dilluns, 7 de novembre del 2011

Mafia peruana

Detenen set persones per una desena de robatoris en immobles i comerços als voltants de Barcelona

L'operació es va precipitar quan els Mossos van saber que un d'ells estava planejant un assassinat al Perú

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones per robatoris en immobles i comerços a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un d'ells amb violència i intimidació. L'operació, que va començar el passat juliol amb la identificació de sis persones de nacionalitat peruana que habitualment feien robatoris amb força a domicilis, es va precipitar quan els Mossos d'Esquadra van saber que un dels detinguts, José Luis Q. C., havia encarregat un assassinat a un sicari al Perú, a canvi de 3.000 dòlars. Les detencions es van fer entre el 25 i el 28 d'octubre per evitar l'assassinat i la transferència dels diners.

La primera onada de detencions es va fer el dia 25. Es va detenir Juan Carlos M. O., de 33 anys; Ricardo L. B., de 30 anys i Frank Antonio E. G., de 22 anys, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, moments després d'haver comès un robatori en un domicili. La detenció va permetre recuperar tots els objectes sostrets i poc després es va detenir una treballadora domèstica del mateix immoble, Maria Zaila Z. H., de 46 anys, per haver facilitat informació i les claus per accedir a l'habitatge. Els tres homes van ingressar a la presó i la dona va quedar en llibertat amb càrrecs. 

Tres dies més tard, el dia 28 d'octubre, es van detenir dues persones més, José Luis Q. C., de 32 anys, i Juan Alberto A. M., de 25 anys. 

Les detencions es van produir quan es disposaven a cometre un robatori amb violència i intimidació en un establiment comercial de Sant Martí. Una tercera persones es troba en recerca i captura. En aquesta ocasió comptaven també amb l'ajut d'una treballadora de l'establiment, Shira Jazmin O. P., de 25 anys, que també va resultar detinguda. Els dos homes van ingressar a presó provisional i la dona va quedar en llibertat amb càrrecs.

 Entre tots els detinguts, acumulen deu robatoris amb força i un amb violència i intimidació.

Tres dels casos es van produir a Barcelona, dos a Sant Boi de Llobregat, dos a Cerdanyola del Vallès, un a Granollers, un a Vilanova i la Geltrú i un darrer a Reus. Els arrestats accedien als habitatges obrint la porta amb el mètode de palanca, excepte en els casos que disposaven de les claus del domicili amb la complicitat de treballadores domèstiques. 

Després d'aquestes dues darreres detencions s'han realitzat dues entrades i escorcolls als domicilis que ocupaven el detinguts a Barcelona i Badalona. En aquests immobles s'han recuperat diversos objectes que s'estan estudiant per la seva possible vinculació amb altres fets delictius.

Font: Ara.cat

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters