dimarts, 8 de novembre del 2011

IU pacta amb l'MSR

Esquerra Unida es queda sense suports a Extremadura. Els comunistes han 'tirat' del partit nacionalista Moviment Social Republicà per completar llistes per a les municipals



Problemes per IU a Extremadura. La manca d'afiliació, unida a la poca iniciativa dels militants per formar part de les llistes, ha provocat que el partit hagi hagut de recórrer a membres del partit nacionalista Moviment Social Republicà per poder presentar candidatura en diversos municipis. Segons ha pogut saber El Confidencial Autonòmic, la necessitat per part dels comunistes de buscar nous socis per completar les seves llistes ha vingut provocada per la ruptura que 'Els Verds' han fet amb IU, tant a Extremadura com en altres regions, com Madrid o Aragó. Per aquest motiu, des de la direcció d'Esquerra Unida han iniciat una ronda de contactes amb agrupacions més petites per aconseguir un nombre suficient de persones disposades a completar candidatures. Especialment fructífera va ser la reunió entre el coordinador general d'IU, Cayo Lara, amb el seu homòleg del partit 'ultra' Moviment Social Republicà a Saragossa. En la trobada, els dos dirigents van pactar "suports puntuals" de cara a les eleccions del 22 de maig. Davant la situació d'IU a Extremadura, el partit ha decidit fer valer aquest acord amb la formació nacionalista i incloure a diversos dels seus militants en una sèrie de llistes electorals en diversos municipis de la regió. Moviment Social Republicà va ser fundat el 1999, i el seu líder en l'actualitat és Juan Antonio Llopart, defensor d'idees homòfobes i racistes, influït pels escrits de Gregor Strasser, membre de l'anomenada "ala esquerrana" del Partit Nacionalsocialista Alemany. Diferents associacions han sol · licitat la seva il · legalització per promoure l'odi i la xenofòbia.

Seguidors del MSR es presenten com a Grup Verd liderats pel ecologista Jesús Vallès
Una candidatura presentada sota la marca Els Verds-Grup Verd per concórrer a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Saragossa acull a nombrosos seguidors d'un partit d'extrema dreta: el Moviment Social Republicà (MSR). La llista està encapçalada per l'ecologista Osca Jesús Vallès, que es nega a posar «etiquetes» als seus components però reconeix ser simpatitzant d'aquesta formació ultra.
A més, un dels seus membres-el que ocupava el número cinc-ha denunciat davant la junta electoral de zona de la capital aragonesa que, tot i que les seves dades apareixen a la llista, ell no ha acceptat «figurar en cap candidatura, i menys en la corresponent als Verds-Grup Verd », de manera que ha sol · licitat que se li doni de baixa en la mateixa.
Aquests fets han estat denunciats per una altra candidatura ecologista, la dels Verds d'Aragó, que es presenta a les eleccions municipals i autonòmiques sota la marca Ecolo Verds i que és el partit al qual pertany la persona que ha presentat la denúncia davant la junta electoral . «A Espanya hi ha uns 60 partits que porten el terme 'verds' en el seu nom, i entre tanta gent hi ha molta diversitat», expliquen des de Els Verds d'Aragó.
Aquest ball de denominacions fa possible que Vallès, que durant anys ha militat en el moviment ecologista aragonès i que en els últims temps s'ha acostat al MSR, hagi aconseguit del responsable legal de la marca Els Verds-Grup Verd l'autorització per concórrer als comicis del 22 de maig sota aquestes sigles.
Després de Vallés, el segon de la candidatura a l'Ajuntament de Saragossa és una dona que va ser de nombre 13 en la llista del Moviment Social Republicà a les europees de 2009. I el tercer, a més de ser el delegat a Aragó d'aquest partit ultra, va ser processat per pertànyer al grup neonazi Blood & Honour, encara que finalment va resultar absolt.
A més, els números 6, 12, 13, 16 i 25 de la llista dels Verds-Grup Verd al Consistori saragossà també han concorregut en altres comicis pel MSR o per altres partits d'ultradreta com Democràcia Nacional.
Aquests fets han portat a Els Verds d'Aragó a denunciar que la candidatura Grup Verd és «una llista blanca de l'extrema dreta a Saragossa». Aquesta formació ecologista assegura que hi ha més persones que han prestat els seus dades a aquesta suposada candidatura 'verda' sense saber quin era el seu veritable naturalesa, per la qual cosa demanen a aquests possibles afectats que es posin en contacte amb ells. També demanen anul · lar la candidatura.
 
«Som ecoidentitaris»

Vallès va atendre ahir a aquest diari per rebutjar que la seva candidatura a Saragossa sigui una llista encoberta d'extrema dreta. «Nosaltres no etiquetem ningú i incloem a tothom, si hagués de definir la nostra ideologia diria que som ecoidentitarios», va explicar. El cap de llista de Grup Verd a la capital aragonesa va reivindicar que l'ecologisme ha de ser «transversal» i per tant «no només d'esquerres».

Vallès va admetre que «alguns» dels membres de la seva candidatura són «nois que han pogut cometre cap error» i va reconèixer que «hi ha coses d'ells" que no li agraden, però va defensar que el MSR és un partit legal i que per tant el grup Verd també ho és. «Nosaltres no tenim imputats en les llistes com altres», es va defensar aquest ecologista.

Actes pronazis. El delegat del MSR a Aragó, Francisco Javier Bueno, apareix en diversos fotos en un acte d'homenatge a Alemanya al jerarca nazi Rudolph Hess.


El partit Ecolo-Verds impugna la candidatura verda que inclou neonazis.

El portaveu d'aquesta formació ha responsabilitzat Jesús Vallès, que encapçala la llista, d'haver incorregut en un frau de llei.La formació Ecolo-Verds han impugnat avui davant la Junta Electoral de Zona de Saragossa una llista a l'ajuntament de la capital aragonesa amb les sigles Els Verds-Grup Verd, en entendre que inclou a diversos neonazis del Moviment Social Republicà (MSR).
Així ho ha confirmat aquest dimecres en roda de premsa un portaveu dels Ecolo-Verds, Jorge Luis, que ha responsabilitzat l'antic conservacionista que encapçala la llista, Jesús Vallès, d'haver incorregut en un frau de llei, en incorporar a la seva llista militants ecologistes sense informar-los de la presència de membres del MSR.
Segons aquest portaveu, dos dels conservacionistes inclosos per Vallès en la seva candidatura ja han anunciat la seva decisió de no formar part de la llista i s'han dirigit a la Junta Electoral per comunicar-ho, i esperen posar-se en contacte amb la resta en les pròximes hores per informar-los de la situació.
Jorge Luis ha explicat que aquesta «llista blanca de l'extrema dreta» es deriva de l'adscripció de Jesús Vallès al MSR, després d'abandonar el partit Els Verds-SOS Naturalesa, que ell mateix va crear, en promoure «unilateralment» una manifestació en defensa del ós en la qual va utilitzar el nom 'Els Verds' sense autorització.
La seva antiga responsabilitat com a secretari del partit dels Verds-SOS Naturalesa li ha permès disposar, segons ha afegit, de documents d'identitat i de contactes per incorporar a la seva llista a ecologistes amb els que va tenir alguna relació.
En la demanda presentada, s'assegura que Vallès es va servir l'engany per incloure'ls en la seva llista en no informar-los que compartien candidatura amb membres d'una formació d'extrema dreta.
Segons Ecolo-Verds, el número dos de la llista l'ocupa una dona que va formar part de la candidatura del MSR a les europees de 2009, i el tercer és el delegat d'aquest moviment a Aragó, processat per pertànyer al grup neonazi Blood & Honour , encara que finalment va ser absolt.
El portaveu de Ecolo-Verds, que ha estat recolzat en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació per membres d'Ecologistes en Acció i de la Plataforma Antifeixista de Saragossa, ha afegit que l'objectiu del seu partit no només és denunciar el frau, sinó tractar d'impedir una possible relació del moviment verd amb l'extrema dreta.
Ecolo-Verds es van posar en contacte dies enrere amb el responsable legal de la marca Els Verds-Grup Verd, Esteban Cabal, perquè retirés el seu suport a Jesús Vallès, encara que la seva resposta, segons Jorge Luis, «va ser negativa, restant valor a les afirmacions xenòfobes del MSR i avalant el seu representant »a Aragó.
Per aquesta raó, aquesta formació ha fet una crida «solemne i urgent» a IU perquè trenqui l'acord subscrit amb Els Verds-Grup Verd per a possibilitar la presentació de llistes conjuntes en diverses parts d'Espanya.
En concret, ha denunciat Jorge Luis, Esteban Cabal ocupa el número 23 en la llista d'Esquerra (IU) Unida per l'Assemblea de Madrid.
Ecolo-Verds ha insistit en instar Esquerra Unida a «trencar per coherència i ètica els seus acords amb Els Verds-Grup Verd a tot Espanya i així no emparar de manera indirecta a moviments xenòfobs i racistes com el MSR, que xoquen de front amb els seus postulats bàsics i històrics ».

Font: HERALDO DE ARAGÓN


Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters