la tasca de publicar un rànquing en el qual s'identifica als països més perillosos per a la integritat de les dones:


5) Somàlia



En una nació social i econòmicament devastada, els segments més vulnerables de la població són, invariablement, els nens i dones. A Somàlia les dones no només s'enfronten el risc d'una agressió sexual de manera quotidiana, sinó que també estan exposades a mutilacions d'òrgans sexuals (vinculades a tradicions tribals o fanatisme religiós) i el seu accés a un sistema de salut és nul (si una dona s'embarassa en aquest país té 50% de probabilitats de morir durant el part).


4) Índia

imagen de una mujer en la india

Un dels països més poblats i amb més riquesa cultural al món, també és un dels més amenaçants per a les dones. Violència domèstica, sexisme i l'agressió quotidiana (inclosos múltiples assassinats que es registren anualment) li han valgut a l'Índia el quart lloc d'aquest poc decorós llistat.



3) Pakistan


 imagen de mujeres en pakistán

Tràfic de dones, violència domèstica i agressions físiques en contra i la població femenil del Pakistan, van impulsar als 213 experts en problemàtiques de gènere que integren TrustLaw Woman a ubicar aquest país com el tercer més perillós del món per a les dones.



2) Congo


mujeres en el congo
La indignant violència sexual que es registra diàriament a la República Democràtica del Congo fa d'aquest país africà el segon lloc del rànquing. Es calcula que cada any més de 400,000 dones pateixen violacions sexuals al Congo, un país amb 60 milions d'habitants.



1) Afganistan

escena de violencia contra mujer en afganistan

Un país amb una històrica inèrcia de violència contra les dones (tradició accentuada per l'ex-govern talibà), l'Afganistan es destaca, entre altres coses, per alts nivells de violència domèstica, discriminació contra les dones i fins i tot mutilació genital. Per TrustLaw Woman Afganistan és el país més perillós del món per a la dones.





Feministes, on sou?

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters