dimecres, 13 de juliol del 2011

Detingudes un grup de romaneses amb 96 detencions i 390 denúncies

Detingudes les quatre dones que més robaven a turistes a Barcelona 

Totes elles acumulen 96 detencions i 390 denúncies

Cada matí es reunien a la rodalia de la parada de metro d'Artigues - Sant Adrià de Besòs. Allà, sis dones, d'origen romanès, d'entre 18 i 28 anys, es repartien les funcions per suposadament robar a turistes. Els Mossos han detingut quatre de les noies que formaven part d'un grup criminal molt actiu a Barcelona i ja en tenen identificades dues més que encara no ha entat arrestades.
Els Mossos expliquen que el grup de dones havia convertit en una feina els furts a turistes i era una manera de guanyar-se la vida il·lícitament. Amb el nou Codi Penal a la mà, els Mossos van iniciar una investigació per tal de poder-los imputar el delicte de grup criminal.
Es tracta d'una modalitat delictiva formada per més de dues persones amb "caràcter estable o per temps indefinit, que de manera concertada i coordinada es reparteixin diferents tasques o funcions amb la finalitat de cometre delictes, així com de portar a terme la perpetració reiterada de faltes", diu l'article 570  del Codi Penal.
Amb aquest delicte, els jutges poden dictar més mesures provisionals de presó tot i que les quatre detingudes han quedat en llibertat amb càrrecs.
Val a dir, que les sis imputades tenien una activitat intensa i continuada ja que acumulen un total de 96 detencions, 390 denúncies i 1.101 identificacions realitzades durant els múltiples dispositius preventius que els Mossos realitzen en els principals punts turístics de la ciutat per minimitzar l'acció dels delinqüents multireincidents.
El grup està format per 6 dones, quatre de les quals van quedar detingudes dimecres passat, 6 juliol, i dues més estan pendents de ser detingudes durant els propers dies. En tots els casos, la Fiscalia els ha imputat el delicte de grup criminal.
Arran de l'entrada en vigor del nou Codi Penal, el passat 24 de desembre, els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Ciutat Vella van iniciar una minuciosa i exhaustiva investigació sobre un grup de furtadores que actuen reiteradament en diferents zones turístiques de la ciutat, posant en pràctica el mètode de les "carpeteres".
La detenció d'aquest grup de furtadores per un delicte de grup criminal suposa un pas significatiu per combatre el furt a Barcelona i a la resta de Catalunya, ja que aquest delicte pot suposar l'ingrés a presó (de 3 mesos a un any de presó), segons fonts dels Mossos.
Diu la policia de la Generalitat que "la lluita constant contra el petit delicte i els delinqüents multireincidents que fan del furt la seva principal font d'ingressos continua sent una de les prioritats" del cos.
En el cas investigat, el modus operandi utilitzat per les detingudes consisteix a apropar-se a les víctimes fent-se passar per sordmudes, demanant diners per col·laborar en el finançament d'algun projecte, com pot ser la construcció d'una escola o qualsevol argument a favor dels infants que necessiten ajuda.
En el moment en què la víctima està firmant un full d'inscripció, aprofiten que està distreta per furtar-li qualsevol objecte que estigui al seu abast: mòbils, moneders, carteres, càmeres.
Fruit d'aquesta investigació, els Mossos de la comissaria de Ciutat Vella han pogut comprovar que les ara detingudes, cinc d'elles amb domicili a Badalona i una a Santa Coloma de Gramenet, es reunien cada matí a la rodalia de la parada de metro d'Artigues - Sant Adrià, i posteriorment es desplaçaven en transport públic a diferents punts de la ciutat de Barcelona, on es distribuïen per actuar.
Sempre escollien zones turístiques, ja que en la majoria de fets les víctimes són turistes.
La forta pressió policial contra els furtadors professionals que actuen a Barcelona ha comportat que des de principis d'any es continuï registrant un descens en el nombre de furts comesos a la ciutat de Barcelona, segons asseguren els Mossos.
 Notícies relacionades: un català fa fora del metro a dos carteristes

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters