dijous, 14 de juliol del 2011

La ciutat de Lleida a punt d'entrar en estat d'excepció: una onada de delinqüència, caos i violència assetja la ciutat

En les últimes setmanes, Lleida ha estat l'escenari d'episodis impensables anys enrere.

Bandes organitzades de delinqüència,
tràfic de drogues al mig del carrer,
pisos que operen com autèntiques indústries clandestines de prostitució i explotació sexual,
atracaments i pillatges a comerços,
estirament de bosses i robatoris indiscriminats a punta de navalla,
intimidacions a ciutadans,
insults, agressions verbals i coaccions a vianants,
oposar resistència i agressió a l'autoritat quan els agents han de fer escorcolls,
incivisme,
brutícia,
contaminació acústica desmesurada,

El que ha fet vessar el got ha estat els episodis de descarada violència amb què la comunitat d'immigrants negres ha atacat els agents de la Guàrdia Urbana en les últimes setmanes. Una situació que passa de la resistència passiva a una clara declaració de guerra d'aquest col·lectiu contra els agents, contra l'ajuntament i contra la convivència, l'harmonia social i el correcte funcionament de l'estat de Dret on ells havien vingut a viure.

Els veïns del barri vell, que fa anys ha estat envaït per allaus d'immigrants de color, estan desbordats. La representant veïnal l'altre dia sortia a el programa Els Matins reconeixent que comerciants i veïns viuen amb por, amb pànic, davant la inseguretat i les amenaces que reben.

Però per si això no fos poc, Lleida s'enfronta aquests dies a un violador d'origen africà que ja ha violat dues noies en un dia, aquest segon cop en un indret ben cèntric, i que està estenent el pànic entre la població.

Els Mossos investiguen una segona violació ahir a Lleida

No descarten que l'autor sigui el mateix home que va agredir sexualment una jove a la partida de la Mariola poques hores abans

  • 1
Els mossos d'esquadra...
Els mossos d'esquadra, ahir, a la zona de la primera agressió.
Els mossos d'esquadra, ahir, a la zona de la primera agressió.
Itmar Fabregat
| Lleida
Els mossos d'esquadra investiguen una segona violació comesa dimecres a la ciutat de Lleida, després que dimecres a la tarda una jove denunciés que un home la va agredir sexualment a la partida de la Mariola. La segona víctima és una altra noia que ha denunciat que va ser agredida a les dos de la matinada a la zona de l'Escorxador.

La policia catalana no descarta que el presumpte autor d'aquests fets sigui la mateixa persona. Segons la descripció de les víctimes, es tractaria d'un home d'origen africà, d'entre 25 i 40 anys, i 1,50 metres d'alçada, que no parla espanyol.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha condemnat avui amb contundència les violacions i ha destacat que els mossos d'esquadra, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, intenten localitzar l'agressor amb un ampli dispositiu. En aquest sentit, Ros ha assegurat que esperen que gràcies a la descripció proporcionada per les víctimes el presumpte agressor pugui ser detingut aviat.

Diari Segre.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters