dijous, 7 de juliol del 2011

Comerciants del centre de Barcelona demanen perseverar en la lluita contra el top manta




Els comerciants del centre de Barcelona han reclamat a l'Ajuntament perseverança en la lluita contra el top manta, després del dispositiu de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant il·legal que ha tingut lloc aquest primer cap de setmana de rebaixes d'estiu.

 
En declaracions a Europa Press, el president de l'eix comercial Barnacentre, Javier Cottet, ha reclamat aquest dimarts que "no es facin actuacions amb vista a la galeria" sinó durant tot l'any, i ha demanat actuar en origen a Badalona i al port contra els operadors que vénen els productes procedents de l'Àsia.
 
El top manta és, per a Cottet, "un problema molt gran" de competència deslleial als comerciants que paguen els seus impostos, que dóna una imatge dolenta davant el turisme i de inseguretat, ja que "treballen en entorns mafiosos i perillosos, a vegades violents".
 
En els últims mesos alguns agents de la Guàrdia Urbana han patit lesions en operatius contra la venda ambulant, i els propis comerciants expliquen que són respostos amb actituds violentes quan demanen als top manta que no es posin davant les seves botigues.
 
Per tot això, Barnacentre ja ha demanat per carta mesures a l'exalcalde, Jordi Hereu, al nou primer edil, Xavier Trias, i als caps dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana.
 
El president d'Amics del Passeig de Gràcia, Luis Sans, ha rebut amb satisfacció l'operació del cap de setmana i el fet que hagi estat una de les primeres accions de Trias, tot i que el bipartit d'Hereu "també s'ocupava" d'això.

IMPOSSIBLE D'EVITAR

Sans ha insistit que han de consolidar-se els operatius, però ha reconegut que "la lluita és impossible de guanyar absolutament", cosa que ha comparat amb la delinqüència, que també veu impossible d'eradicar.
 
Des de La Rambla, el gerent d'Amics, Veïns i Comerciants del passeig, Xavier Massip, ha afirmat que el top manta és "puntual" al passeig, però ha valorat positivament totes les accions encaminades a eradicar-lo.
 
Ha reconegut que en la part del passeig més pròxima a la plaça de Catalunya s'han donat "ocupacions puntuals" de venedors aprofitant que durant l'acampada dels 'indignats' va baixar la presència policial visible, cosa que també ha constatat Barnacentre.


Font

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters