dimarts, 29 de novembre del 2011

Tenim les presons plenes d'immigrants!


  • Segons les últimes dades estadístiques publicades per la Generalitat de Catalunya (agost 2010), un 44,92% de la població reclusa a les presons catalanes és estrangera.
http://entrereixes.blogspot.com/2010/11/reinsercio-per-als-inmigrants.html (amb vídeo).


  •  La població reclusa espanyola no para de créixer, i és ja la més alta d’Europa, si be té un índex de criminalitat dels més baixos. Com s’explica?
http://entrereixes.blogspot.com/2010/12/entrevista-un-funcionari-de-presons.html


Els interns estrangers, pel sol fet d’entrar a presó, tenen una sèrie de serveis que al seu país no tenen.
Si jo entrés a la presó d’un país, i dins de la presó, tingués tot el que tenen aquí, i al meu país (al carrer), no ho tinguéssim, els diria als meus amics, familiars, etc., que vinguessin cap aquí, que s’ha acabat el passar-ho malament, s’ha acabat passar gana, s’ha acabat passar fred. I tot això, només per entrar a presó. No cal treballar per a disposar d’aquests serveis.
§     Les xifres revelen que cada vegada és més gran el nombre de reclusos estrangers, que ja supera el 40% de la població reclusa a tot l’estat.
Europa ja no té fronteres. Hi ha moviment d’europeus d’un costat a un altre. Hi ha països dins la Unió Europea en els que no hi deu haver un bon nivell de vida. L’exemple el trobem amb Romania. Ara mateix hi ha molts interns d’aquesta procedència. Àfrica és un altre exemple. Hi ha necessitats que en el seu país no tenen cobertes, i aquí, pel sol fet d’entrar a presó, ja hi venen implícites. Per exemple, metge les 24 hores del dia a la seva disposició, estudis pagats pel centre, menjar tres vegades al dia, dutxa diària, dentista, biblioteca, gimnàs, etc.  I això, només per estar tancat a la presó, no cal que facin cap tipus d’esforç, per a rebre tots aquests serveis. Tots i cadascun d’aquests serveis, al carrer, vull dir fora de la presó, s’han de pagar, mínimament de forma econòmica, això vol dir que s’ha de treballar per a guanyar diners per a poder pagar aquestes necessitats i capritxos.
§     Què es fa amb els immigrants sense papers que delinqueixen? Què creus que s’hauria de fer?
 M’imagino que encara que no tinguin papers, els ingressen a presó si el que hagin fet, està reconegut com a ingrés a presó.
El que jo faria, amb papers o sense, seria que, el que no sàpiga comportar-se, respectar la gent i les costums, i cometi algun delicte, el faria tornar al seu país. Expulsat!
Amb els que tenen papers, es podria fer (tot i que no crec que aquí s’arribi aplicar). El problema ve quan algú no té papers. A on el tornes? No el pots portar a un lloc d’on aquesta persona no en sigui procedent.


Situació presons al 2010

  • El 35% dels presos són immigrants (27.067) 

http://www.minutodigital.com/noticias/2010/03/25/el-35-de-los-presos-en-espana-son-inmigrantes/


Tenen relació la delinqüència i la immigració? La classe política s'entesta a desmentir-ho, però les dadessuperen les pretensions de fer callar la crua realitat: suposen-oficialment-el 15% de la població, però la seva presència en les Cacela representa un 35% del total de presos al nostre país.
  • Des del 2000, els interns espanyols han crescut en 10.700 (19%) personas, en canvi els extrangers en 18.000 (228%).


"Només Grècia ha tingut dins de la Unió Europea un increment de reclusos més gran que Espanya. Fins i tot Itàlia, França i Alemanya, amb més habitants, tenen menys presos que el nostre país ", assenyala un portaveu de Acaip. "Les presons estan desbordades".

El 60% dels presos empresonats a Espanya en l'última dècada són estrangers

La població reclusa s'ha disparat un 70% a Espanya en l'última dècada, un creixement fonamentat sobretot en el gran augment del nombre de presos estrangers.
 
Marroquins i colombians, predominants

Les presons espanyoles alberguen presos de més de 80 nacionalitats. Les colònies més nombroses són, en aquest ordre, els marroquins, els colombians, els algerians i els romanesos, que han crescut un 150% en cinc anys.


violència masclista

El nombre d'estrangers empresonats per violència masclista ha crescut en els últims anys. Ara hi ha 6751 homes a la presó per aquest delicte, dels quals 1583, és a dir, el 24%, són immigrants.
   

  • Un pres costa 88 euros/dia

http://www.adn.es/local/barcelona/20100315/NWS-0218-adn.html

Les presons catalanes tenen 15.525 reclusos | El lloguer de tres nous centres penitenciaris ha disparat la despesa de Justícia

Un pres li costa 88,29 euros al dia al departament de Justícia de la Generalitat. I a les presons catalanes hi ha més de 10.500 interns.

El perfil del pres a Catalunya: home (92%) espanyol o català (56,6%)  

 

  • 27.000 presos extrangers  X  88 euros/dia  X 365 dies = 867.240.000 €/any (només presos extrangers) 
És interessant llegir l'estudi que va fer Comissions Obreres alertan que més immigració: més delinqüència i més atur.
    La solució segur que la trobaria en Joe Arpaio ben fàcil. Catalunya necessita més gent com ell!                                                                                                                                                                           

    Aquest blog és

    Aquest blog és

    Contador web

    Vist des de...

    free counters