divendres, 1 de juliol del 2011

Els indignats de Mallorca agredeixen un sense-sostre

Ingressat a l’UCI un sense sostre atacat per lúmpens de la plaça d’Espanya

Quatre persones han estat detingudes, entre elles un menor. Els presumptes agressors dormen amb els indignats però eren marginats pels acampats del 15-M

Ander Zurimendi | 29/06/2011
La Policia Nacional té molt avançada la identificació de dos dels agressors, però encara no han estat detinguts. Foto: V.Vasilev
La Policia Nacional té molt avançada la identificació de dos dels agressors, però encara no han estat detinguts. Foto: V.Vasilev Un ciutadà sense sostre ingressà ahir en estat crític a l'UCI de Son Espases, després que un grup de joves de perfil lumpen li llançassin pintura líquida per damunt i s'ofegàs en beure'n.

L'agressió tingué lloc a la plaça Espanya, dimarts devers les 4.30 hores. Fou aleshores quan un grup de dos o tres joves que acampen a la plaça (però que han estat rebutjats i marginats des del principi pels membres del 15-M) hauria començat a fer befa d'una persona sense sostre. Aquest ciutadà, de nacionalitat alemanya i de 41 anys, dormia en terra just darrere el quisc de premsa.

Els insults l'agafaren per sorpresa i, abans que es pogués aixecar, els agressors li haurien tirat damunt tres poals de pintura. La víctima, no només patí diversos cops pels poals, sinó que s'empassà part de la pintura líquida que li havien llançat a la cara.

Una jove del moviment 15-M, que casualment estava desperta en aquell moment, sentí els crits i sortí a guaitar per veure què passava. En observar l'agressió, telefonà a l'112. La víctima fou traslladada tot d'una a l'hospital de Son Espases, on el mantenen sedat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El pronòstic, en tancar aquesta edició, era "greu".

Commoció entre el 15-M
L'agressió commocionà i indignà, a parts iguals, els joves del 15-M. No debades, un portaveu autoritzat de l'acampada denuncià que els autors de l'agressió haurien estat "dos o tres" joves que acampen en un cap de cantó de la plaça d'Espanya. Si es mantenen apartats del col·lectiu, és, precisament, perquè han estat rebutjats pel moviment 15-M. "Són uns lúmpens, que no fan res. No sabem per què vingueren a aquesta plaça a part de per fer-la i engatar-se cada vespre", assegura aquest portaveu de l'acampada de Palma.

Tant la jove testimoni dels fets com la resta d'acampats facilitaren a la Policia Nacional tota la informació de què disposen dels agressors. El cos policial, a darrera hora d'ahir, encara no havia pogut detenir els atacants. Tot i així, el delegat del Govern, Ramon Socias, assegurà que la identificació de dos dels autors "està molt avançada". Les detencions, per tant, es podrien registrar en les properes hores. Per part dels acampats, ahir vespre havien de decidir de quina manera podien fer fora aquell tipus d'elements provocadors. També apostaren per incrementar l'autovigilància.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters